Stop guessing what′s working and start seeing it for yourself.
Login or register
Q&A
Question Center →

Amazon PPC optimizasyonunu nasıl çalıştırabilir ve hangi aleti alabilirim?

Özellikle bu yılın en son aylarında gözlemlenen Amazon satıcıları için PPC harcamalarında keskin bir artış oldu. Resmi tahminlere göre, genel bir tıklama başı maliyet teklifi kazanan maliyet ortalaması (yaklaşık 0.28-0.30 ABD doları) bu yıl (yaklaşık 0.35-0.35) bugüne kadar yaklaşık% 20 oranında artırılacak şekilde sürekli tırmandı. Şimdilik bunun anlamı, orada satan artan sayıda çevrimiçi perakende satıcının kesinlikle bir zorlukla karşı karşıya olduğu anlamına geliyor. Önemli olan şu ki, pek çok satıcı şimdi Amazon PPC'yi kullanmaya itiliyor - Amazon incelemeleri için bu yılın başlarında görülen teşvik yasağı gibi daha önce yapılmış bazı pazarlama yöntemleri yerine.

Sonuç olarak, büyük zaman tüccarlarının aslanın payı şimdi araç veya özel olarak hazırlanmış online hizmetler yoluyla Amazon PPC optimizasyonuna kaymaktadır. Her şeyden önce, muhtemelen potansiyelin sürülmesinin ve daha fazla inceleme için sağlam bir temel oluşturmanın (en azından şimdiye kadar) makul bir yolu olduğunu düşünüyoruz. Basitçe söylemek gerekirse, Amazon'un PPC'sinin genel bir seyri artık eskisinden daha da rekabetçi bir ortama dönüşüyor görülüyor.

Öyleyse karşı karşıya kalalım - işinizi orada yürütüyorsanız, Amazon PPC optimizasyonu için tahmini harcamanız gerçekten kritik bir konu haline gelir. Elbette, zor kazanılan paranızı yakmaya başlamanızı istemiyorsanız, aslında sizin kontrolünüz dışındaki alanlar üzerinden kaynak harcamak pek iyi bir karar değildir, öyle değil mi? Bu, her e-ticaret satıcılarının, Amazon PPC harcamalarını optimize etme ve nihayetinde uygun olmayan hedefleme yüzünden paralarını boşa harcamaya karşı güvence altına alacak doğru aracı almak için en azından temel bilgileri almak için şiddetle tavsiye edilir. İşte bunu nasıl yapabilirsiniz. Her şeyden önce, makul derecede kabul edilebilir bir karlılık seviyesini (net marj) koruyabilmeniz için, iyi bir şekilde hedeflenmiş bir gayretten gelen ACoS ölçümlerinin (ör. Reklamcılık Maliyeti Satış Oranı) nasıl bozulacağını öğrenelim.

Amazon PPC'yi ve Aracı Optimize Etmek İçin İpuçları

Kabul edelim - en kritik paketleme, spor ve müzik hatıra gibi daha özel bölümlerin birçoğu hariç, tabii ki hemen hemen her ürün kategorisi için ortalama bir PPC maliyetinin aslında arttırıldığıdır. Ve şu an Amazon pazarında ticaret yapan satıcıların sayısı gittikçe artmakta, mümkün olan en iyi şekilde uyan bir araç kullanarak Amazon PPC'nizi optimize ederek hazırlanıp her şeyi hazırlamış olursunuz. İşte devam etmeniz önerilir.

Ürün Marjını Korumak için ACoS Hedefinizi Belirtin

Reklam kampanyanızın genel performansını tahmin etmeye gelince, yapılacak ilk şey doğru metrikleri elde etmektir. Her durumda, yalnızca satışa sunduğunuz her bir öğe için gerçekleştirilen ortalama PPC maliyetini izlemenize olanak tanıyan doğru bir ölçüme sahip olmanız gerekir. Daha önce belirtildiği gibi, Reklamın Satış Maliyeti (ACoS), reklamlarınızın performansını ölçen ve temel olarak reklam harcamalarınızın oranını ölçekte alınan satışlarınızla karşılaştırarak gösteren birincil ölçütlerdir. Başka bir deyişle, ACoS, ürünün başarılı bir satış anlaşmasına itilmesi için gereken reklam yüzdesi anlamına gelir. Örneğin, satıştaki öğenizin 100 TL'lik bir miktarı oluşturması ve reklamlar için 25 TL harcamayla desteklenmesi durumunda, ACoS yüzdesi olarak% 25 oranında bir oran elde edersiniz.

