Stop guessing what′s working and start seeing it for yourself.
Login or register
Q&A
Question Center →

Semalt - Hoe u gegevens van websites kunt schrapen naar Excel

Het is keer op keer bewezen dat gegevens de kern moeten vormen van elke beslissing making. Op deze manier moeten bedrijven voorop blijven lopen door efficiënte methoden te ontwikkelen voor het verzamelen van dergelijke gegevens. Om te beginnen zijn er verschillende methoden om gegevens van websites te verzamelen. En ze zijn allemaal belangrijk, hoewel in verschillende mate omdat elk proces zijn hoogte- en dieptepunten heeft.

Als u de ene methode boven de andere wilt kiezen, moet u eerst uw projectomvang analyseren en beslissen of het gewenste proces voldoende aan uw vereisten voldoet. Laten we verder kijken naar enkele van deze methoden voor het delven van gegevens van websites.

1. Schaf een premium scraping-software aan

Hoewel deze u een aantal ruggen zullen helpen, presteren ze uitstekend, vooral bij grote projecten. Dit komt omdat de meeste van deze programma's jaren van ontwikkeling hebben doorgemaakt en de bedrijven die deze programma's bezitten zwaar hebben geïnvesteerd in de ontwikkeling van code en in debugging. Met dergelijke software bent u vrij om alle parameters in te stellen die u wilt en om toegang te krijgen tot geavanceerde crawltools.

Met deze programma's kunt u ook verschillende middelen voor het exporteren van inhoud gebruiken, van JSON tot Excel-sheets. U zult dus geen problemen ondervinden bij het overzetten van uw scraped data naar analysehulpmiddelen.

2. Webquery binnen Excel 

Excel biedt een handige tool met de naam webquery waarmee u externe gegevens van het web kunt ophalen. Als u dit wilt starten, navigeert u naar Gegevens> Externe gegevens ophalen> Van internet start het venster "nieuwe webquery". Voer de gewenste website in de adresbalk in en de pagina wordt automatisch geladen.

En het wordt nog beter: de tool zal automatisch gegevens en tabellen herkennen en gele pictogrammen tegen dergelijke inhoud weergeven. de juiste en druk op importeren om de data-extractie te starten. De tool zal dan de gegevens indelen in kolommen en rijen. Hoewel deze methode perfect is om door een enkele pagina te kruipen, is deze echter beperkt in termen van automatisering, omdat u de proces voor elke pagina. Ook kan de scraper geen informatie zoals telefoonnummers of e-mails ophalen omdat ze niet altijd p zijn rovided op de pagina.

3. Gebruik Python / Ruby-bibliotheken

Als u de weg kent in deze programmeertalen, kunt u een van de vele gegevensschrapende bibliotheken proberen. Hiermee kunt u query's gebruiken en beslissen hoe uw gegevens worden opgeslagen, in dit geval kunt u de CSV-bibliotheken gebruiken om de inhoud naar CSV-bestanden te exporteren, waardoor u eenvoudig kunt schakelen tussen verschillende projecten terwijl u de compatibiliteit behoudt.

4. Gebruik een van de vele webscraping-browserextensies die beschikbaar zijn

In tegenstelling tot conventionele software, vereisen deze tools alleen dat u over een moderne browser voor hen beschikt werken met. Ze zijn ook gemakkelijk in gebruik en worden ten zeerste aanbevolen voor kleine schraapprojecten, omdat de meerderheid ervan gratis is en prima zal presteren. Ze bieden ook verschillende gegevensexportmodi van CSV-bestanden naar JSON-feeds.

Post a comment

Post Your Comment
© 2013 - %s, Semalt.com. All rights reserved