Stop guessing what′s working and start seeing it for yourself.
Login or register
Q&A
Question Center →

Semalt: gebruik van Scraper Extension voor online data-extractie

Internet is een belangrijke informatiebron geworden voor alle soorten bedrijven. Als u gegevens van een website wilt ophalen en deze naar uw Google-documenten of in CSV- of Excel-werkbladen wilt uploaden, is schrapen het antwoord. Er zijn veel scrapsoftware op het net, maar ze zijn duur en niet ideaal voor een gewone gebruiker zonder technische vaardigheden. Het is echter nog steeds mogelijk om de service zonder enige kosten te gebruiken met uw gebruikelijke browser. Google Chrome heeft verschillende browserextensies die beschikbaar zijn in de Google Web Store.

Web scraper

Web Scraper is een Chrome-extensie waarmee gebruikers gegevens van webpagina's kunnen schrapen en deze kunnen uploaden naar Excel Spreadsheets of uw databases voor toekomstig ophalen. Nadat de gegevens zijn geëxtraheerd, kunt u deze exporteren als CSV of opslaan in CouchDB. Met Web Scraper kunt u verschillende typen gegevens van meerdere pagina's tegelijkertijd schrapen. Hiermee kunnen afbeeldingen, tekst en zelfs tabellen worden geschraapt. Scraper maakt data-extractie van allerlei websites mogelijk, zelfs vanaf de sites die zijn ontwikkeld met de nieuwste technologie zoals AJAX en JavaScript.

DataMiner

Deze optie is een op zichzelf staande browser in Chrome die wordt gebruikt om gegevens van internet te extraheren. De verkregen gegevens kunnen later worden geëxporteerd naar Excel-werkbladen of worden geüpload naar Google Spreadsheets. Het is handig voor het schrapen van e-mails, online zoekresultaten van Google en HTML-tabellen onder andere. Het is ook ideaal voor XPath-selectors.

Screen Scraper

Deze scraper is een Chrome-browserextensie voor schermschrapen. Het proces is een automatisch proces voor het extraheren van gegevens van internet. De geëxtraheerde gegevens kunnen vervolgens worden gedownload als JSON- of CSV-bestand. Het ondersteunt zowel Element- als XPath-selectormethoden.

iMacro

Deze optie is een macro-recorder in de Chrome-browser, die een register bijhoudt van gebruikersactiviteiten. Het wordt gebruikt voor webautomatisering, webtesten en gegevensextractie. iMacro kan verschillende online taken uitvoeren, zoals het downloaden van bestanden, het invullen van online formulieren en het onthouden van wachtwoorden. Bij gebruik van iMacro hoeven gebruikers de functie alleen de eerste keer op te nemen en op te slaan op de computer. Als u die taak opnieuw moet uitvoeren, hoeft u het proces niet te herhalen. iMacro is beschikbaar voor andere browsers zoals Firefox, Internet Explorer en Chrome.

Wanneer u de schraperextensie gebruikt, moet u een plan ontwerpen om door de websites te navigeren en de gegevens te identificeren die u wilt extraheren. De extensie gaat door de aangewezen site volgens het gebruikersplan en verkrijgt alle relevante gegevens. De tool bespaart de tijd die u zou verspillen bij het handmatig opslaan van gegevens. Als de benodigde gegevens zich op verschillende websites bevinden, kunt u de informatie uit al deze bronnen halen, wat deze tool nog krachtiger maakt.

Scraper-uitbreiding maakt het extraheren van gegevens op internet eenvoudig. Internetgebruikers kunnen voorkomen dat ze repetitieve webtaken uitvoeren door ze op de extensies op te nemen en ze op elk gewenst moment door te verwijzen. De schraperextensie voert routinefuncties uit, zoals het invullen van online formulieren en het onthouden van wachtwoorden.

View more on these topics

Post a comment

Post Your Comment
© 2013 - 2024, Semalt.com. All rights reserved

Skype

semaltcompany

WhatsApp

16468937756

Telegram

Semaltsupport