Stop guessing what′s working and start seeing it for yourself.
Login or register
Q&A
Question Center →

Paginering zelfstudie van Semalt. De voors en tegens van web of inhoudspagina

Paginering is het proces waarbij een document of een stuk inhoud wordt opgedeeld in discrete pagina's (afgedrukt pagina's of elektronische pagina's). Het heeft een grote invloed op SEO, webontwikkeling en gebruikerservaring en is een krachtige navigatietechniek met veel voor en nadelen. Het betreft de opmaaktaal (zoals SGML, HTML en XML), labelt de webinhoud semantisch en ondersteunt de stroomafwaartse technologieën (bijvoorbeeld XSL, CSS en XSLT). Vóór de opkomst van IT (informatietechnologie) was paginering een handmatig proces. Maar de afgedrukte pagina's van vandaag worden geproduceerd door het elektronische bestand uit te voeren naar de afdrukapparaten, zoals desktopprinters.

Pro's of content pagination:

 1. Betere gebruikerservaring 

Paginering helpt u bij het verbeteren van de positie in zoekmachines van uw site. Als u bijvoorbeeld een groot aantal artikelen en blogberichten hebt, is het misschien niet mogelijk om alle vermeldingen tegelijk weer te geven. In dergelijke omstandigheden helpt paginering kleine stukjes informatie aan de lezers. U kunt uw bezoekers naar de meeste interactieve artikelen leiden en zo het bouncepercentage van de site in zekere mate verlagen.

 2. Laadtijd en serverbelasting 

Een ander belangrijk kenmerk van het pagineren van inhoud is dat het de laadtijd verbetert en de belasting van een server verlaagt. Het is beter om 10-20 producten uit een enkele categorie te halen dan om alle producten in één keer op te halen. Als al uw producten en services tegelijkertijd worden weergegeven, kan de lezer in de war raken. Pagineren helpt dus slechts een paar elementen op één pagina weergeven en heeft een grote invloed op de gebruikerservaring.

 3. Advertentie-inkomsten 

Een groot aantal nieuwswebsites zoals CNN en BBC splitsten hun artikelen op in verschillende categorieën om het aantal paginaweergaven te vergroten. Deze sites verkopen advertentieruimte en willen het aantal vertoningen op hun webpagina's vergroten. Paginering maakt het gemakkelijk voor u om uw artikelen in verschillende categorieën op te delen en verhoogt het aantal paginaweergaven tot op zekere hoogte, zodat u inkomsten kunt genereren.

Nadelen van de web of inhouds paginering:

 1. Slechte gebruikerservaring: 

Er zijn kansen die overdreven zijn segmentatie zal de gebruikers dwingen om meerdere keren op een pagina te klikken. Ze worden dus moe en zullen uw site onmiddellijk verlaten. Met andere woorden, we kunnen stellen dat het pagineren van content gebruikers ertoe aanzet meer tijd op een website door te brengen om alle informatie op te halen en een slechte indruk achter te laten.

 2. Negatieve effecten op SEO 

Contentpaginering kan serieuze problemen veroorzaken voor SEO-experts. Mogelijk kunt u uw webpagina's niet goed indexeren en ondervinden problemen met de laadtijd van uw site. Bovendien kan paginering van inhoud leiden tot het splitsen van de ankertekst, het totale aantal links en gedeelde sociale media. Dit kan ook van invloed zijn op het bouncepercentage van uw site.

 Conclusie: 

Webpaginering is goed voor uw site maar moet met voorzichtigheid worden gebruikt. In bepaalde omstandigheden kan het de gebruikerservaring verbeteren, maar soms kan het problemen veroorzaken voor uw bezoekers en kan de afstand van gesegmenteerde pagina's tot de startpagina worden verkleind.

Post a comment

Post Your Comment
© 2013 - 2024, Semalt.com. All rights reserved

Skype

semaltcompany

WhatsApp

16468937756

Telegram

Semaltsupport