Stop guessing what′s working and start seeing it for yourself.
Login or register
Q&A
Question Center →

Wat zijn de praktische manieren om de verkoop van Amazon te verbeteren?

De Amazon-marktplaats is een goudmijn voor zowel grote als kleine bedrijven. Het biedt mogelijkheden om producten te verkopen voor mensen van over de hele wereld en om uw merkbekendheid aanzienlijk te vergroten.

Iedereen heeft het over felle concurrentie op Amazon, en deze gedachten zijn niet voor niets. Miljoenen marketeers worstelen voor elke nieuwe klant, omdat zij hun zakelijke potentieel kennen. Maar aan de andere kant ontvangt Amazon bijna 90 miljoen unieke bezoekers per maand, en als je een slimme aanpak hebt voor je bedrijf, kun je simpelweg niet onopgemerkt blijven. Volgens de cijfers van de Amazon-industrie zien nieuwe verkopers op de markt vaak een toename van de totale omzet met 50% wanneer ze serieus op Amazon verkopen. Deze bemoedigende cijfers laten zien dat iedereen de kans heeft om welvarend te zijn op Amazon. Alles wat u nodig hebt, is volhardend zijn en enkele trucs kennen, zodat u uw inkomsten kunt verdubbelen.

In dit artikel bespreken we enkele bewezen manieren om uw Amazon-verkoop te verbeteren en uit de drukte te blijven.

Sleutel tot succes voor verkopen op Amazon

Om een welvarende verkoper op Amazon te zijn, moet u ervoor zorgen dat u uw potentieel bereikt. Er zijn dus weinig bewezen manieren om uw Amazon-omzet te verbeteren.

  •  Concurrerende prijs bieden 

Prijs is de belangrijkste rankingfactor voor Amazon. Het dient als de differentiator die de ene handelaar van de andere scheidt. Gebruikers van Amazon kunnen eenvoudig prijzen vergelijken en de meest waardevolle deals voor hen vinden. Dus, als u de Buy Box wilt winnen en op de top van de zoekresultatenpagina van Amazon wilt staan, moet u klaar zijn om te concurreren op prijs. U moet van tevoren bedenken hoe u uw kosten kunt verlagen om verliezen te voorkomen. Vermeld alleen producten met de voldoende marge om concurrerend geprijsd te zijn op Amazon en nog steeds een redelijk rendement te bieden op basis van voorraad en overheadkosten. Bovendien is het de moeite waard om te vermelden dat verkopen op Amazon een goede vorm van reclame kan zijn die handelaars niet verplicht om advertenties per klik te kopen.

  •  Benadruk de productvoordelen, niet de kenmerken 

Amazon biedt verkopers verschillende secties waar zij hun productvoordelen kunnen opsommen. U moet deze inhoudsecties visueel gebruiken om uw klanten niet alleen de kenmerken van uw producten te laten zien, maar ook hun sterke punten. Leg de nadruk op informatie over hoe uw producten klanten kunnen helpen bij hun dagelijkse gang van zaken. Beantwoord de vraag van uw klanten: "Wat levert het mij op?" En u maakt ze loyaal aan uw merk.

  •  Follow-up met uw klanten 

Het is niet het einde van het spel wanneer een klant iets koopt in uw winkel. Daarna moet je hem professionele klantenservice bieden. Informeer hen over het leveringsproces en waarschuw voor eventuele vertragingen. Zodra de klant een aankoop ontvangt, neemt u contact met hem op om feedback te vragen. Het is een perfecte manier om klanten uw waardering en bezorgdheid te tonen. Deze informatie helpt u te begrijpen of uw product aan de behoeften van de markt voldoet of niet. Door uw klanten te vragen naar hun ervaringen, kunt u bovendien uw bedrijf verbeteren en de loyaliteit van klanten vergroten.

  •  Markt voor uw Amazon-klanten 

Alle gebruikers die aankopen doen op Amazon kunnen worden beschouwd als Amazon-klanten. Om hen tot uw klanten te maken en op lange termijn te verdienen, kunt u shoppers de korting geven op hun volgende aankoop. Bovendien kunt u verkoopcertificaten en weggeefacties gebruiken.

  •  Krijg sociaal bewijs 

Alvorens iets te kopen op Amazon, controleren de meeste shoppers productrecensies om te begrijpen of zij kunnen u vertrouwen als de betrouwbare verkoper of niet. Daarom is het belangrijk om een sociaal bewijs te ontwikkelen met positieve en organische beoordelingen. Zorg ervoor dat ze allemaal op dezelfde manier worden gemaakt, omdat Amazon worstelt met gestimuleerde feedback. En denk er niet eens aan om beoordelingen te kopen. Het zal je reputatie in een oogwenk verwoesten. Gelukkig zijn er manieren om positieve organische beoordelingen te genereren zonder de regels te overtreden. U kunt bijvoorbeeld klanten voorzien van de perfecte klantenondersteuning en goede kortingen.

  •  Reclame-diensten niet verwaarlozen 

Als u op zoek bent naar de kansen om meer te verkopen en de sprong naar uw concurrenten wilt maken, dan moeten investeren in Amazon-advertenties. U kunt een gesponsorde productadvertentie maken om uw producten te laten zien op de pagina met de TOP van Amazon-zoekresultaten. In dit geval moet u betalen per klik van een gebruiker op uw advertentie. De prins zal afhangen van het niveau van concurrentie binnen uw niche. Een andere manier om uw product op Amazon te promoten, is door een zoekadvertentie voor de kop te maken. Deze advertentie wordt ook weergegeven op de pagina met de TOP of Amazon-zoekresultaten. Het belangrijkste verschil tussen een zoekadvertentie voor een hoofdadvertentie en een gesponsorde productadvertentie is dat een advertentie met een hoofdadvertentie bovenaan de zoekresultaten staat. Met andere woorden, u krijgt de kans om u te onderscheiden van de massa en een hoge verkeersstroom naar uw producten aan te trekken. En tot slot kunt u een display-advertentie voor producten gebruiken. Deze advertentie verschijnt in de zijbalk van het scherm wanneer gebruikers de details van een bepaald item bekijken.

Natuurlijk zijn niet alle manieren van Amazon-advertenties even effectief voor u. Je zult het echter nooit weten totdat je het probeert. Dat is de reden waarom u een van de Amazon-advertentieservices kunt uitproberen op basis van uw zakelijke oriëntatie en doeleinden. En als het een positief rendement op investering genereert, dan is het de moeite waard.

Laatste gedachten

Amazon is een geweldig verkoopkanaal voor alle bedrijven. Het kan een primaire of een extra manier zijn om inkomsten te genereren. Het biedt niet alleen verbetering van de verkoop en merkbekendheid, maar biedt ook de mogelijkheid om uw producten over de hele wereld te verkopen. Alles wat u nodig hebt, is om vooraf de nodige inspanningen te leveren, zodat u winst kunt maken met uw nieuwe bedrijf. Verlies niet je echte kansen om een welvarende handelaar te worden en werk onder je merkblootstelling op Amazon.

View more on these topics

Post a comment

Post Your Comment
© 2013 - 2024, Semalt.com. All rights reserved

Skype

semaltcompany

WhatsApp

16468937756

Telegram

Semaltsupport