Stop guessing what′s working and start seeing it for yourself.
Login or register
Q&A
Question Center →

Semalt'ın Verdiği Bir Screen Scraping Eğitimi

Web içeriğini çizmeye gelince, internette bir ekran hurda öğretici ders. İstediğiniz bilgiye yalnızca bir API (Uygulama Programlama Dili) üzerinden erişilebilir ve bazı durumlarda görevlerinizi gerçekleştirmek için bir ekran kazıma aracı kullanabilir veya bir Python kitaplığı seçebilirsiniz.

Bu ekranda kazıma eğitimi dersinde en iyi ve en ünlü Python kütüphanelerini tartışacağız ve bir web sayfasının farklı bileşenleri hakkında bilgi edineceğiz. Bir web sayfasını ziyaret ettiğinizde, tarayıcınız web sunucusuna bir istek gönderecektir. Web sayfasının bileşenleri:

Bir web sayfasını ziyaret ettiğinizde, tarayıcınız web sunucusuna bir istek gönderecektir. Bu istek GET isteği olarak bilinir ve sunucu web tarayıcınıza sizin için sayfaları nasıl oluşturacağını bildiren dosyaları geri gönderir. Web sayfasının dört temel bileşeni vardır: HTML, CSS, JS ve Görüntüler. HTML, bir sayfanın ana içeriğini içerir ve CSS, bir sayfaya stiller eklemek için kullanılır ve çekici, büyüleyici ve çekici görünmesini sağlar. Öte yandan, JavaScript veya JS dosyaları bir web sayfasına etkileşim eklemek için kullanılır ve resimler, bir siteyi diğerlerinden daha profesyonel ve daha iyi görünmesi için kullanılır. En iyi görüntü biçimleri PNG ve JPG'dir - bu formatların her ikisi de webmasterlar ve görüntü küratörler için uygundur ve web belgelerine etkileşimli bir görünüm vermelerine izin verir.

Ekran kazıma için farklı Python kütüphaneleri:

1. İstekler

En ünlü ve en iyi Python kütüphanelerinden biridir. İstekler Kenneth Reitz tarafından yazılmış ve farklı web uygulamaları ve veri kazıyıcıları oluşturmak için kullanılmıştır.

2. Scrapy

Scrapy, şimdiye kadar ekran kazıma görevleriniz için en güçlü ve kullanışlı Python kitaplığıdır. Scrapy, web kazıma görevlerini otomatikleştirdiğinden ve zaman ve enerjinizden bir ölçüde tasarruf ettiğinden, bu kütüphaneyi kullanabilmek için teknik bilgiye sahip olmanızın gerekmez.

3. wxPython

Python için bir GUI araç setidir ve Scrapy'ye iyi bir alternatiftir. Bununla birlikte, bu Python kütüphanesi Scrapy ve BeautifulSoup kadar yaygın değildir.

4. Pandalar

Pandalar öncelikli olarak "ilişkisel" ve "etiketli" veri örnekleriyle çalışmak üzere tasarlanmış bir Python paketidir. Pandas, içeriği internetten sıyırmak için mükemmel bir yoldur ve harikulade veri manipülasyonunun görselleştirilmesi ve toplanmasıyla tanınır.

5. Matplotlib

Bu ekranı kazıma öğreticisinde, ayrıca bir SciPy Stack çekirdeği paketi ve popüler bir Python kütüphanesi olan Matplotlib hakkında bilgi edineceksiniz. Matplotlib, ekran kazıma görevleri için uyarlanmıştır ve kolaylıkla güçlü görselleştirme üretir. Scrapy'ye iyi bir alternatiftir ve tek tek veya NumPy, Pandas ve SciPy ile birlikte kullanılabilir. Bununla birlikte, Matplotlib düşük seviyeli bir kütüphanedir; bu, gelişmiş veri çıkarma ve görselleştirme seviyesine ulaşmak için gelişmiş kodlar yazmak zorunda kalacağınız anlamına gelir.

6. BeautifulSoup

İstekler ve Scrapy gibi BeautifulSoup da HTML ve XML belgelerinin (kapalı olmayan etiketler dahil) ayrıştırılması için kullanılan popüler bir Python kitaplığıdır. Verileri HTML'den sıyırmak için kullanılabilecek ayrıştırılmış sayfalar için bir ayrıştırma ağacı oluşturmaya yardımcı olur.

Tüm bu Python kütüphaneleri, ekran kazıma görevleri için kullanılır ve bir web sayfasının yukarıda belirtilen bileşenlerinden yararlı veriler çıkarır.

Post a comment

Post Your Comment
© 2013 - 2024, Semalt.com. All rights reserved

Skype

semaltcompany

WhatsApp

16468937756

Telegram

Semaltsupport