Stop guessing what′s working and start seeing it for yourself.
Login or register
Q&A
Question Center →

Temel bilgi ve hayatta kalma için SEO hakkında ne bilmeliyim?

En yaygın olarak, Google tarafından daha sonra teslim edilen arama algoritmasında her yeni güncelleme, web yöneticileri ve web sitesi sahipleri arasında genellikle çok hayal kırıklığına neden olur. Panda ve Penguin gibi önceki büyük güncellemelerin yanı sıra en sonuncusu (Fred olarak da bilinir), bazı web siteleri için organik trafikte ciddi düşüşler yaşanmış veya en azından ani sivri uçlar SEO dünyasını sallayarak soru sormaya neden olmuştur Daha mantıklı. Öyleyse, web sitenizin trafik performansı üzerinde duran sonraki güncellemelerin üstesinden gelmek için hem güncel önemin merkezi konularında hızlı bir düzeltme için gerekli olan SEO ve temel bilgileri kısa bir gözden geçirelim.

Web sitenizin trafiğini kontrol edin

Web sitenizin organik trafiği ve gerçek sayılarını izlemeye devam etmeniz gerektiğini söylemeye gerek yok. Bununla birlikte, Google'ın sunduğu her algoritma güncellemesine atıfta bulunarak, daha dikkatli olmanız gerektiğini unutmayın. Algoritma değişikliklerinin gerçek tarihleriyle alakalı trafikte fark edilen zamların en yeni geçmişini analiz etmek için Google Analytics hesabınızı veya başka izleme araçlarını kullanın.

Bu şekilde, güncellemelerin yerinde performansınıza neden olabileceğini tam olarak bilebilirdiniz ya da muhtemelen cezalandırılmış olduğunuz en ciddi sorunları getirdiniz. Düşmanlarınızı bilirseniz, yönergeleri doğru bir şekilde okuyabilir ve nihayet hepsini düzeltebilirsiniz.

seo basic knowledge

Büyük reklamlar ve bağlı kuruluşları kaldırmayı düşünün

Google'ın algoritmasının (Fred) en son geliştirdiği kalite kontrol güncellemeleri arasındadır; en ciddi etki, özellikle yüksek kaliteli içeriğin pahasına çok fazla reklam açıp oransal kazanç elde etmeye odaklanmış olan ve dolayısıyla ince ve kullanışlı bir kullanıcı deneyimi olan web siteleri (çoğunlukla bloglar) için kaydedildi. Aslında, çok zayıf içeriğe sahip, ancak yine de farklı reklamlarla ağır olan bu tür web siteleri artık Google tarafından, kullanıcılara gerçek bir değer sunma kapasitesinin çok düşük olduğu görülüyor. Sonuç olarak, öngörülebilir gelecekte, çok sinir bozucu ya da aldatıcı reklamların er ya da geç, herhangi bir web sitesini en iyi arama sonuçları listesinin altına çekebileceğini mantıklı bir şekilde bekleyebiliriz.

Bu cezalamayı önlemek için SEO ve temel bilgi göz önüne alındığında, en zorlu reklamları iyi bir kullanıcı deneyimine dayandırarak kaldırmayı öneriyorum. Sahipleriniz varsa, sayfanın ortasına inen en sinir bozucu reklamlardan, otomatik oynatma videolarından ve diğer aldatıcı reklamlardan (örneğin, indirme düğmeleri gibi görünmekten kuşkulanmayın) kurtulmaya çalışın. Bu sefer penaltıdan kaçınmanız için şanslı olsanız bile şu an web sitenizi temizlemeniz daha iyi.

SEO dostu olun. Daha iyi kullanıcı deneyimi için temel bilgi

En yaygın olarak, Google'ın neredeyse her tekrarlayan güncellemesinin başlıca amacı İnternet'i göz atmak için daha güvenli ve daha temiz bir yere dönüştürmektir. Burada SEO'nun omurga sorunları ve temel bilgileri şu şeyler yapmanız gerekecek:

