Stop guessing what′s working and start seeing it for yourself.
Login or register
Q&A
Question Center →

Kun je me helpen het algoritme voor het rangschikken van Amazon te begrijpen?

Amazon ranking algoritme voor product zoeken (ook bekend als de A9) is ontworpen om verschillende producten te rangschikken, zodat wanneer de klant op zoek gaat naar een bepaald item in de uitverkoop - de relevante zoekresultaten bij elkaar worden gebracht en slechts in twee stappen worden verstrekt. Simpel gezegd, wanneer een potentiële koper productzoekopdracht uitvoert, doet het algoritme voor het rangschikken van Amazon het beste om de beste resultaten te bieden die passen bij het verzoek van de klant. En hoewel Google de resultaten laat zien die het beste antwoord bieden op de zoekopdracht die de gebruiker heeft ingevoerd, is het algoritme voor het rangschikken van Amazon gericht op het weergeven van precies welk product de koper sneller zal kopen. Het betekent dat het proces om de producten op Amazon te rangschikken eenvoudiger is, in vergelijking met de vergelijkbare procedure van de grote zoekmachines zoals Google zelf, evenals Yahoo, Bing, etc.

Belangrijkste factoren voor het algoritme voor het rangschikken van een Amazon

Over het algemeen genomen is het voornaamste doel van het algoritme voor het rangschikken van ama's het garanderen van de maximale opbrengst per klant die daar aankopen doet. Onder andere is de zoekmachineoptimalisatie van Amazon gokken op verschillende interne factoren. Ik bedoel dat er geen off-page-optimalisatie op Amazon is - het besteedt eenvoudigweg geen aandacht aan het leeuwendeel van off-page SEO-factoren, zoals sociale media, linkbuilding, domeinautoriteit, enzovoort. Zoals ik al zei, is het belangrijkste doel van het algoritme voor het rangschikken van ama's het maximale uit de maximale omzet per klant (RPC) te halen. Als gevolg hiervan zijn de belangrijkste factoren waarmee de A9 rekening houdt als volgt:

  •  Conversiepercentage  - wordt over het algemeen bepaald door uw klantbeoordelingen, concurrerende prijzen en productkwaliteit.
  •  Relevantie en klanttevredenheid  - hoewel de factoren die van belang zijn voornamelijk worden bepaald door de producttitel en de productbeschrijving, is een goede mate van klanttevredenheid ook te vinden bij de relevantiefactoren van groot belang boven er.
  •  Retentie  - deze factoren draaien voornamelijk rond het niveau van ODR (orderdefecttarief), evenals feedback van de verkoper.

Volgens het A9 Amazon ranking-algoritme, kan de maximale winst alleen worden behaald door meer klanten tevreden te stellen en hen herhaaldelijk terug te laten komen om nog een aankoop te doen daar. Merk echter op dat Amazon, afgezien van de maximale RPC, ook de klantenbinding beschouwt. Dit betekent dat Amazon bij het rangschikken van een bepaald product niet alleen de werkelijke conversiepercentages gebruikt, maar ook de verwachte waarden. Eenvoudig gesteld, Amazon kan redelijkerwijs verwachten dat het wordt afgebroken, aangezien het prijskaartje voor een bepaald product duidelijk hoger is dan de rest van de vergelijkbare productaanbiedingen die op de markt te zien zijn. En onthoud dat de volledigheid van uw productpagina, met elk volgedeelte in zijn hoofd, erg belangrijk is voor het algoritme voor het rangschikken van Amazon. U moet dus voorkomen dat een enkel veld leeg is of niet volledig is ingevuld. Op die manier heb je altijd betere kansen om bovenaan de SERP's te worden weergegeven op het relevante artikelverzoek van de shopper.

View more on these topics

Post a comment

Post Your Comment
© 2013 - 2024, Semalt.com. All rights reserved

Skype

semaltcompany

WhatsApp

16468937756

Telegram

Semaltsupport