Stop guessing what′s working and start seeing it for yourself.
Login or register
Q&A
Question Center →

Bir web sitesi için bir anahtar kelime sıralamasını iyileştirmenin bir yolunu bulabilir miyim?

Arama motoru optimizasyonu promosyonunuzun en önemli kısmı, siteniz için anahtar kelime sıralamasını bulmaktır. Anahtar kelime sıralaması, web sitenizin, pazar niş arama teriminizle alâkalı bir şekilde Google'da yer aldığı zamandır. Trafiğiniz ve daha sonra dönüşümünüz üzerinde önemli bir etkisi vardır. Bir istatistik, arama motoru kullanıcılarının% 70'inden fazlasının ilk SERP sayfasına yerleştirilen web sitelerine tıkladığını gösterir. Bu ne kadar yüksek rütbeli olursa, o kadar iyi demektir. Hem ücretli hem de organik arama için yüksek bir anahtar kelime sıralaması, anahtar kelime araştırma araçları ve farklı arama motoru optimizasyonu teknikleri kullanılarak başarılabilir.

find keyword ranking for website

Maalesef SEO beklediğimiz sonuçları her zaman bize vermez. Arama motorları, sayfanızı belirli bir anahtar kelime için belirli bir PageRank'i istediğinizlerden farklı olarak sıralayabilir. Bu durumda, bu davada neler yapabileceğinizi ve istediğiniz anahtar kelimeler için bir sayfanın sıralamasını nasıl artırabileceğinizi tartışalım.

Web siteme yönelik anahtar kelime sıralamasını artırmak için hangi yöntemleri bulmam gerekiyor?

Göz önünde bulundurmanız gereken ilk şey, Google'ın sitenizden aldığı sinyallerdir. Google'ın size trafik getirebilecekleri doğru sinyalleri aldığından emin olmanız gerekir. Siyah şapka optimizasyon teknikleri uygulanarak kalite optimizasyonu ve aşırı optimizasyon arasında ince bir çizgi var. Aşırı optimizasyon Google cezalarına neden olabilir ve sitenizin sıralaması konumlarını düşürebilir.

Yani, web sayfanızı piyasa niş arama teriminizle alakalı bir şekilde optimizasyonsuz hatalar olmadan optimize etmek için aşağıdaki adımları izlemeniz gerekir.. 

  •  Temel anahtar kelime sıralaması 

Sıralamalarınızı iyileştirmenin ilk aşamasında, sayfanızın bu aşamada nerede olduğunuzu arama terimleri için kontrol edin. hedeflemelisin. Bu alt çizgi, gelecekteki bir sıralama ilerleme ölçmek için bir fırsat verecektir. Bu işlemi basitleştirmek için Semalt Auto SEO veya Google Kelime Planlayıcı gibi bazı profesyonel sıralama araçlarını kullanabilirsiniz. Bu araçların yardımıyla, sıralamalarınızı otomatik olarak günlük olarak kontrol edebilirsiniz.

  • Varyasyonları ara

 Anahtar kelime varyantınızı bulmak için, yüksek hacimli ve hedefli arama teriminizi Google Anahtar Kelime Planlayıcı'ya veya Semalt Auto'ya yerleştirin SEO aracı. Bu araçların her ikisi de size seçilen anahtar kelimenin uygun değişikliklerini yapacak ve bu anahtar kelimelerin her biri için rekabetçi bir analiz sağlayacaktır. Anahtar kelime rekabetçiliğiniz ve değeriniz hakkında size parlak bir fikir vereceğim. Bir sonraki adımda, Google'ın önerdiği uzun metrajlı anahtar cümleleri edinmek için hedeflediğiniz anahtar kelimeyi Google arama kutusuna eklemeniz gerekiyor. Üstelik, hangi alan adlarının ilk SERP sayfasında görünüp görünmediğini ve "ilgili arama terimleri" için hangi önerilere sahip olduğunuzu kontrol etmeniz gerekiyor.

seo keywords

  • Beklentilerinizi teyit edin

Bu ilk anahtar kelime araştırması, beklentilerin doğru olup olmadığını gösterecektir. Örneğin, hedeflemek istediğiniz bir anahtar kelime çok rekabetçi ise, pazar niş rakiplerini yüksek bir trafik akışı ile yenebilecek bir şansınız olduğundan bunu gözden geçirmelisiniz.

Beklentilerinizi onaylamak veya gözden geçirmek için ilk SERP sayfasındaki TOP10 sonuçlarına bir göz atın. Bu alanların yetkili olup olmadığını ve ne zamandan beri var olduklarını kontrol etmeniz gerekir.

View more on these topics

Post a comment

Post Your Comment
© 2013 - 2024, Semalt.com. All rights reserved

Skype

semaltcompany

WhatsApp

16468937756

Telegram

Semaltsupport