  • Kullanıcıları web sayfalarınızdan neler alacakları konusunda iyi hissetmelerini sağlamak için Şema Biçimini kullanın bir kere web sitenizi SERP'lerde görürler.
  • Daha iyi indeksleme için bir XML Site Haritası oluşturun. Google'ın tarama botlarına web sayfalarınızı daha çabuk bulmalarını ve içeriğinizi anlamalarına yardımcı olur. Bu genellikle daha iyi sıralamaya neden olur.
  • Web sitenizin mantıksal yapısı üzerinde çalışmaya devam edin. URL'lerinizin ve web sayfalarınızın alakalı olduğundan ve sitenizin yapısını tam olarak yansıttığından emin olun.
  • Fırçalı makalelerinizin kullanıcılar için daha değerli ve ilgi çekici olabilmesi için, ince ya da düşük kaliteli yazıların yeniden işlenmesi için içeriğiniz hakkında bir kez daha bilgi alın..
  • Web sayfalarınızın tüm cihazlar ve platformlar için iyi optimize edilmiş olduğunu kontrol edin. Masaüstünüzde her şeyin erişilebilir ve kullanıcı dostu olduğundan ve ayrıca tabletlerde ve akıllı telefonlarda iyi çalıştığından emin olun.

Yerel SEO. Her zaman görülebilecek temel bilgiler

Bugün, arama yapan kullanıcının gerçek konumu, Google tarafından hangi arama sonuçları üreteceği konusunda daha da belirleyici hale gelmiştir. Yakın geçmişteki yerel arama güncellemesi sayesinde (Possum olarak bilinir), aradığınızı bulmak son derece kolay. Yani şimdi, her arama sonucunun büyük kısmı, arama isteğinin fiziksel konumu ve yakında herhangi bir işletme yeri veya hizmet sağlayıcısı bulmak için kullanılan girdi sorgusuna yakınlığı ile hesaplanmaktadır.

Şu anda uygun yerel bir SEO'yu kullanmak, yerel arama için kullanılan tüm iletişim bilgilerinin her zaman güncellenmesini sağlamak için temel bilgiye ihtiyaç duyuyor. Aşağıdaki şeyleri yapmanızı öneririm:

  • Rakip bir araştırmayı ele almaya biraz zaman ayırmaktan çekinmeyin. Bölgesel rakiplerinizi sanki bağımsız bir kullanıcı gibi kontrol edin. Hangi anahtar kelimelerin daha sık kullanıldığını kontrol edin ve bunları ana anahtarlarınızla karşılaştırın. Tam olarak hangi arama sonuçlarının yerel bölgenizde gösterileceğini görmek için özel sıralama izleme yazılımı kullanın.
  • Google'ın son yerel arama güncellemesinin benzer görünümlü arama sorgularına kesinlikle daha fazla seçeneği desteklediğini göz önüne alarak, olası tüm değişkenler için iyi sıralandığınızdan emin olun. Bu konuda herhangi bir zorlukla karşı karşıya kalırsanız, en alakalı yerel anahtar kelimelerinizi ve anahtar kelimelerinizi bulmak ve hedeflemek için izleme araçlarını kullanın.
  • Elbette, kişisel sayfanızı Google My Business'da oluşturmayı unutmayın. Her kategoride iyi çalışın. Ayrıca, tüm yerel dizinlerde listelenen emin olun. İşinizin listelendiği daha fazla yerel dizin almanıza yardımcı olmak için bir bağlantı kurma yazılımı kullanmanızı öneririm. Sonunda, herhangi bir üçüncü taraf dizininde belirtilen işletme adınızın, adresinizin ve konumunuzun doğru olup olmadığını kontrol edin.

basic seo

Sonuç olarak

Google arama algoritması üzerinde her gün çalışmaya devam ediyor ve dinlenmek için vakit yok. Bununla birlikte, sadece önemli güncellemelerin genellikle en ciddi etkiyi getirdiğini düşünürsek, web sitenizi her yeni algoritma güncellemesi için hazırlanmış bir adım önde tutmak için daima gözünüzü mevcut duruma göre koruyabilirsiniz. Neyse ki, sürekli değişen SEO dünyasında hayatta kalmak yönetilebilir bir görevdir. Google'ın temel algoritmaları hakkında temel bilgiye sahip olmak ve kanıtlanmış eylem setleri için başvurmak, bunu yapmanıza yardımcı olacaktır.

Post a comment

Post Your Comment
© 2013 - 2024, Semalt.com. All rights reserved

Skype

semaltcompany

WhatsApp

16468937756

Telegram

Semaltsupport