Bu şekilde, bir satıcı olarak kazandığınız her doların dörtte biri, yani reklamlar için harcanacaktı. Ve bu, reklamlar tarafından dilimlenmiş her yüzün azami etkinliği ile ve beklenen net kar marjınızı (son maliyetin çok temel maliyetlerden sonra sizin için bıraktığı son nakit miktarı) kesmeden taradığınızdan emin olmak için daha doğru bir kontrol prosedürünü çalıştırmanız gerektiğini, Amazon ve FBA ücretleri gibi nakliye ve navlun ücretleri vb. yoluyla satış fiyatınızdan düşülen diğer masraflar gibi). Ben şahsen iki kez düşünmeyi ve iş koşullarınıza bağlı olarak ACoS'deki "bozulma" oranını kendin belirlemeyi öneriyorum. Örneğin, ACoS metriklerini% 15 eşiğinde ayarlamak, son reklam harcamanızın bu tutarın altında (hedef ACoS) bir yerde tutulması amaçlanmaktadır. Bunu yaptığınızda, sattığınız her ayrı ürün için makul ölçüde ne kadar kâr bekleneceğini açıkça anlayabilirsiniz - elbette ki işler daha iyi görünebilir. Bununla birlikte, hala en kötü senaryo için kendinizi hazırlamanın Amazon PPC reklamlarıyla ekonomik hayatta kalmanın en iyi yoludur ısrar ediyorum.

Uzun Kuyruk Arama İfadelerine Odaklanın

En yüksek arama hacmine sahip en popüler tek anahtar kelimeler için giderek daha pahalı ve zor bir sıralama elde edildiğinden, en az üç "temel" anahtar kelime içeren daha uzun vadeli koşu arama terimlerini ve ifadeleri daha iyi teklif verebilirsiniz. İdeal olarak, canlı alışveriş yapan kişinin çok daha spesifik bir arama niyetini kapsaması. Başka bir deyişle, durum, Arama Motoru Optimizasyonu'nun (SEO) orijinal konsepti ile karşılaştırılabilir.

 Tek fark Amazon reklamlarında, çok yüksek bir anahtar kelime rekabetinin PPC maliyeti, potansiyel olarak daha fazla (ortalama tıklama başı maliyet) ödeme yapmanız gerektiği anlamına gelir daha az hedefli bir arama trafiğinden dolayı daha zayıf dönüşüm. Ve işte sonunda noktaya geliyoruz - Yani Amazon PPC için optimizasyon çabamızı, amaçlarımıza en iyi şekilde uyacak bir araçla güçlendireceğimiz zamanı geldi. Önemli olan, uzun kuyruklu anahtar kelimelerin gerçekten kapsamlı ve kapsamlı bir listesine ihtiyacımız olacağıdır. Aslında, bu sıkıcı işlemin yalnızca yaklaşık 20 alakalı anahtar kelime üretmesi bekleniyor. Elbette, en yüksek dönüşüm oranlarına sahip ancak yine de düşük gösterim alan tüm arama terimlerini ölçeklemek için Arama Terimi Raporlarınızda (STR) hızlı bir şekilde ilerlemenizden başlamak, manuel olarak bunları kullanmanız için doğru başlangıç noktası olacaktır.

Yine de, Amazon PPC'nizi, gerçekten geniş kapsamlı uzun vadeli ürün anahtar kelime araştırmalarınıza yardımcı olacak hiçbir araçla optimize edemezsiniz. Sadece verelim. Benim için gelince, esas olarak çok basit kullanımı nedeniyle Sonar'ı kullanıyorum ve aradığım değerli anahtar kelime önerileri ile derhal sonuç verdim.

 Ama diğer ilgili seçenekleri de göz önüne almak için özgürsünüz - tek ihtiyacınız Amazon üzerinde uzun kuyruklu anahtar kelime araştırması için özel olarak tasarlanmış bir anahtar kelime aracı veya çevrimiçi çerçeve almaktır. Sonuçta, Amazon PPC optimizasyonunun hangi yönde çalışacağını ve hangi aracı seçeceğinize karar vermek yalnızca size kalmış. Bununla birlikte, azami performans için, uzun kuyruk anahtar kelime araştırmasının her iki tarafından geçmenizi öneririm (örn. El ile yapabilirsiniz - yalnızca Excel'de "çiğ" bir e-tablo oluşturmak için STR'nuza bahis yapın ve daha sonra hassaslaştırın. daha spesifik bir anahtar kelime araştırma aracı kullanarak kısa bir kontrol listesine ekleyin).

Negatif Anahtar Kelimelerden Kurtulun - ve Bitti!

Negatif anahtar kelimeler tanımlanmalı ve proaktif bir şekilde kaldırılmalıdır. İşin aslı, aslında düşük performans gösteren anahtar kelimelere çok fazla para harcıyor olmanızdır. Aslında, bu negatif anahtar kelimelerin kendileri, düşünebildiğiniz kadar zehirli değildir. Hayır, ürün sayfanızın sıralama potansiyeline zarar veremezler. Bazen bir ürün / öğe kategorisiyle gerçek anlamda alakalı olmadığı için bu kârsız anahtar kelimeler, dönüşümlerde ölçülebilir kazançlar sağlamaksızın sadece çıplak tıklamalar üretiyor.

