Stop guessing what′s working and start seeing it for yourself.
Login or register
Q&A
Question Center →

Hoe kunt u uw positie verbeteren in de grootste zoekmachine voor Amazon-producten ter wereld?

De veelgehoorde vraag die we van onze klanten horen, is "Hoe u de ranglijst op Amazon kunt verbeteren om meer verkopen te winnen?" Uit onze persoonlijke ervaring kunnen we stellen dat twee belangrijke aspecten die u moet verbeteren om uw positie op Amazon te verbeteren vindbaar zijn. en koopbaarheid. Er zijn talloze optimalisatieaspecten waarmee u rekening moet houden om uw verkooprang te verbeteren.

In dit artikel ga ik u tips geven over hoe u de vindbaarheid en de koopbaarheid van uw producten kunt vergroten om de rangorde van uw vermelding op de Amazon-zoekresultatenpagina te verhogen.

Allereerst, plaats jezelf in de plaats van je klanten en denk na over de dingen die jou als klant ertoe brengen om het ene product boven het andere te kopen. Wat zijn deze aspecten? Misschien is het prijsbeleid of de populariteit als het merk, of misschien let je op het aantal positieve recensies en de verkooprang. Al deze informatie die u gebruikt om uw koopbeslissing te nemen, is op twee plaatsen te vinden - Amazon en Google. Meer dan 87% van de Amerikaanse en Europese klanten begint hun productonderzoek op deze platforms en het aantal gebruikers dat Amazon voor deze doeleinden verkiest, is nog meer. Dus, voor zover je hebt begrepen, beginnen alle interacties met je producten met het onderzoek. Het heeft een buitenmaatse rol bij het beïnvloeden van de uiteindelijke aankoopbeslissing. Dat is de reden waarom alle Amazon-verkopers, vooral de nieuwe, hun inspanningen moeten richten op vindbaarheid en koopbaarheid van hun producten. Het is de essentiële factor voor het toekomstige succes van e-commerce.

Verbeterbaarheid van product vindbaarheid

Over het algemeen is vindbaarheid van producten een maatstaf die laat zien hoe vaak uw producten hoog scoren op Amazon-zoekresultatenpagina's voor een specifieke zoekopdracht. Hoe meer zoekopdrachten van gebruikers uw producten kunnen ontmoeten, hoe hoger u gerangschikt op Amazon SERP en hoe meer omzet u zult genereren. De vindbaarheid van producten of het zoekvolume is een Amazon-metriek die rechtstreeks verband houdt met de inhoud van elke productvermelding. Gevonden worden op Amazon is vooral belangrijk omdat de meeste klanten die naar dit systeem komen, een koopintentie hebben en geen tijd willen verspillen met zoeken naar de beschikbare producten. Ze vertrouwen op het Amazon-ranglijstsysteem en selecteren een van de voorstellen op de eerste pagina met zoekresultaten. Volgens de cijfers van de industrie zal slechts 4 procent van de consumenten die begint met zoeken op Amazon uiteindelijk ergens anders kopen. U hebt dus alle kansen om de meeste verkopen te winnen, waardoor uw producten gemakkelijk te vinden zijn.

Laten we daarom enkele bewezen tips bespreken waarmee u de zichtbaarheid van uw producten op de Amazon-marktplaats kunt vergroten:

  •  Leg de nadruk op de basis 

Uw potentiële klant moet uiteraard de nodige informatie over uw spullen vinden. Anders kan het zijn dat het zoeken naar algoritmen voor filterfuncties niet de eerste juiste informatie vindt. Het is redelijk om uw productomschrijving regelmatig te vernieuwen met een updateschema om te controleren of het juist is. U moet ervoor zorgen dat de functies van uw product correct zijn gecategoriseerd, met name voor de prijs, garantie, Prime-functies en andere belangrijke kenmerken. U moet deze aspecten up-to-date en uitgebreid houden om de zichtbaarheid van uw vermelding te verbeteren en uw productcategorie te domineren.

