Stop guessing what′s working and start seeing it for yourself.
Login or register
Q&A
Question Center →

Google AdWords'le SEO: Daha İyi Nedir?

Cevap büyük ölçüde işinizin tabiatına bağlıdır. Hangi pazarlama kanalının işletmenin değeri ve trafiği için daha iyi olduğunu analiz etmeden önce, SEO veya Google AdWords, önce aşağıdaki terimleri tanımlayalım. Bu, hangi yaklaşımın pazarlama için en iyi sonuç vereceklerini daha iyi anlamanıza yardımcı olacaktır.

google adwords vs seo

Google AdWords ile SEO arasındaki fark nedir?

  • Arama motoru optimizasyonu, bir siteye gelen ziyaretçilerin sayısını artırmak için kullanılan stratejilerin ve taktiklerin bir metodolojisidir. SEO, bir kullanıcının kaynağının arama motorunda yüksek bir sıraya sahip olabilmesi için Google algoritmasını çimdiklemek için kullanılan teknikleri kullanır. Bu yöntemler, değerli anahtar kelimeleri kullanmak, içeriği güvenilir web sitelerine veya diğer ilgili sitelere bağlamakla birlikte, ilgili meta açıklamaları kullanmayı içerir.
  • Google AdWords, sırayla, ücretli reklamcılığı kullanmaktadır. Bu şekilde, web sitesi sahiplerinin kaynaklarını Google arama sonuçlarının en üstüne koyması için bir arama motoru (Google, Yahoo veya Bing olsun ya da olmasın) ödemek zorundadır. Ayrıca, site sahibinin bir kullanıcının reklamını her tıkladığında ödeme yapması gerektiği de belirtilmelidir.

Google AdWords'ü ve SEO'yu Karşılaştıralım

 Fiyat 

Fiyat karşılaştırması ile başlayalım. SEO hakkında en iyi şey, başlangıçta ücretsiz olabilmesidir; çünkü SEO teknikleriyle size yardımcı olan çoğu programı ödemek zorunda değildir. Yapmanız gereken tek şey, hangi SEO yöntemlerinin kaynağınız için en iyi sonuç verdiğini bilmek ve bunları uygulamaktır.

Bununla birlikte, işiniz geliştikçe en kısa sürede web sayfalarınızı daha da artırabilmek için Semalt gibi profesyonel SEO hizmetleri seçmeniz gerekebilir; böylece bir oyunda kalabilir ve rekabette yenebilirsiniz. SEO alanında uzmanlaşmış ve yıllarca aynı alanda çalışmış olmaktan gelen bilgilere sahip şirketler, işletmenizin dikkatini ve ihtiyaç duyduğu çabayı sağlayabilir.

Google AdWords'ün tıklama başına ödeme türü vardır. Bu planla, bir kullanıcının bir reklamı her tıkladığında ödeyeceği belirli bir bütçeye sahip olacak. Böylece, ne kadar çok kullanıcıya sahip olursanız o kadar çok ödersiniz. İlk başta size biraz pahalıya mal olmasına rağmen, onu baskı ve dergi reklamlarıyla karşılaştırırsanız bu değildir.

Yatırım getirisine baktığınızda, Google AdWords'ün ve SEO'nuzun verebileceği muhtemel olası satış sayısına bakmanız gerekir. Her iki yöntem de dikkat çekici sayıda izleyici sağlayabilir. Bu durumda AdWords avantajı, kısa sürede daha fazla potansiyel elde edebilmesidir. Bununla birlikte, uzun vadeye bağlı kalırsak, insanların organik arama sonuçlarına doğru daha çok akın edeceğini göreceksiniz. Aslında basit açıklama, organik aramaların kullanıcıların aradığı şey olmasıdır. Özetleyecek olursak, AdWords size hemen yol açar ya da görüntüleyenler verir, ancak biriken bir süre boyunca size daha fazla izleyici sağlayabilecek SEO kadar sürdürülebilir değildir.

adwords vs seo

 Hız 

Hızlı olması için AdWords daha iyi bir seçim olacaktır. SEO için, kullanıcıların organik arama sonuçları yoluyla web sitenizi görmeleri biraz zaman alacaktır. Bununla birlikte, AdWords için, Google AdWords seçtiğiniz demografiyi hedefleyebildiğinden, olası hemen hemen alabilirsiniz. SEO demografik verileri hedeflemez. SEO yapabilecekleriniz, web sitenizin alakalı olduğundan ve istenen hedef kitlenin bulacağından emin olmaktır.

Ne seçmeliyim: Google AdWords veya SEO?

Artık her bir pazarlama kanalı yararlarını biliyorum, hangisinin daha iyi iş için belirlemek için daha kolay olurdu. Hızlı bir şekilde müşteri yaratmaya çalışıyorsanız, AdWords sizin için mükemmel bir seçim olacaktır. Ancak, işletmenizin istikrarlı bir şekilde büyümesini istiyorsanız, SEO tekniklerini kullanmaya yatırım yapmanız gerekir. Her iki pazarlama kanalına sahip olduğunuzu, önemli performans göstergelerinizi belirlediğiniz ve her pazarlama kanalının başarısını ölçmeye devam ettiğiniz sürece faydalı olacağına dikkat edin.

View more on these topics

Post a comment

Post Your Comment
© 2013 - 2024, Semalt.com. All rights reserved

Skype

semaltcompany

WhatsApp

16468937756

Telegram

Semaltsupport