Stop guessing what′s working and start seeing it for yourself.
Login or register
Q&A
Question Center →

Organik arama optimizasyonu hala önemlidir mi?

Google Analytics ile çalıştıysanız muhtemelen organik (arama), yönlendirme, sosyal ve ücretli olmak üzere dört ana trafik kaynağının olduğunu biliyorsunuzdur. Sosyal medya kanallarından trafik alabilirsiniz ve ücretli reklamcılık yaparsınız, ancak sıralamalarınız web sitesinde önemli bir faktör olduğu kadar yüksek olmayabilir ve SEO dostu olma organik trafik akışının yüksek bir seviyededir.

organic search optimization

Günümüzde, insanların organik arama optimizasyonuna alternatif birçok alternatifi olan değişebilir ve çeşitlendirilmiş bir dünyada yaşıyoruz. Tıklama başına ödeme reklamcılığı, sosyal platformlar arasında kimlikler oluşturma ve ürünlerimizi ve hizmetlerimizi sosyal medya kanalları aracılığıyla tanıtmaktayız. Web sitesi sahipleri, sıralamaları için organik liste önemini unutarak, web sitelerinin Google'daki yerleşimiyle yaşamamakta ve ölmek zorunda kalmamaktadır. Bununla birlikte, organik trafik sıralamada iyileşme için en önemli rolü oynamaktadır. İstatistiksel verilere göre, organik arama, diğer potansiyel üreticilerden farklı olarak, potansiyel müşterilerin yaklaşık% 51'ini hem B2B hem de B2C işletmelerine yönlendiriyor.

Hala organik arama optimizasyonuna ihtiyacınız var mı?

Organik arama optimizasyonunu yürütmek, kaliteli arama trafiğini çekmek için tek seçenektir. Organik, yalnızca ilgili trafiği iletmek için en iyisidir. Sizi neredeyse aynı pozitif sonuca getirebilen tek kanal, ücretli arama reklamlarıdır. Bununla birlikte, ücretli arama yalnızca toplam trafiğin% 10'unu oluşturuyordu. Çoğu SEO uzmanları, yatırımın daha büyük getirisini elde etmek için organik ve ücretli arama trafiğine yatırım yapmalarını önerir. Örneğin, teknoloji ve ilaç endüstrilerinde böyle bir harmanlanmış yaklaşım toplam gelirin üçte ikisini oluşturuyor.

Sosyal medya kanallarıyla trafiği çekmek için modern bir eğilim var. Facebook ve Instagram'dan trafiğinizin yüzde 40 ila 60'ını alabilir, ancak herhangi bir web sitesi varlığı geliştirme gözlemlemezsiniz. Bu durum, arama motorlarına yönelik trafik türünden küçük bir işaretle açıklanabilir. Sosyal trafik ek trafik kaynağı olabilir, ancak önde gelen trafik kaynağı değildir. Üstelik, site trafiğini kazanmak için sosyal medya kanallarını uygularken, o sosyal platformların merhametine sahipsiniz demektir. Bu, bir sosyal medya platformunun işletme hesapları için kurallarını değiştirmeye karar vermesi için her ödeme yapmanız gerektiğini ifade eder. Aynı durumun Google organik arama optimizasyonu ile meydana gelebileceğini söyleyebilirsiniz. Bağlı olduğunu söyleyebilirim. Elbette, bir algoritma değişikliği nedeniyle sıralamalarınız düşebilir. Bununla birlikte, organik arama optimizasyonu durumunda, sizinle birlikte olma ihtimali yüksek değildir ve olmasa bile, pozisyonlarınızı kısa bir süre içerisinde geri alacaksınız.

organic seo

Organik SEO ipuçları

İlgili ve kesin URL'lere sahip olduğunuzdan emin olun. Yapılarında en çok trafik kazanan anahtar kelimelerden birini içeren URL'lerinizi optimize edin.

Web sitenizin içeriği boyunca sağlıklı bir anahtar kelimeler dengesi oluşturmanız gerekir. Bir sayfada çok fazla anahtar kelime kullanmayın. Ortalama tutar, bir sayfa başına üç arama terimidir. Başlıklarda, başlı cümlelerde ve paragrafın üst kısmına alakalı anahtar kelimeler eklediğinizden emin olun.

Aramadan daha fazla kullanıcı çekmek için harekete geçirme teknikleri kullanın. Web sitenizin ziyaretçilerinizden bazı işlemler yapmasını istemesini sağlayın. Örneğin, "Şimdi satın alın", "Tek bir tıklamayla sipariş edin" veya "Bugün ücretsiz fiyat teklifi alın." CTA, müşterilerinizi sitenize bir tıkla daha derin bir şekilde çeken organik bir tanıtım yöntemidir.

Post a comment

Post Your Comment
© 2013 - 2024, Semalt.com. All rights reserved

Skype

semaltcompany

WhatsApp

16468937756

Telegram

Semaltsupport