Stop guessing what′s working and start seeing it for yourself.
Login or register
Q&A
Question Center →

Arama motoru optimizasyon başarılı olmak için sitem hakkında bilmem gerekenler nelerdir?

Hiç SEO'nun ne anlama geldiğini merak ettiniz mi? Tabii ki çoğumuz Google'da bu terimin genel bir tanımını okuyabilir. Bununla birlikte, SEO farklı insanlara farklı şeyler demektir. Bazı web sitesi sahipleri reklamcılık kanalları ve analitik yazılımlar aracılığıyla arama motorlarıyla bir ilişki yönetmek gibi arama motoru optimizasyonu terimini anlarken, diğerleri SEO'yu optimize içerik oluşturma ve bağlantı kurma becerisi olarak alıyor.

site engine optimization

Gerçekte, SEO özünü anlamak için bu alanda biraz deneyime sahip olmanız gerekmektedir. Arama motoru optimizasyonu, kalite ve benzersiz içerik, teknik temel bilgiler (web sitesi kodlaması ve iç yapı), Google'daki bir alan adıyla ve yetkiyle kullanıcı deneyiminin mükemmel bir kombinasyonudur. Sitenizin görsel varlığını iyileştirirken takip etmeniz gereken 200'den fazla Google standardı bulunmaktadır. Web sitesi optimizasyon kampanyası oluşturma sürecinde tüm bu kriterleri göz önüne alarak, arama motorlarından hedefli trafiği çekmek ve arama sonuçlarının üst kısmına erişmek mümkün olacak.

Başarılı olabilmek için arama motoru optimizasyonu için siteniz hakkında düşünmeniz gereken şeyleri tartışalım.

Site temelleri daha iyi bir SEO

düşünmelisiniz için Çoğu webmaster anahtar kelime araştırma ve sayfa boyunca doğru yerleştirme üzerinde çabalarını yoğunlaştıracaktır. Bununla birlikte, anahtar kelimelerinizin optimizasyonuyla uğraşıyorsanız, ancak hala görünür sonuçlarınız yoksa, SEO sıralamalarını etkileyen diğer faktörleri düşünmelisiniz.

Google algoritması, yalnızca anahtar kelimelerinizin alaka düzeyi ve meta veri optimizasyonunu değerlendirir, aynı zamanda kullanıcıların sitenizi harcadığı ortalama süre, görüntülediği sayfa sayısı, hemen çıkma oranı, kullanılamayan sayfalar, kırık bağlantılar vb. Gibi bilgileri değerlendirir. 

Bir dönüşüm oranını yükseltmenin ve kullanıcıların sitenizde kalmasını sağlamanın tek yolu, sitenizle olan deneyimlerini iyileştirmektir. Kullanıcının deneyimi önemli bir Google sıralama faktörü olduğundan, sitenizi gezinmeyi kolaylaştıracak ve maksimum sorguyla alakalı hale getirmek için zamanınızın ve çabanızın önemli bir bölümüne odaklanmanız gerekir.

Kullanıcıların deneyimini geliştirmek ve sitenizi SEO dostu yapmak için aşağıdaki site motoru optimizasyon teknikleri göz önünde bulundurun.

  •  Duyarlı tasarım 

Web sayfanız kullanıcının cihazının boyutuna iyi yanıt verecek şekilde yanıt vermelidir. Son Google güncellemesinden sonra, web sitesi yanıtlama bir online iş başarısı ile ilişkili bir SEO tekniğine sahip olur. Bir web sayfasının masaüstü versiyonu olarak gösterilebilecek mobil cihazlardaki ve tablet cihazlardaki sitelerin en uygun düzenini sağlamanız gerekir.

Duyarlı bir tasarım oluşturarak, potansiyel müşterilerinizin en büyük miktarını mobil cihazlardan en çok aranan olarak hedeflemek için bir fırsat elde edersiniz. Yeni bir web sitesi kurarsanız, sıralamaları iyileştirmek ve daha fazla ziyaretçi çekmek için duyarlı olmalısınız. Geçerli web sayfanız yanıt vermiyorsa, yanıt vermeyi yenileyebilir veya mobil cihazlara uygun bir eklenti kurabilirsiniz. 

site seo

  • Erişilebilirlik

Sitenizi tüm kullanıcılar için kapsayıcı hale getirmeniz gerekiyor. Web sitesine erişilebilirlik, tüm görüntülerde iyi optimize edilmiş ALT etiketlerini gerektirir. Tüm kullanıcılara içeriğiniz hakkında bilgi verme ve sitenizi izleyerek onları uyarmaya yardımcı olacaktır. Dahası, erişilebilirlik, üst başlık için H1 ve alt üstbilgiler için H2 gibi üstbilgi etiketlerinin düzgün kullanımı ile ilgilidir. Bu etiketler, içeriğin yapılandırılmasına yardımcı olur ve her iki arama botu ve okuyucu için taranmasını kolaylaştırır.

Sayfa işareti gibi gezinme özelliği devre dışı bırakılmış kullanıcılara yardımcı olur ve sitenizin hiyerarşisinde nerede olduklarını anlamalarına yardımcı olur. Üstelik, kaliteli kurulmuş bir site haritası, tüm kullanıcıların ve arama motorlarının sitenizi tam olarak görmesini sağlar.

Post a comment

Post Your Comment
© 2013 - 2024, Semalt.com. All rights reserved

Skype

semaltcompany

WhatsApp

16468937756

Telegram

Semaltsupport