Stop guessing what′s working and start seeing it for yourself.
Login or register
Q&A
Question Center →

Semalt: intro voor webschrapen met Scrapy en BeautifulSoup

Webschrapen is het proces waarbij gegevens uit het net worden gehaald. Programmeurs en ontwikkelaars schrijven speciale apps om webpagina's te downloaden en er gegevens uit te halen. Soms kunnen zelfs de beste webscraping technieken en software geen goede resultaten garanderen. Het is dus onmogelijk om handmatig gegevens van een groot aantal sites te extraheren. Daarom hebben we BeautifulSoup en Scrapy nodig om ons werk gedaan te krijgen.

BeautifulSoup (HTML parser):

BeautifulSoup gedraagt zich als een krachtige HTML-parser. Dit Python-pakket is geschikt voor het parseren van zowel XML als HTML-documenten, inclusief niet-geopenbaarde tags. Het maakt een ontleedstructuur voor geparseerde pagina's en kan worden gebruikt om gegevens uit HTML-bestanden te extraheren. BeautifulSoup is beschikbaar voor zowel Python 2.6 als Python 3. Het is al geruime tijd in gebruik en kan meerdere scraptaken tegelijk verwerken. Het haalt voornamelijk informatie uit HTML-documenten, PDF-bestanden, afbeeldingen en videobestanden. Om BeautifulSoup voor Python 3 te installeren, hoeft u alleen maar een specifieke code in te voeren en uw werk binnen de kortste keren gedaan te krijgen.

U kunt de bibliotheek Aanvragen gebruiken om een URL op te halen en er HTML uit te halen. Je moet onthouden dat het in de vorm van strings zal verschijnen. Vervolgens moet u HTML doorgeven aan BeautifulSoup. Het transformeert het in een leesbare vorm. Zodra de gegevens volledig zijn geschraapt, kunt u deze rechtstreeks downloaden naar uw harde schijf voor offlinegebruik. Sommige websites en blogs bieden API's en u kunt deze API's gebruiken om eenvoudig toegang te krijgen tot hun webdocumenten.

Scrapy:

Scrapy is een beroemd raamwerk dat wordt gebruikt voor webcrawl en dataschraptaken. U moet OpenSSL en lxml installeren om te profiteren van deze Python-bibliotheek. Met Scrapy kunt u eenvoudig gegevens uit zowel standaard als dynamische websites halen. Om aan de slag te gaan, hoeft u alleen maar een URL te openen en de locatie van mappen te wijzigen. U moet ervoor zorgen dat de geschraapte gegevens in een eigen database worden opgeslagen. Je kunt het ook binnen enkele seconden downloaden naar je harde schijf. Scrapy ondersteunt CSS-expressies en XPath. Het helpt HTML-documenten gemakkelijk te parseren.

Deze software herkent automatisch de datapatronen van een bepaalde pagina, registreert gegevens, verwijdert onnodige woorden en schrapt het volgens uw vereisten. Scrapy kan worden gebruikt om informatie van zowel basis als dynamische sites te extraheren. Het wordt ook gebruikt om data rechtstreeks van API's te schrapen. Het staat bekend om zijn machine learning-technologie en de mogelijkheid om honderden webpagina's in een minuut te schrapen.

BeautifulSoup en Scrapy zijn geschikt voor bedrijven, programmeurs, webontwikkelaars, freelance schrijvers, webmasters, journalisten en onderzoekers. Je moet gewoon basisvaardigheden voor programmeren hebben om voordeel te halen uit deze Python-kaders. Als je geen programmeer of codeerkennis hebt, kun je Scrapy downloaden naar je harde schijf en deze meteen laten installeren. Eenmaal geactiveerd, haalt deze tool informatie uit een groot aantal webpagina's en hoeft u de gegevens niet handmatig te schrapen. Je hoeft ook geen programmeervaardigheden te hebben.

Post a comment

Post Your Comment
© 2013 - 2024, Semalt.com. All rights reserved

Skype

semaltcompany

WhatsApp

16468937756

Telegram

Semaltsupport