Stop guessing what′s working and start seeing it for yourself.
Login or register
Q&A
Question Center →

SEO'nun ticaret web siteleri için ne hataları olabilir?

Arama motoru optimizasyonu, Google, Bing, Yahoo ve diğer popüler arama motorları ile sizin gibi belirli bir ürün veya hizmeti ararken potansiyel müşterileriniz tarafından bulunma şansınızı artıracak yararlı tanıtım tekniğidir. SERP'ye gelmezseniz dijital pazarda başarılı olma şansınız yoktur.

seo for business websites

Küçük işletmelerinizle ilgili sözcükleri nasıl elde edebileceğinizin pek çok yolu vardır. Ticari sahipleri, markalarının farkındalığını artırmak için radyo reklamları, ücretli çevrimiçi reklamlar, broşürler ve benzeri tanıtım tekniklerini kullanmaktadır. Bu tanıtım yöntemleri büyük paraya mal olup çoğu durumda yararsızdır. Onların aksine, arama motoru optimizasyonu daha verimli ve ekonomiktir. Üstelik, çevrimiçi tüccarlara yüksek bir yatırım getirisi sağlar ve kaliteli hedeflenmiş trafiği çeker. Tıklama başına ödeme reklamcılığı gibi her yeni kurşun için ödeme yapmak zorunda kalmadan sitenizin optimizasyonunda biraz zaman harcayabilirsiniz. SEO uzun ömürlü sonuçlar veren tek tanıtım tekniğidir. Web sitenizin sıralamaları bir anda düşmeyeceğinden açıkçası arama motoru optimizasyonuna her ay yatırım yapmamanız gerekir.

SEO iki genel türü vardır - sayfa dışı ve sayfa SEO. Sayfa optimizasyonu, birbiriyle bağlantılı, içerik yazarlığı, meta veri optimizasyonu, web sitesi kodu ve yapı iyileştirmesi gibi web sitesi içi yapı geliştirmeleriyle ilgilidir. Sayfa dışı SEO, web sayfası dışındaki optimizasyonla ilgili her şeydir. Öncelikle sitenize diğer yetkili alanlardan gelen bağlantılar yapılır. Bu optimizasyon tekniği sizin kontrolünüzde değildir, ancak bunu etkileyebilirsiniz.

İş web siteleri için SEO

 Yerinde SEO 

Yerinde arama motoru optimizasyonu tamamen bir webmaster kontrolü içindir..Sitenizin sayfa içi optimizasyonunu iyileştirirken, içeriğinizi doğru bir şekilde yapılandırmak için tüm doğru HTML etiketlerini ve yapılandırılmış verileri uyguladığınızdan emin olun. Sitenizin biçimlendirmesi, arama botları için birincil sinyaller görevi gördükleri ve içeriğinizi nasıl yorumlayacaklarını onlara anlattığı için iyi optimize edilmelidir. Sitenizin her sayfasında hem kullanıcıların hem de arama motorlarının içeriğinizi bulmasını sağlayan anahtar kelimesi olmalıdır. Daha az rekabetçi ve pazar niş arama terimlerinizle alakalı olduğunuzdan emin olun. Bu SEO kavramı iş dünyası web siteleri için özellikle önemlidir. Yerel kafeteryanın sahibiyseniz, potansiyel müşterileriniz arama kutusuna "kafeterya" yazarak sizi bulamazlar. Bununla birlikte, Denver'da yaşıyorsanız, kullanıcılara web sitenizi kolayca bulabileceğiniz ve yerinize bir çay için gelmesini sağlamak için "Denver'da kafeterya" sözcüğünü daha kesin olarak hedeflemeniz gerekir. Ayrıca, yerel adresinizi fiziksel adresinizi, telefon numaranızı ve e-postanızı gösterebileceğiniz Google My Business'a eklemek de mantıklı.

seo for business Dışarıdan SEO 

Sayfa dışı SEO, diğer niş ile ilgili web sitelerinden alan adınıza alakalı ve kaliteli bağlantılar oluşturma anlamına gelir. Geri bağlantı sayısının kalitesinden daha önemli olduğu yanlış bir değerlendirmedir. Düşük kaliteli ve ilgili kaynaklardan gelen çok sayıda bağlantı sıralamanızı zedeleyecektir. Ne yazık ki, çoğu otomatik bağlantı kurma aracı bu şekilde bağlantı suyu üretir ve işletme web sitelerine SEO zarar verir. Ayrıca, Google, bağlantı satın alma ve diğer dolandırıcılık bağlantı kurma uygulamaları için siteleri cezalandırır.

Kazanan bir off-site optimizasyon kampanyası yapmak için, diğerlerinin bağlantı kurmasını istediğiniz değerli içerikler oluşturmanız gerekir. Ayrıca, daha kaliteli bağlantılar oluşturmak için iyi bir şans olduğundan, blog gönderiminden yararlanabilirsiniz.

Post a comment

Post Your Comment
© 2013 - 2024, Semalt.com. All rights reserved

Skype

semaltcompany

WhatsApp

16468937756

Telegram

Semaltsupport