Verbetering van de productkoopbaarheid

De aankoopbaarheid van Amazon-producten is een synoniem voor listingconversie. De hoge koopbaarheid betekent dat uw producten worden verkocht volgens de beste marketingmethoden en op een manier die conversies efficiënt aanstuurt. U moet uw best doen om shoppers niet alleen op uw productomschrijvingspagina te laten klikken, maar daar ook te blijven om iets te kopen. Hoe meer tijd uw potentiële klanten besteden aan een pagina, de beschrijvende secties doorneemt en recensies leest, hoe groter de kans dat ze worden omgezet. Zodra u meer doelgericht verkeer begint aan te trekken, worden betalende klanten die de positieve recensies kunnen achterlaten. Al met al zal het een positief merkimago creëren en meer verkopen veroorzaken.

Laten we enkele optimalisatietips bespreken die u zullen helpen om uw productkoopbaarheid te verbeteren:

  •  Maak uw kogels beschrijvend, met de sterke punten van uw artikel

Uw lijst met kogels mag er niet uitzien als een droge kopie met producteigenschappen. Gebruikers zullen hun tijd niet besteden aan het lezen van iets saai en irrelevant. Uw exemplaar is een kritisch middel om de sterke punten van uw spullen en conversie te bepalen. Wees creatief bij het maken van je aanbieding en houd rekening met de behoeften van je klanten. Hoewel dit een gezond verstand voor u kan betekenen, zult u versteld staan hoe vaak verkopers dit aspect negeren, ondanks de schijnbare impact op de rang van Amazon.

  •  Houd uw klanten bezig met het genereren van meer beoordelingen 

Amazon ranking-algoritme houdt rekening met het aantal en de positieve waarde van de beoordelingen voor elk specifiek product. Soms kan het dienen als een kritische waarde voor hoe een product binnen een bredere categorie valt. Het is een manier waarop kleine of relatief nieuwe bedrijven hun meer langdurige en bekende niche-concurrenten kunnen slim af zijn.

Aangezien alle gestimuleerde beoordelingen verboden zijn, moet u op zoek gaan naar de mogelijkheden om klanten op vrijwillige basis reviews te laten maken. U kunt productbijsluiters bijvoorbeeld gebruiken om klanten uit te nodigen om beoordelingen te schrijven. Bovendien kunt u na aankoop met een klant communiceren en hem vragen om een beoordeling achter te laten met de wensen en suggesties. Positieve beoordelingen geven u een voorsprong op uw concurrenten.

  •  Verkoop van Amazon is ook te optimaliseren 

Verkoop wordt door Amazon gebruikt als prestatie-indicator. Hoe meer verkopen u genereert, hoe hoger u scoort op de SERP. De goedgekochte producten zijn populair onder kopers en kunnen Amazon meer voordelen bieden. Dat is de reden waarom dergelijke producten meestal aan de TOP worden geplaatst om nog meer winst voor zowel verkopers als het Amazon-systeem te brengen. Er rijst echter de vraag "Hoe kan een verkoper aan de slag met een nieuw product?" Gelukkig zijn er enkele productieve uitwegen. De nieuwe verkopers zouden meer moeten focussen op promotionele weggeefacties, kortingen en verkopen.

Bovendien is het redelijk om Amazon PPC-advertenties uit te voeren om uw producten beter zichtbaar te maken en de verkoop te stimuleren. Optimalisatie van Amazon-vermeldingen is meestal onvoldoende om nieuwe producten te promoten. Dus, maak een accent op marketingstrategieën in de beginfase van uw bedrijfsontwikkeling op Amazon.

View more on these topics

Post a comment

Post Your Comment
© 2013 - 2024, Semalt.com. All rights reserved

Skype

semaltcompany

WhatsApp

16468937756

Telegram

Semaltsupport