Stop guessing what′s working and start seeing it for yourself.
Login or register
Q&A
Question Center →

Wat is de beste manier om te optimaliseren voor het algoritme voor het rangschikken van Amazon-zoekresultaten?

Als we het hebben over optimalisatie voor het algoritme voor zoekalgoritmen van Amazon (ook bekend als de A9), is het erg belangrijk om te weten wat er precies gaande is. Ik bedoel dat elke online ondernemer die op die echt drukke markt verkoopt, een duidelijk beeld moet hebben van het hele proces dat op grote schaal wordt genomen, te beginnen met de belangrijkste rankingfactoren die worden gebruikt door het algoritme voor zoekalgoritmen van Amazon, de algemene middelen voor inhoudsoptimalisatie en productgericht zoekwoord onderzoek dat geldig is voor het moment. Maar laten we eerst eens beginnen met een beetje meer informatie over optimalisatie voor het algoritme voor het rangschikken van Amazon-zoekresultaten en de bijbehorende resultaten. Dus, wat is het algemene principe van de A9? En wat zou het betekenen voor elke slimme e-commerce verkoper in de praktijk? Welnu, laten we erachter komen hoe u uw productvermelding op de best mogelijke manier kunt optimaliseren - hieronder laat ik u alles zien over het algoritme voor zoekalgoritmen van Amazon, de belangrijkste factoren waarop wordt gokt, evenals de kernaspecten van inhoud SEO die een directe impact op uw rankingposities vermeld in de product-SERP's daar. Dus laten we ons vanaf het allereerste begin verdiepen in de zaak.

Wat doet het A9-algoritme?

Wat betekent boven alles "optimalisatie" in de breedste zin van het woord? Onder de algemene definitie staat de term 'optimalisatie' voor het proces van het maken van het beste (anderszins, het meest effectieve) gebruik van de situatie of een bepaalde hulpbron om uiteindelijk het beoogde doel te bereiken. Wat betreft het basisconcept van de Search Engine Optimization (SEO), verwijst het naar het toepassen van een aantal specifieke werkwijzen die bedoeld zijn om een gemeenschappelijk niveau van blootstelling aan online zoeken te verbeteren door hogere posities te bereiken voor uw website, productvermelding of blog pagina's. Simpel gezegd, effectieve SEO is bedoeld om een sterk ranking-signaal te geven dat de zoekmachine vertelt dat het de moeite waard is om aan een breder publiek van gebruikers getoond te worden. Op die manier "begrijpt" de Google-zoekmachine dat je het echt verdient om continu te worden aangemoedigd met een prompte ranking-promotie. Uiteindelijk te vinden op de eerste pagina van de SERP's, bij de rest van de belangrijkste relevante zoekresultaten. In ons geval, als we het hebben over productgeoriënteerde e-commerce-SEO, bedoelen we dat er een groot verschil is tussen het hele proces van optimalisatie voor de grote zoekmachines (zoals Google zelf) en de mix van vergelijkbare uitdagingen in het temmen van het algoritme voor zoeken in de Amazon-zoekresultaten.

Wat is het belangrijkste verschil tussen ranking op Amazon en Google zelf?

Natuurlijk zijn beide dingen behoorlijk vergelijkbaar, behalve op vele manieren. Maar het punt is dat hun uiteindelijke doelen totaal niet overeenkomen. Hoewel de standaardranglijsten voor zoekresultaten op Google doorgaans worden bepaald door iets van ongeveer 200 verschillende factoren van online prestaties (eenvoudig gezegd, de belangrijkste zoekmachines zijn voornamelijk gericht op klikken), wedt het algoritme voor het rangschikken van Amazon precies op conversies - gewoon om elke zoekopdracht te hebben resultaat weergegeven met de beste kansen om een succesvolle verkoopovereenkomst te sluiten. Dus, aangezien de A9 alleen is bedoeld om het niveau van Revenue Per Customer (RPC) te maximaliseren, is rangschikken op Amazon een veel eenvoudiger proces dan datgene dat door Google zelf wordt afgehandeld. Het algoritme voor het rangschikken van Amazon-zoekopdrachten berust immers in feite op drie hoofdcategorieën, die slechts enkele rangschikkingsfactoren samenstellen op basis van Relevantie, Conversiepercentage en Klanttevredenheid en Retentie. Dat is het!

Amazon optimalisatie tips & tricks

Aangezien het Amazon algoritme voor zoekrangschikking het beste is om de RPC te maximaliseren, zijn er verschillende ideeën en eenvoudige praktische suggesties die een echt effectief proces van het krijgen van uw RPC kunnen beschrijven. productlijst goed geoptimaliseerd. Uiteindelijk, om prominenter te verschijnen in de relevante productsereps, genereert u een hogere klikfrequentie en uiteindelijk maakt u meer winst voor iedereen - zowel voor de Amazon-marktplaats zelf, als voor elke online verkoper die daar verkoopt.

