Stop guessing what′s working and start seeing it for yourself.
Login or register
Q&A
Question Center →

BeautifulSoup begrijpt webpagina-inhoud in vijf minuten - Expert Semalt

Beautiful Soup is het Python-pakket dat wordt gebruikt voor het parseren van XML en HTML-documenten. Het maakt parse trees voor webpagina's en is beschikbaar voor Python 2 en Python 3. Als je een website hebt die niet goed kan worden geschraapt, kun je verschillende BeautifulSoup-frameworks gebruiken. De gegevens die worden geëxtraheerd, zijn uitgebreid, leesbaar en schaalbaar en bevatten veel kortstaart en langstaart-zoekwoorden.

Net als BeautifulSoup kan lxml gemakkelijk met een html.parsermodule worden geïntegreerd. Een van de meest onderscheidende kenmerken van deze programmeertaal is dat deze bescherming tegen spam en betere resultaten biedt voor realtime gegevens. Zowel lxml als BeautifulSoup zijn eenvoudig te leren en bieden drie belangrijke functies: opmaak, parsering en boomconversie. In deze tutorial zullen we je leren hoe je BeautifulSoup kunt gebruiken om de tekst van verschillende webpagina's te pakken.

Installatie

De eerste stap is het installeren van BeautifulSoup 4 met behulp van pip. Dit pakket werkt op zowel Python 2 als 3. BeautifulSoup is verpakt als Python 2-code; en wanneer we het met Python 3 gebruiken, wordt het automatisch bijgewerkt naar de nieuwste versie, maar de code wordt niet bijgewerkt tenzij we het volledige Python-pakket installeren.

Parser installeren

U kunt een geschikte parser installeren, zoals html5lib, lxml en html.parser. Als je de bron hebt gedownload, moet je deze importeren vanuit een Python-bibliotheek. Vergeet niet dat de lxml-parser in twee verschillende versies voorkomt: XML-parser en HTML-parser. HTML-parser werkt niet goed met oude versies van Python, dus je kunt de XML-parser installeren als de HTML-parser niet meer reageert of niet goed wordt geïnstalleerd.De lxml-parser is relatief snel en betrouwbaar en geeft nauwkeurige resultaten.

Gebruik BeautifulSoup voor toegang tot opmerkingen

Met BeautifulSoup kunt u toegang krijgen tot de opmerkingen van de gewenste webpagina. Opmerkingen worden meestal opgeslagen in het gedeelte Opmerkingen opmerkingen en worden gebruikt om de inhoud van een webpagina correct weer te geven. 

Titels, koppelingen en kopjes

U kunt eenvoudig paginatitels, links en koppen extraheren met B eautifulSoup. U hoeft alleen de opmaak van de pagina te krijgen met een specifieke code. Zodra de markup is verkregen, kunt u ook gegevens uit rubrieken en subkoppen schrapen.

Navigeren door de DOM

We kunnen navigeren door de DOM-bomen met BeautifulSoup. Tags chaining helpt ons data te extraheren voor SEO-doeleinden.

Conclusie:

Zodra de hierboven beschreven stappen zijn voltooid, kunt u gemakkelijk de webpagina-tekst pakken. Het hele proces duurt niet langer dan vijf minuten en belooft kwaliteitsresultaten. Als u gegevens uit HTML-documenten of PDF-bestanden wilt extraheren, kunnen noch BeautifulSoup noch Python u helpen. In dergelijke omstandigheden moet u een HTML-scraper proberen en uw webdocumenten gemakkelijk analyseren. U moet optimaal profiteren van de functies van BeautifulSoup om gegevens voor SEO-doeleinden te schaven. Zelfs als we de HTML-parsers van lxml prefereren, kunnen we nog steeds profiteren van het ondersteuningssysteem van BeautifulSoup en binnen enkele minuten kwaliteitsresultaten verkrijgen.

Post a comment

Post Your Comment
© 2013 - 2024, Semalt.com. All rights reserved

Skype

semaltcompany

WhatsApp

16468937756

Telegram

Semaltsupport