Stop guessing what′s working and start seeing it for yourself.
Login or register
Q&A
Question Center →

Bana Amazon A9 algoritmasının en önemli faktörlerini gösterebilir misin?

Evet, Amazon A9 algoritmasının temel olarak ilgilendiği SEO optimizasyonunun ana alanlarını gösterebilirim. Bu nedenle, genel kategorileştirme, A9 arama motoru için öneme sahip çeşitli ilişkili sıralama faktörleri ile desteklenen e-ticaret arama motoru optimizasyonunun üç önemli alanını kapsayacak şekilde tasarlandı. Amazon A9 algoritmasına ve ana sıralama faktörlerine yaklaşımım Amazon'un resmi sitesinin kendisine dayanıyorken, varsayılan olarak gelen satıcı kurallarının ve ipuçlarının kalanının doğrudan Satıcı Merkez hesabımdan alındığını unutmayın.

İşte Amazon A9 algoritması - Dönüşüm Oranı, Alaka ve Müşteri Memnuniyeti artı Tutulma ile birincil dikkati verilen ana üç alan. Bu nedenle, bu ana kategorideki faktörlerin kendilerini takip etmeleri için bu üç kategoriyi hızlı bir şekilde inceleyeceğim - bunlar aşağıda listeleniyor. - Dönüşüm Oranı ölçümleri üzerinden dökülen istatistiksel açıdan anlamlı etkileri nedeniyle tanınan Amazon ürün dereceleme faktörlerini kapsar. Amazon A9 algoritması, Amazon Satış Sıralaması, Müşteri Yorumları, Sorular ve Yanıtlar ve Yüksek Kaliteli Ürün Görüntüleri, Fiyatlandırma Politikası, Ebeveyn-Çocuk Ürünleri, Sayfa Üzerinde Zaman, Ürün aracılığıyla diğerleri arasında dönüşüm yaratan potansiyelin çoğunu bulur. Tamamlayıcılık yanı sıra Hemen Çıkma Oranı'nı listeleyen.

  • Alaka düzeyi  - Google arama motoru gibi, Amazon A9 algoritması, SERP listesinde ürün sıralaması pozisyonları verirken dikkate alınması gereken ilk şey olan Alaka Düzeyi'ne sahiptir. Basitçe söylemek gerekirse, Amazon arama motoru proaktif olarak davranır. Bunu yaptığınızda, nihai olarak listelenecek şekilde karar vermek için Ürün Başlığı ve Ürün açıklamasında bulunan tüm verileri bir araya getirir. Bu şekilde, içerik odaklı bu alakalı faktörler algoritmaya, belirli bir ürün sayfasının belirli bir anahtar kelime / uzun kuyruklu arama terimi için nasıl uyduğunu (veya muhtemelen değil) anlattığını gösterir. Diğerleri arasında Amazon A9 algoritması tarafından alakalılığın performans faktörlerinin geri kalanı bulunmaktadır. Ürün Başlığı / Açıklamanızın dışında Bullet Noktaları Listesi'nde (Özellikler), Ürün Markası, Üretici Adı, Teknik Özellikler, Kategoriler ve Alt Kategoriler, Arama Terimleri (Arka Plan Anahtar Kelime Bölümü) ve Kaynak Anahtar kelime kendisi.
  •  Müşteri Memnuniyeti  - Bu kategorinin varlığı, Amazon A9 algoritmasının, olumlu bir müşteri memnuniyeti seviyesini korumaya odaklandığı anlamına gelmektedir. Bu şekilde asıl görevi, maksimum Dönüşüm seviyesini sağlamak değil, daha da önemlisi RPC'yi (Müşteri Başına Gelir) en üst düzeye çıkarmaktır. Tabii ki, Amazon iyi bir kar yapan şeyin ne olduğunu bilir - Müşteri Memnuniyeti ve Kalıcılığı. Gerçekten sadık müşterilerin bir düzine gerçekten daha ölçülebilir satın alma yapıyor ya da ihtiyaç duydukları başka bir öğe - web mağaza ve başka kimse, her benzersiz satış anlaşma yerine sadece bir kez satın almak için geri dönen varsa. Bu kategori esas olarak aşağıdaki sıralamadaki faktörlerle ilgilidir: Negatif Satıcı Geribildirimi, Sipariş İşleme Hızı, Stokta Oran, ODR (Sipariş Hata Oranı), POP (Mükemmel Sipariş Yüzdesi), Çıkış Oranı, Paketleme / Gönderi Seçenekleri.

