Stop guessing what′s working and start seeing it for yourself.
Login or register
Q&A
Question Center →

Hoe Amazon ranglijsten verbeteren?

Als u een online retailer bent die overweegt hoe u uw positie in Amazon-artikelen kunt verbeteren, moet u rekening houden met een groot aantal belangrijke factoren, zoals uw concurrentiepositie op de markt, uw seizoensgebonden producten, uw verkoopgeschiedenis, enzovoort.

Amazon is de TOP-marktplaats voor de duizenden merken en retailers. Dat is de reden waarom het niveau van concurrentie hier te hoog is. Dit kan worden verklaard door de industriefiguren die voor zichzelf spreken. Het merendeel van de shoppers gaat naar het retailplatform van Amazon bij het uitvoeren van productonderzoek. Om precies te zijn, is dit aantal groter dan 55%.

Er zijn veel voorbeelden van succesvolle retailers die hun fortuin verdienen aan Amazon. Sommigen bereiken zelfs een plek op de TOP 500-lijst van Internet Retailer. In een ideale wereld bieden handelaren die het goed doen op Amazon hun klanten wat ze nodig hebben. Dit is van toepassing op de kwaliteit van het product, ondersteuning na verkoop en optimalisatie van aanbiedingen. En het is geen volledige lijst van wat verkopers moeten doen om hun klanten tevreden te stellen. Tegelijkertijd moeten ze de Amazon-optimalisatievereisten naleven die een goede blootstelling aan de Amazon-zoekresultatenlijst kunnen garanderen.

In dit artikel bespreken we de bewezen optimalisatietechnieken die uw Amazon-artikelrangschikking kunnen verbeteren en uw online bedrijfsinkomsten verdubbelen.

Manieren om uw traditionele zoekrang te verbeteren

In dit gedeelte zal ik de praktische en bewezen manieren bespreken waarop u uw traditionele manier van werken kunt verbeteren. zoekrang en win Amazon Buy Box. Volg deze tips, en u kunt eerst rangschikken in uw marktniche.

  •  Zorg voor een concurrerende prijs 

Prijs is een TOP-ranking factor voor Amazon. Daarom is het redelijk om een gemiddelde marktprijs te volgen voor het soort producten dat u verkoopt. Amazon-prijzen zijn in de regel niet stabiel en hangen af van het aantal verschillende factoren, zoals het seizoen, de hogere vraag naar een specifiek type concurrerende producten, enzovoort. Toekomstige verkopers van Amazon gebruiken verschillende herberekeningshulpmiddelen die hen waarschuwen telkens wanneer een prijsverhoging omhoog of omlaag gaat. Al met al, om een Buy Box te winnen, moet u een van de lagere prijzen op de markt aanbieden.

  •  Handhaven van een positieve verkoophistorie 

Verkoopgeschiedenis is een andere belangrijke Amazon rankingfactor die direct van invloed is op uw vermogen om de Buy Box te winnen en een hoge zoekrang. Als u een goede verkoopgeschiedenis wilt hebben, moet u uw klanten tevreden houden en hen voorzien van snelle en gratis bezorgservices.

Hier verzamelen we enkele bewezen technieken om dat mogelijk te maken:

  • U moet altijd reageren op vragen van gebruikers en negatieve feedback om hen te helpen oplossen hun problemen en laten zien dat u zich zorgen maakt over hun problemen.
  • U moet zorgen voor een snelle en efficiënte verzending. Het is perfect als u Amazon-fulfilmentdiensten of Amazon Prime gebruikt. Bovendien kan gratis verzending u helpen om uw verkopen te stimuleren en uw positie in Amazon-artikelen te verhogen.
  • U moet uw inventaris nauwkeurig houden, omdat overselling een grote zwarte vlek kan zijn in de ogen van het Amazon-systeem.
  • Om een positieve verkoophistorie te behouden, moet u het defectpercentage van uw bestelling onder de 1% houden en uw nalevingspercentage onder 2,5%.

Post a comment

Post Your Comment
© 2013 - 2024, Semalt.com. All rights reserved

Skype

semaltcompany

WhatsApp

16468937756

Telegram

Semaltsupport