Stop guessing what′s working and start seeing it for yourself.
Login or register
Q&A
Question Center →

Hoe krijg ik mijn productvermeldingen goed geoptimaliseerd voor het zoekalgoritme van Amazon?

Amazon-zoekalgoritme voor het rangschikken van producten in de verkoop is ook bekend als de A9. Op basis van de officiële richtlijnen en algemeen erkende praktische tests is het Amazon-zoekalgoritme bedoeld om de lijst met product-SERP's in twee afzonderlijke fasen te evalueren. Hier is hoe het werkt:

Het punt is dat het A9 Amazon zoekalgoritme het proces start om items te rangschikken, zelfs voordat je een zoekopdracht invult. Ik bedoel dat het een hele grote "catalogus" van verschillende productlijsten heeft, ruim van tevoren voorbereid. Door dit te doen, kan het zoekalgoritme van Amazon de zoekende klant een lijst met de meest relevante SERP's geven, die gewoonlijk wordt samengevoegd door de relevantie van elk zoekwoord / zoekterm - rechtstreeks van de reeds bestaande "gegevensopslag".

Nadat al die overeenkomstige resultaten bij elkaar zijn opgeteld, moet het zoekalgoritme van Amazon deze op zijn eigen speciale manier sorteren. Eenvoudig gezegd, Amazon doet er goed aan niet alleen relevante zoekresultaten te leveren, maar regelt ze ook zo dat ze waarschijnlijk elke potentiële klant die daar op zoek is naar producten zal omzetten - in de echte klant, die van tijd tot tijd terugkomt en een nieuwe maakt aankoop. Daarom is het zoekalgoritme van Amazon eigenlijk een eenvoudiger, bijvoorbeeld in vergelijking met de uitgebreide systemen die door de Google-zoekmachine worden gebruikt, om nog maar te zwijgen van de enorme hoeveelheid verschillende rangschikkingsfactoren (volgens mensen zijn er meer dan 200 unieke kenmerken en prestatiestatistieken die help Google bij het bepalen van de rangordeposities van elke webpagina die op internet wordt gevonden binnen zijn index).

Product Listing en Amazon Search Algorithm

Hieronder laat ik u de belangrijkste gebieden van uw productvermelding zien die moeten worden geoptimaliseerd voor Amazon zoekalgoritme. Uiteindelijk moet het prominent in de productzoeker worden weergegeven op basis van het verzoek van de relevante gebruiker en zijn persoonlijke winkelkeuzes.

Vergeet over Off-Page SEO

Als het gaat om een goede ranking bij het zoekalgoritme van Amazon, is er maar één ding dat de hele strategie van optimalisatie van productvermeldingen daar. Laten we eerlijk zijn - er zijn geen off-page SEO-factoren overwogen door de A9. Het betekent dat we vrij zijn om al die statistieken over te slaan, zoals backlinks, domeinautoriteiten, sociale media, autoriteit op de webpagina, PageRank, etc.

Maximum RPC

Maximaliseren van de RPC-statistieken ( anders, Revenue Per Customer) staat voor het primaire doel van het A9 Amazon-algoritme voor zoekrangschikking. De beste manier om het maximale omzetniveau te waarborgen, is dat alle acties die worden ondernomen door elke gebruiker die die drukke online markt bezoekt, altijd op het juiste spoor worden gezet. Op die manier probeert Amazon's algoritme maximaal gebruik te maken van die verzamelde gebruikersstatistieken. Uiteindelijk om het maximale niveau van RPC steeds opnieuw te handhaven. Op deze manier gokt de A9 voornamelijk op de volgende belangrijke factoren voor de rangorde. Zorg ervoor dat u ze in aanmerking neemt bij het optimaliseren van uw productvermelding:

  • Factoren van relevantie (Product Title SEO en Product Description SEO).
  • Factoren van de conversieratio (klantbeoordelingen, concurrerende prijzen, kwaliteit van productfoto's).
  • Klanttevredenheid en kopersbehoud (Feedback van verkoper, ODR - Order Defect Rate).