Dit is wat een volledig werkend Amazon SEO-proces kan beschrijven:

  • Ten eerste is ondanks het feit dat crawlingfrequentie nog nooit is onthuld door Amazons functionarissen, er is één ding dat we zeker weten - er vinden regelmatig crawlen plaats om uw productvermelding-optimalisatie om te zetten in een echt onmisbaar doorgaand proces. Anders zal het algoritme voor het rangschikken van Amazon-zoekopdrachten eenvoudig voorkomen dat uw vermelding voor eens en altijd in de SERP's terechtkomt (ten minste onder de gegeven reeks zoekwoorden waar u momenteel naar zoekt, om preciezer te zijn).
  • Gelet op het worstcasescenario wanneer uw productlijst er voortdurend in slaagt om daadwerkelijke deals met Amazon te sluiten, onthoudt het A9-algoritme dat. Dientengevolge kunt u net zo goed simpelweg de zoekactie degraderen, in plaats van getoond te worden aan een meetbaar aantal van de live shoppers die op zoek zijn naar het vergelijkbare artikel in de uitverkoop, of browsen in de relevante productcategorie daar. Het is vrij eenvoudig, toch?
  • Laten we eerlijk zijn: het zoekalgoritme van Amazon zoekt zich voortdurend aan aan de belangrijkste patronen van het klantgedrag. Het betekent dat u wordt aanbevolen om eerst uw productvermelding te optimaliseren, met de nadruk op de consument. De sleutel tot succesvolle Amazon SEO is dus een sterke prioriteit geven aan uw inhoudsoptimalisatie, zodat deze altijd volledig en maximaal relevant blijft voor uw potentiële kopers.
  • Ga naar uw optimalisatie van uw productvermeldingen door een nauwkeurig gericht onderzoek naar productzoekwoorden uit te voeren. Het punt is dat het altijd van cruciaal belang is om vanaf het allereerste begin te beginnen met het optimaliseren voor de juiste zoektermen. Daarom raad ik aan om ten minste een paar van die talloze hulpprogramma's voor trefwoordonderzoek en planning te gebruiken. Op die manier verkrijgt u een solide basis die nodig is voor het vormgeven van een echt performante productpagina die betere kansen heeft om prominent in productzoekacties daar te worden weergegeven.
  • Het hanteren van een goede lijstoptimalisatie die het algoritme van Amazon voor het rangschikken van zoekresultaten zou plezieren, betekent dat u altijd eerlijk en goed beschrijvend moet zijn. Zorg ervoor dat je alles op zijn plaats hebt met een sterke en verreikende inhoud, zodat het tegelijkertijd van nature relevant blijft. Simpel gezegd, zorg ervoor dat uw productvermelding niet vol zit met teveel zoekwoorden die vanuit het oogpunt van uw potentiële kopers niet kloppen. Natuurlijk, als u geen negatieve ervaring wilt bieden voor de live shoppers en uw rankingpotentieel op de langere termijn negatief zal beïnvloeden.

Bottom Line

Als u nog steeds niet zeker weet waar u precies moet beginnen met het optimaliseren van uw productvermelding voor uw belangrijkste zoektermen, dan is hier een goede tip voor jou. Natuurlijk lijkt dit misschien een goed idee, maar aangezien het algoritme voor het rangschikken van Amazon-zoekopdrachten steeds wijzigingen aanbrengt in de verschillende benaderingen voor het rangschikken van productpagina's die daar worden vermeld, kunt u nog steeds veel optimalisatiegebieden in uw productvermelding vinden die kunnen worden gebruikt. altijd opnieuw bewerkt met een gegarandeerd resultaat.Ik bedoel, er zijn enkele basiselementen van optimalisatie die belangrijker zijn dan de andere. Dus, wetende wie van hen de sterkste directe impact heeft op Amazon-ranglijsten, moet er een goede reden voor u zijn om uw belangrijkste SEO-inspanningen vooral te concentreren op de volgende basiselementen in uw productvermelding. Op basis van het belang valt alles gewoonlijk in drie gebieden, die worden geprioriteerd door het algoritme voor het rangschikken van Amazon-zoekresultaten. Daar zijn ze.

Producttitel

Aangezien uw productnaam het belangrijkste onderdeel van uw optimalisatie van uw advertentie is, moet u ervoor zorgen dat u voldoende aandacht besteedt om alles op orde te hebben met het. Ik adviseer u alleen te richten op die zoekwoorden en lange staartproducttermen, die momenteel de hoogste zoekvolumes hebben. Op die manier, denk eenvoudig aan uw Producttitel als een echt commercieel etiket, bijvoorbeeld gedrukt op de doos, die met slechts 50 karakters voor u beperkt is om de volgende informatie te omvatten: merknaam van het punt, productnaam zelf, evenals alle relevante functies die het kunnen onderscheiden, bijvoorbeeld op basis van kleur, dagelijks gebruik, grootte, enz.

Bullet Points

Dit gedeelte is nog een geweldige kans om gebruik te maken van uw mogelijk winnende zoektermen en gericht op combinaties van lange staartcombinaties, in overeenstemming met het informeren van uw potentiële klanten over de belangrijkste functies/voordelen ervan op hetzelfde moment. Houd er rekening mee dat zoekopdrachten met een lange staart een van uw meest waardevolle items zijn, omdat klanten deze meestal gebruiken wanneer ze zich op de zoetste plek bevinden, zo dicht mogelijk bij de uiteindelijke beslissing om bij u te kopen als nooit tevoren.

Productafbeeldingen

Alles aan uw productafbeeldingen is vrij eenvoudig. Houd er echter rekening mee dat dit gedeelte van uw productvermelding nog steeds een zeer sterk effect heeft op conversies. Stel uzelf de vraag wat u graag zou willen zien als u een klant was die op zoek was naar hetzelfde artikel. U kunt net zo goed de vergelijkbare productvermeldingen van uw naaste concurrenten doornemen - alleen om te begrijpen wat goed werkt voor hen, en wat waarschijnlijk moet worden geëlimineerd. Alles wat u nodig hebt, is eigenlijk meer foto's van hoge kwaliteit (met meer dan 1.000 pixels), die nauwkeurig en up-to-date moeten zijn. Idealiter moet ten minste één afbeelding duidelijk laten zien dat je product in gebruik is - en je bent klaar!

Post a comment

Post Your Comment
© 2013 - 2024, Semalt.com. All rights reserved

Skype

semaltcompany

WhatsApp

16468937756

Telegram

Semaltsupport