Stop guessing what′s working and start seeing it for yourself.
Login or register
Q&A
Question Center →

Krom Kazıyıcı Uzatma ile Web Kazıma - Semalt Expert

Sraper, web sayfalarından veri ayıklamak ve  kazınmış verileri  elektronik tablolara dışa aktarmak için kullanılan otomatikleştirilmiş bir betik ve kolay kullanımlı bir araçtır. Bir Google Chrome meraklısısıysanız, Chrome Kazıyıcı Uzantısı göz önüne alınması gereken en iyi araçtır. Bu web kazıma aracı, tercih edilen web sayfasından yararlı bilgileri elde etmenize ve Google Dokümanlar'a vermenize yardımcı olacaktır.         

Neden Chrome Scraper Extension'ı seçmelisiniz?      

Google krom kazıyıcı eklentisi, web'ten okunabilir formatlara büyük miktarda veri ayıklayan, kendin yap bir araçtır. Tarayıcınıza  sıyırıcı uzantısı  yüklemek için Chrome Web Mağazası'nı ziyaret edin ve yükleme işlemini tamamlamak için "Chrome'a Ekle" seçeneğini tıklayın. Bu eklentiyle, web sayfalarını sizin için kazıyacak bir programcı tutmak zorunda değilsiniz.         

Tarayıcınıza kurulduktan sonra, kazıyıcı uzatma sizin için tüm kazıma işlemini üstlenir. Başlamak için, kazıma yapılacak bilgileri seçin, seçilen verilere sağ tıklayın ve "Benzerini Kazla" yı tıklayın.         

Kazıyıcı uzantısını kullanmayı dört gözle bekliyorsanız, bir programlama dili bilgisi minimum bir zorunluluktur. Bununla birlikte, XPath'ı biliyorsanız, işler sizin için o kadar kolaylaşacaktır. Netleştirmek amacıyla XPath, düğüm kümeleri seçmek için yol ifadeleri kullanan bir programlama dilidir. Çoğu durumda, XPath, XML belgesinde kullanılan önemli öznitelikler ve öğeler arasında gezinmek için çalıştığı Genişletilebilir Biçimlendirme Dili (XML) belgelerinde kullanılır.         

Bir web sayfasını Chrome kazıyıcı eklentisini kullanarak nasıl kazıyabilirim?    

Bu kılavuzda, web sayfalarını ve kazıyıcı uzantısıyla XML belgelerini nasıl kazıyacağınızı öğreneceksiniz . Bir web sayfasından kullanışlı verileri ayıklamak ve Google Dokümanlar'a dışa aktarmak için aşağıdaki kılavuzu kullanın.          

                     
  • Chrome tarayıcınızı başlatın ve Chrome Web Mağazası'nı arayın. Ekran görüntüsünde açılan "Chrome'a Ekle" seçeneğini tıklayın.             
  • Hedef dokümanınızı veya web sayfanızı açın ve kazıma yapılacak tüm verileri seçin.             
  • Seçilen metni sağ tıklayın ve "Scrape Similar" seçeneğine basın.             
  • Krom, kazınmış verilerle başka bir pencere açacaktır. Ayıklanan verileri dışa aktarmak için içeriği Google Dokümanlarınıza kaydetmek için "Google Dokümanlar'a Kaydet" seçeneğini tıklayın.         

Kazıma çıkarma ekstrüzyonla ilerletme web sıyırma işleri         

XPath, XML tabanlı bir metinte düğüm setlerini seçmek için kullanılan bir programlama dilidir. Bu programlama dili JavaScript ve Python'da kullanılabilen yol ifadelerini kullanır. Bir web sayfasını sıyırmaya çalışırken zorluklarla karşılaşırsanız, kazıyıcı konsolunu açın ve sol üst köşede küçük bir kutu bulacaksınız.         

Kazıyıcı uzatma ile, ya jQuery veya XPath için gidebilirsiniz. Bu durumda, bir web sayfasındaki hedef öğeleri bulmak için "XPath" e tıklayın. Kazıma görevini yürütmek için bir sayfada doğru öğeyi tanımlayın ve XPath oluşturun. Bir kazıyıcı konsol "Sütunlar" bölümünü içerir. Kazınmış verilerinizi okunabilir ve kullanılabilir formatlarda almak için sütun bölümlerini kullanın.       

View more on these topics

Post a comment

Post Your Comment
© 2013 - 2024, Semalt.com. All rights reserved

Skype

semaltcompany

WhatsApp

16468937756

Telegram

Semaltsupport