 Peki, neden sizin için dönüşüm yapmak yerine, yalnızca sizden boşalan anahtar kelimelerle ilgili kaynakları harcamaktan kaçınmıyorsunuz? Ancak, ürün sayfanızın içeriğine bu negatif anahtar kelimelerin eklenmesinin, gerçekten kötü niyetli oldukları anlamına gelmediğini ve yalnızca belirli bir ürünle alakalı olmadığını unutmayın. Dolayısıyla, çok fazla negatif anahtar kelimeye sahip olmak, belirli bir öğe için sınırlı bir arama hacmi elde etmek istediğiniz anlamına gelir. Neyse, Amazon PPC açısından, hedef anahtar kelimelerin ana listesini kontrol etmek için hangisinin ürünleriniz için iyi dönüşüm sağladığını belirlemek için bir araç ve reklam alanınızı / bütçenizi boşaltma olasılığınızın daha az olması gerekir. Bu şekilde, işletmenizin ilerlemesine hizmet etmeksizin kâr marjınızı etkileyen kalan düşük dönüşüm sağlayan tüm negatif anahtar kelimeleri kaldırmayı düşünün.

Daha önce de belirttiğim gibi uygun bir uzun kuyruk anahtar kelime araştırmasına sahip olmayı öneririm - yine, Sonar'ı kullanarak Amazon PPC optimizasyon aracı kapasitesinden gerçekten yararlanan bir platform olan her şeyi yerinde alırsınız. Bunu yaparken, PPC reklamlarının maliyetinin, teşvik edilen gözden geçirme yasağı tarafından haklı görülen istikrarlı büyümenin yolunu tuttuğunu ve kısmen PPC maliyetlerini zorlamayı bekleyen orta derecede güçlü bir pazar talebiyle ilgili olduğunu unutmayın Böylece, ACoS'inizi düşürmeyi amaçlayan PPC optimizasyon çabalarınız eşliğinde satışa teşvik etmek istiyorsanız elbette hızlı bir işlem yapmanız daha iyi olur.

Altı Satırı

Sonuçta, muhtemelen Amazon Seller Central aracılığıyla Sponsor ürün kampanyanızla ilgili her şeyi yönetmek için sabır hissettiyseniz, Arama Terimi Raporlarıyla uğraşmak istemiyorsanız, sizden nefret ediyorum da PPC ile ilgili uzun kuyruk anahtar kelimelerinin tüm setini STR'nuzda kopya yapıştırma ve Excel yoluyla dışa aktarmak için çok donkeywork gerekiyordu - endişelenmenize gerek yok. Her şeyin neredeyse kendinden emin bir şekilde hareket etmesini sağlamak için oldukça iyi performans gösteren "all-in-one" Amazon PPC optimizasyon araçlarından birkaçı vardır. Ve Amazon'daki e-ticaret işlerini yürüten bazı satıcılar, modern damla nakliye gemisinin satabileceği her şeyin hayal edebileceği her şeyi birleştiren tek adımlı araç setleriyle web mağazalarını desteklemeye karar verdiler.

Web'de bulunan e-ticaret için diğer tam kapsamlı optimizasyon ve yönetim hizmetleri arasında Sellics (her şey dahil çevrimiçi platform) ve Semalt tam yığın servis araç seti gibi tartışmasız iki lider var. en gelişmiş Amazon satıcılarına hizmet etmek, ancak acemi tüccarların bile önemli bir rekabet avantajı elde edebilecek kadar akıllı olmalarını sağlamak için - sadece orada oldukları günden başlamak üzere - işleri daha kolay hale getirmek.

Gerçeği söylemek gerekirse, en azından şu an için pratik bir testle onları denemek için hiç fırsatım olmadı. Şaşırtıcı bir şekilde, ama insanlar ikisinin gerçek sihir olduğunu söylüyor. Her ikisi için de ücretsiz bir deneme sürümü bulunduğunu düşünürsek, belki de benim adıma uymam ve Satıcı Merkezimi tüm canlı satış verileriyle ve kritik metriklerle bağlamanın zamanı geldi. Nihayetinde nihayet kesin olarak bilmek için - gerçek kârım her zaman güncellenen ve her şeyi yerine getiren Amazon satıcı olarak ne kadar üretiyorum. Tabii ki, bu adamlar herhangi bir Amazon yazılım promosyonu çalıştırmakla ya da Allah'ın yasakladığını yasaklamıyordu; sadece garantili ticari sonuçlar yerine, ücretli servislerini yalnızca kendi ballı sözleriyle desteklemişti. Amazon SEO ve akıllı e-ticaret yönetimine yönelik bu iki modern yaklaşım - gerçek tam kapsamlı ekip ekibine her zaman hizmetinizde olduğu gibi - sunmak istediğiniz her zaman, örneğin, tamamen kontrol edilebilen halihazırdaki ürününüz için acil bir ayarlama yapmak gibi yolculuk başarılı Amazon satıcı olarak. Sonuçta, karar vermek yalnızca sizin için.

View more on these topics

Post a comment

Post Your Comment
© 2013 - 2024, Semalt.com. All rights reserved

Skype

semaltcompany

WhatsApp

16468937756

Telegram

Semaltsupport