Stop guessing what′s working and start seeing it for yourself.
Login or register
Q&A
Question Center →

Hoe werkt het algoritme voor het rangschikken van Amazon-producten?

Sinds Amazon zijn beleid ten aanzien van productbeoordelingen heeft gewijzigd, zijn de optimalisatiestrategieën ook veranderd. Het is niet langer mogelijk om gestimuleerde beoordelingen te genereren met kortingen, weggeefacties en andere marketingtechnieken om uw productrang te verbeteren. We kunnen dus stellen dat momenteel de enige manier om een welvarende verkoper op Amazon te zijn, het verhogen van uw verkopen is. Kopen hoe u als verkoper uw voorraadverkopen kunt stimuleren? Er zijn enkele praktische optimalisatietechnieken die u kunt testen om het algoritme voor het rangschikken van het Amazon-product in uw voordeel te beïnvloeden.

Deze korte bijdrage dient als leidraad voor het begrijpen hoe het algoritme voor het rangschikken van Amazon-producten werkt. Als u de factoren kent die van invloed kunnen zijn op uw positie op de pagina met Amazon-zoekresultaten, begrijpt u hoe belangrijk het is om hoogwaardige inhoud voor uw producten te maken.

Amazon ranking factors

Amazon ranking algoritme genaamd A9 dient om de meest relevante zoekresultaten te leveren aan kopers die op dit platform zoeken. Het heeft een unieke structuur die verschilt van standaard zoekmachine ranking systemen. Het vergt gegevens uit de Amazon-database om de relevantie van het product te bepalen en houdt geen rekening met de relevantie-factoren die we bij andere zoekmachines hebben gebruikt, zoals backlinks, off-site optimalisatie, enz. Het algoritme voor het rangschikken van Amazon is geconcentreerd op de verkoop. Hoe beter je verkoopgeschiedenis is, hoe hoger je positie op de Amazon-zoekresultatenpagina. Bovendien houdt Amazon rekening met de interactie van klanten met uw vermelding. Het kan worden gepresenteerd in het aantal en de kwaliteit van recensies, sterrenranglijsten en vragen. Amazon wil zijn omzet per klant maximaliseren. Dat is de reden waarom het alle eerdere zoekopdrachten van klanten bijhoudt en bijhoudt op welke producten ze klikken nadat ze hebben gezocht naar welk product ze uiteindelijk kopen.

Vier primaire factoren kunnen van invloed zijn op de productrelevantie en rangpositie. Laten we deze factoren van naderbij bekijken.

  •  Verkoopgeschiedenis 

Amazon volgt het aantal verkopen dat u ontvangt voor elke gerichte zoekterm die is opgenomen in uw vermelding. Het genereren van verkopen op uw gerichte zoektermen is een aanwijzing voor Amazon dat uw product relevant is voor vragen van gebruikers en verdient hoog te scoren op SERP. Daarom is het verstandig om uw vermelding te optimaliseren met zoektermen die maximaal relevant zijn voor de voorraad die u verkoopt. Voordat u uw producten op de Amazon-markt kunt lanceren, moet u uitgebreid zoekwoordonderzoek uitvoeren met behulp van professionele onderzoekssoftware. In de tweede fase moet u deze zoektermen opnemen in uw vermelding om gericht verkeer aan te trekken dat naar alle waarschijnlijkheid in de verkoop zal worden omgezet.

  •  Klikfrequentie 

Klikfrequentie is een significante waarde waarmee Amazon rekening houdt bij het rangschikken producten. Het dient als het relevantiesignaal en laat zien hoe relevant uw productbeschrijving is voor de zoekopdrachten van gebruikers. Als het percentage kliks van klanten hoog is, kunt u verbetering van de verkoopstimulatie en rangschikking verwachten. Echter niet allemaal tegelijk. Als je bijvoorbeeld een hoog bouncepercentage hebt, worden je kansen om hoog te scoren in jouw categorie kleiner.

  •  Prijzen 

De prijsbepaling is de laatste ranglijstfactor die een directe invloed heeft op de positie van de notering op Amazon SERP. Zoals ik al zei, probeert Amazon zijn inkomsten te maximaliseren en klanten de meest relevante en nauwkeurige zoekresultaten te bieden. De producten met een goede verkoopgeschiedenis en een concurrerende prijs verkopen twee keer meer dan een dure voorraad. Daarom adviseer ik u om het prijsbeleid in uw niche te volgen en de kosten iets lager dan gemiddeld te berekenen. Het zal een substantiële initiële boost geven aan uw producten en u helpen om meer positieve en organische beoordelingen te genereren.

Post a comment

Post Your Comment
© 2013 - 2024, Semalt.com. All rights reserved

Skype

semaltcompany

WhatsApp

16468937756

Telegram

Semaltsupport