Stop guessing what′s working and start seeing it for yourself.
Login or register
Q&A
Question Center →

Semalt Expert legt uit hoe u met schermschrapers kunt werken

Schermschrapers zijn dataminingtools die gegevens van sites extraheren en deze in gebruikers aanleveren bijna elk formaat. Het gegevensformaat kan API, CSV, MySQL, MS SQL, Access en Excel zijn. Er zijn verschillende synoniemen voor schermschrapers, zoals website rippers, HTML-scrapers, geautomatiseerde gegevensverzamelaars en webtrekkers.

In het verleden werkten mensen op mainframecomputers. Ze moesten op tekst gebaseerde of groene scherminterfaces gebruiken om met belangrijke bedrijfsinformatie te werken. En ze gebruikten schermschrapen om tekst te lezen vanaf een computerterminalscherm. Tegenwoordig echter verwijst schermschrapen naar het verkrijgen van gegevens van websites om deze voor andere doeleinden te gebruiken. Screen scrapers kunnen gegevens van meerdere sites op het web crawlen om de vereiste gegevens te verzamelen.

Dus hoe werkt een schermschraper? Een schermschraper kan worden vergeleken met crawlers of spiders van zoekmachines. Deze crawlers hebben toegang tot miljoenen sites, die meerdere webpagina's bevatten. De spin crawlt of scant systematisch door deze pagina's om gegevens te verzamelen en te indexeren waarnaar hij op zoek is. De verzamelde en geïndexeerde gegevens worden vervolgens aan de uiteindelijke internetgebruiker gepresenteerd als resultaten van de zoekmachine. Dergelijke gegevens worden normaal gesproken op een georganiseerde manier gepresenteerd, specifiek toegesneden op menselijk gebruik.

Met dat gezegd, zal een schermschraper de code van een site doorzoeken en de ongewenste code filteren. Daarom is de primaire functie van een schermschraper om naar nuttige gegevens te zoeken. Het extraheert deze gegevens en presenteert het als een eenvoudige database zonder extra functies.

Schermschrapers doorzoeken vaak de HTML-codering van een site om toegang te krijgen tot hun gegevens. Ze kunnen ook andere scripttalen zoeken, zoals PHP of JavaScript. De gedolven gegevens kunnen op dat moment worden gepresenteerd als HTML zodat webgebruikers er toegang toe hebben met hun browsers. Het kan ook worden opgeslagen als tekstgegevens.

Er zijn verschillende toepassingen voor schermschrapers, maar in wezen wordt een schermschraper door bedrijven gebruikt om relevante informatie van een reeks trefwoordgerelateerde sites te ontginnen om vergelijkingsgegevens, spreadsheets, grafieken en grafieken te genereren - te gebruiken in presentaties of rapporten. Screen scraping tools besparen veel tijd omdat het grote hoeveelheden data van het web haalt in slechts een fractie van de tijd. Een persoon die dezelfde opdracht uitvoert, moet naar relevante websites zoeken, op links klikken en op elke webpagina bladeren om de belangrijke informatie te vinden die hij/zij nodig heeft. Het kan extreem vermoeiend en tijdrovend zijn.

Hoewel schermkrabbers een zegen kunnen worden voor websurfers en webmasters, kunnen ze ook voor zelfzuchtige doeleinden worden gebruikt. Individuen of bedrijven die spam gebruiken als een van hun advertentietechnieken, bijvoorbeeld, kunnen profiteren van schermschrapers om illegaal e-mailadressen van sites te ontginnen.

Zijn er wettelijke gevolgen van het schrapen van sites van andere mensen zonder toestemming? Ondanks het feit dat een schermschraper een belangrijk computerprogramma is, is het belangrijk om rekening te houden met de wettigheid en ethiek bij het gebruik ervan. Er zijn legale en illegale vormen van schermschrapen. Gegevens zonder toestemming uit de website van iemand anders halen, kan inbreuk maken op het auteursrecht.

Post a comment

Post Your Comment
© 2013 - 2024, Semalt.com. All rights reserved

Skype

semaltcompany

WhatsApp

16468937756

Telegram

Semaltsupport