Stop guessing what′s working and start seeing it for yourself.
Login or register
Q&A
Question Center →

Semalt - Krom Kazıyıcı ile Nasıl Kazıyınır

Web kazıyıcı internet hızla. Chrome Kazıyıcı, ihtiyaç duydukları verileri elde etmek ve daha fazla analiz için bir sayfayı bir veritabanına dönüştürmek için mükemmel bir seçenek sunar. Kullanıcılar, Chrome'un son sürümü  kazıyıcı uzatma  aracıyla kullandıklarından emin olmalılar.

Bağıl İçerik Toplama

Kazıyıcıyı kullanmak için, web araştırmacılarının veri toplamak istedikleri bir tablo belirlemeleri gerekir. Ardından, belirli bir tabloyu Excel'e kopyalayıp yapıştırmak için içeriği bir Google Dokümanı'na dışa aktarabilirler. Kullanıcılar XML dosyalarında belirli öğeleri bulan bir dildir XPath kullanabilirler. Örneğin, belirli özniteliklere sahip belirli satırları veya tabloları bulmak için bir XPath sorgusu oluşturabilirler. Aslında, bir web sayfasında metinleri kesmek için harika bir yoldur. XPath, web araştırmacılarının hangi tür içeriği ayıklamak istediğini tahmin etmeye çalışır.

Bir Site Haritasını Planlama

Web araştırmacıları belirli bir web sitesine gitmek ve ihtiyaç duydukları tüm göreceli bilgileri bulmak için bir site haritası oluşturabilirler. Kazıyıcı web sitesini geçerek ilgili tüm verileri çıkarır. Hatta Javascript ve Ajax'ı ve dinamik sayfaları kullanan dinamik sayfalardan veri çıkarabilir. Web kazıyıcı, çeşitli seçiciler kullanarak, listeler, içerikler, resimler ve benzeri tüm göreli verilerin elde edilmesi için birkaç web sitesine gidebilir. tablolar. Kazıyıcı her yeni bir sayfa açtığında, kullanıcıların bazı elementleri mayınlaması gerekir. Sonra, kazınmış veriler  CSV formatları olarak dışa aktarılabilir. Bu veri sıyırıcı, çok basit, etkili ve güçlü çıkartma aracıdır. Kişi listeleri, fiyatlar, ürünler, e-postalar ve daha pek çok avantaj sunar. DOM (Belge Nesnesi Modeli) olarak adlandırılan bu yapı, web araştırmacısının yukarı ve aşağı tırmanmasına yardımcı olabilir ve ayrıca diğer şubelere atlama seçeneğine de sahip olabilir. Aslında bir 'ağaç' gibi davranır; Kullanıcıların bir ağacın küçük yapraklarını bulma şansı sunuyor. Chrome uzantısı, kazmaya başlamak istedikleri ağacın içinde bulmalarına yardımcı olabilir. İhtiyacınız olan tüm verileri topladıktan sonra, daha ayrıntılı analiz için onları kaydetmek isteyebilirler. Bu nedenle, 'hazır ayarlar' ı tıklamaları ve kazıyıcılarına bir isim vermeleri gerekir.

Birden Fazla Sayfayı Nasıl Kazıyabilirsiniz

Birden fazla web sayfasından bilgi çıkarmak için kullanıcıların belirli bir prosedür izlemesi gerekiyor. Örneğin, öncelikle, web sayfalarının tüm URL'lerini kazıyıcı uzantısı ile almak zorundalar ve sonra verileri belirli formatlara ayırabilirler. Web sayfaları diğer benzer sayfalara bağlantılar sağlıyorsa, web aramacıları bir sonraki sayfayı izlemek için sayfalandırma kullanabilirler. Örneğin, sonuçları sıyırıp sonra sayfalamak için bir URL listesi oluşturabilirler.

Web araştırmacıları bu aracı kolay bir şekilde kullanabilirler. Birkaç saniyede tablolar gibi net veriler bulabilirler. Onları kopyalayabilir ve doğrudan bir elektronik tablo programına geçtirebilirler.

View more on these topics

Post a comment

Post Your Comment
© 2013 - 2024, Semalt.com. All rights reserved

Skype

semaltcompany

WhatsApp

16468937756

Telegram

Semaltsupport