Amazon Satış Sıralaması

Sanki zahmetsiz gibi görünebilir, ama herkes kalabalık pazaryeri en azından bir kere daha iyi tanıyor ziyaret ediyor - Amazon Satış Sıralaması her zaman her şeyden önce kabul edilen nihai sıralama faktörüdür. Cidden, başarılı bir şekilde gerçekleştirilen satış fırsatlarını büyük bir miktara sahip olmak, kendini açıklayıcı niteliktedir..Daha fazla araç satmanın daha yüksek bir Satış Sırasına sahip olacağı ve iyi bir Satış Sıralamasına sahip olmasının tersinin, daha etkili bir satış ilerlemesinden faydalanmaya devam etmeniz anlamına gelmesi nedeniyle, madalyonun iki yanı da var. Her neyse, kısır döngü gibi görünüyor, değil mi? Amazon A9 algoritması tarafından düşünülmüş bir sonraki önemli faktör, "pozitiflik" genel bir seviyesinin yanı sıra müşteri incelemelerinin sayısıdır. Elbette, ortak inceleme miktarının her zaman kaliteleri ile ilişkilendirildiği açıktır. Bununla birlikte, tek ihtiyacınız olan şey (en azından başta olmak üzere) her müşteriyle sağlıklı bir konuşma yapmaktır - unutmayın, müşterilerinize yanıt verme şekliniz başarılı bir satıcı ile geri dönüşü olmayan iş başarısızlığı arasındaki çizgiyi çizebilir.

Yanıtlayan Sorular

Ve burada oldukça narin bir kavşağa giriyoruz. Yani, cevaplamaya rağmen Amazon yetkilileri tarafından dönüşüm yapılmasına katkıda bulunacak güçlü faktörlerin arasında asla teyit edilmediği halde SEO'nun Q & A bölümlerinin öldüğü anlamına gelmediği anlamına geliyor. Mesele, Q & A verisinin genellikle ürün listelemesinin en yakınında bulunmasıdır. Ve bunun anlamı, potansiyel olarak daha yüksek dönüşümler sürdürebilmek için sorularınızı cevaplamanız demektir, bunu aklınızda tutmanız gerekir.

Yüksek Kaliteli Ürün Resimleri

Amazon A9 algoritması mevcut kalite politikalarının çoğunu sıkılaştırmaya devam ediyor. Ve karşı karşıya kalalım - görüntü boyutu ve kalitesi en güçlü en üst sıralamadaki faktörler arasındadır. Dahası, en azından 1.000x1.000 piksellik en az bir resim bulunmadıkça, şu an için, bazı ürün kategorileri veya "bastırılmış listeler", tekliflerinizi yok sayacaktır. çözüm. Ayrıca, ürünün özet bir görünümünü veren beş kaliteli görüntüden oluşan sağlam bir set sağlayarak, dönüştürme üreten potansiyel üzerinde son derece güçlü bir etkiye sahip olduğunu söylemene gerek yok. Çabalarınızı görsel içerikle üç katına çıkarmanız gerektiği anlamına gelir.

Ding, öyleyse, potansiyel müşterilerin tam olarak ne yapacaklarını inceleyip gerçekleştirebilecekleri her görüntüye kullanışlı bir yakınlaştırma seçeneği vermeyi unutma seninle. Sonuçta, sadece öğrenecek olursak - öğe başına ortalama ürün görüntü sayısının çoğu zaman 4-6 resim içinde bir yerde tutulması tavsiye edilir, ancak resim miktarını unutun. Sahneyi yüksek kalitede sadece bir iyi görüntü ile sallayan Amazon'da bir sürü satıcı var. Bununla birlikte, kalite ve nicelik arasında sağlıklı bir denge bulmanız daha iyi olur - çünkü birden fazla görüntünün sadece tek bir taneden değil de ölçülebilir şekilde daha iyi dönüştürüldüğü asla kanıtlanmadı.

Post a comment

Post Your Comment
© 2013 - 2024, Semalt.com. All rights reserved

Skype

semaltcompany

WhatsApp

16468937756

Telegram

Semaltsupport