Stop guessing what′s working and start seeing it for yourself.
Login or register
Q&A
Question Center →

Amazon'un en önemli faktörleri nelerdir?

Amazon optimizasyon prosedürü genellikle sadece iyi bir liste metni oluşturmaktan ve kaliteli fotoğraflar yüklemekten ibarettir. Amazon, giriş metninizin dışında çok sayıda faktörü dikkate alır. Doğru anahtar kelime yerleşimi ve kaliteli ürün resimleri gibi temel optimizasyon faktörlerine ek olarak Amazon, tıklama oranınızı ve dönüşümünüzü değerlendirir.

Bu yazıda, Amazon'un girişinizi sıralarken dikkate aldığı en önemli faktörleri tartışacağız.

TOP Amazon sıralamasındaki faktörler

Tıklanma oranı (TO)

Birincil Amazon amacı, tüm alışverişçileri memnun etmektir. Bu nedenle, girişiniz zaten TOP'da sıralanmamışsa ancak sayfada en yüksek tıklama oranına sahipse, Amazon, arama sorguları ile en alakalı görüneceği için sizi en iyi sonuca götürecektir.

Yüksek bir tıklama oranına sahip olmak için, girişinizi doğru organize etmeniz ve müşterilerinize rekabetçi bir fiyatlandırma sağlamanız gerekir. Yüksek bir TO, belirli bir sorgu için genel sıralamanızı belirlemede büyük bir rol oynamaktadır.

Dönüşüm oranı

Dönüşüm oranı sıkı bir şekilde bağlı ve tıklama oranı ile ilişkili. Alışveriş yapan kullanıcılar ürün listenizi tıklamazlarsa, dönüşüm sağlamayacağınız açıktır. Veya önemli bir miktarda arama yapan kişi listenizi tıklarsa ancak satın alma yapmazsa, düşük kaliteli ürünleriniz veya kötü itibarı olduğunu gösterebilir. Sonuçta, bu listeler Amazon tarayıcılarının gözünde büyük kırmızı bayraklardır.

Amazon giriş sayfanızdaki kullanıcı davranışlarını doğrudan etkileyemezsiniz. Bununla birlikte, olabildiğince tatmin edici müşteri ihtiyaçlarını karşılamak ve tüm olası sorularınıza yanıt vermek için elinizden gelenin en iyisini yapmalısınız..Ürününüzün olası her yönünü kapsayacak şekilde ürün özelliklerinden ve açıklamasından tam olarak yararlanın. Ürün özelliklerine değil yalnızca özelliklerine ilişkin bilgileri eklediğinizden emin olun.

Yorumlar

Tıklama oranı ve dönüşüm oranlarını artırmaya gelince, hala incelemeler önemlidir.

Geçen yıl Amazon, incentivized incelemelerin her türlü yasak, inceleme politikasını değiştirdi. Halihazırda, müşterilerinizden, indirimler, hediye çeki ve hediye kartları karşılığında ürünlerinde incelemeler yapmalarını isteyemezsiniz. Dolayısıyla günümüzde tüccarların bir ürünün performansı üzerinde çok fazla kontrol sahibi olmadığı ve kimlerin incelemeden ayrıldığı. Bununla birlikte, olumsuz yorumları nasıl önleyebileceğiniz bazı kanıtlanmış yollar vardır. Bazılarına daha yakından bir göz atalım:

  • Müşteriniz hasarlı bir parsel veya arızalı ürün aldıysa, bir sonraki alışverişte indirimle geri ödeme yapmasını sağlayın. Bundan sonra, bu müşteriye bir inceleme silmesini veya yenisini yenisiyle değiştirmesini isteyebilirsiniz.
  • Tüm olumsuz eleştirilere yanıt verdiğinizden emin olun. Böylece, diğer müşterilere, müşteri sorunlarından endişe duyduğunuzu ve müşterilerin memnuniyetini amaçladığınızı göstereceksiniz.
  • Seller Central'da aldığınız tüm soruları iyice yanıtlayın. Bakımınızı ve sorunu çözme isteğinizi gösterecektir.

Post a comment

Post Your Comment
© 2013 - 2024, Semalt.com. All rights reserved

Skype

semaltcompany

WhatsApp

16468937756

Telegram

Semaltsupport