Zodra we snel de belangrijkste factoren van het zoekalgoritme van Amazon hebben doorlopen om uw rangordeposities te bepalen als een verkoper die relevant is voor het winkelverzoek, is het tijd om laat u de belangrijkste delen van uw productpagina SEO zien. Laten we op die manier eens kijken naar de 'anatomie' van uw productpagina op Amazon. Volgens de officiële rankingrichtlijnen en Amazon-verkopersregels, hier is wat de juiste structuur maakt van elke productvermelding die prominent aanwezig is in de relevante zoekopdracht daar.

Structuur van productvermeldingen en SEO Tips

  •  Producttitel  - is misschien wel het meest waardevolle bezit dat u in uw productvermelding aantreft, vooral als het gaat om geoptimaliseerd voor het zoekalgoritme van Amazon. Het ding is dat de A9 veel meer rangorde-gewicht hecht aan producttitels - net als de Google-zoekmachine zelf, die houdt van meeslepende titels, rijk aan de belangrijkste doelzoekwoorden, die bedoeld zijn om dichter bij de titel te worden geplaatst, beginnend in afnemende volgorde van hun belang. Dat geldt ook voor Amazon! Het enige dat je teleurgesteld kan maken is dat er veel meer dan tachtig personages beschikbaar zijn om een producttitel echt rijk te maken met de zoekwoorden (en zelfs long-tail zoektermen).
  •  Productbeschrijving  - is het op één na belangrijkste onderdeel van uw productvermelding dat in aanmerking wordt genomen door het A9 Amazon-zoekalgoritme. Productomschrijving is precies waar je zoveel sleutelwoorden kunt neerzetten als je wilt. Probeer natuurlijk te voorkomen dat dit gedeelte wordt overladen met een te zware plaatsing van zoekwoorden. Houd hier rekening mee dat de zoekwoorden in uw producttitel en productbeschrijving nooit herhaaldelijk mogen worden gebruikt. Zorg er wel voor dat u alle duplicaten verwijdert die waarschijnlijk ontstaan tijdens het proces van SEO-optimalisatie.

  •  Lijst met kogelpunten  - alles is daar bijna vanzelfsprekend. In feite is dit gedeelte slechts een meer samengevatte, schone en duidelijke versie van uw productbeschrijving. Het enige wat u hier hoeft te doen, is alleen de belangrijkste productkenmerken, voordelen en elementen van alledaags gebruik te noemen - zorg ervoor dat u ze op een maximale beknopte manier opsomt, in overeenstemming met het handhaven van een eerlijke, logische volgorde voor elke afzonderlijke opsomming die in dit gedeelte wordt vermeld.
  •  Backend-trefwoordgedeelte  - dit laatste deel van uw productvermelding is waarschijnlijk de beste plaats om alle overgebleven doelzoekwoorden en long-tail zoektermen te laten vallen, die niet de juiste plaats vonden in de rest van uw productvermelding. Ja, backend-trefwoordengedeelte is precies waar u van harte welkom bent om de meeste van uw overblijvende relevante productvoorwaarden en die niet-ingewijde long-tail-zoekcombinaties die tot nu toe elders niet zijn verschenen, op te nemen. Zorg ervoor dat elk zoekwoord dat u daar gaat plaatsen gemakkelijk leesbaar is (alleen om verwarring bij uw potentiële kopers te voorkomen), evenals een adequaat niveau van het gemiddelde zoekvolume dat correleert met het huidige niveau van zoekwoordcompetitie (om elke zoekopdracht te maken) termijn gemakkelijker te rangschikken).

Post a comment

Post Your Comment
© 2013 - 2024, Semalt.com. All rights reserved

Skype

semaltcompany

WhatsApp

16468937756

Telegram

Semaltsupport