Stop guessing what′s working and start seeing it for yourself.
Login or register
Q&A
Question Center →

Arama motoru sonuçlarımı nasıl geliştirebilirim?

Arama motoru optimizasyonu, sitenizin, Google SERP'deki organik arama sonuçlarındaki sıralamasını iyileştirmek için tasarladığı bir işlemdir. SEO, potansiyel müşterilerinizin ürünlerinizle veya hizmetlerinizle benzerlik aramak için kullanacakları endüstri arama terimlerinizle en uygun hale getirmek için tasarlanmıştır. Gerekli SEO kavramları alaka düzeyi, taranabilirlik ve keşfedilebilirliği içerir. Bir web sitesi ile alaka düzeyi, sitenizle kullanıcı deneyimini artırabilir ve arama tarayıcılarının sitenizin neyle ilgili olduğunu anlamasına imkan tanıyan pazar niş içeriğinizle alakalıdır. Keşfedilebilirlik, arama pazarlaması teknikleri ile ilgilidir. Sitenizin bulunabilirliğini artırmak için, çevrimiçi dünyayla ve potansiyel müşterilerinizle iletişim kurmalısınız. Bunu, sosyal medya pazarlaması veya e-posta pazarlaması kullanarak yapabilirsiniz. Taranabilirlik esas olarak optimizasyonun teknik bir yönünü belirtir. Sitenizi arama botları için görünür hale getirmeniz ve sitenize eklediğiniz tüm yeni bilgileri ayrıştırmasına izin vermeniz gerekir.

Bu yazıda, bu üç arama motoru optimizasyonu konseptini nasıl etkileyeceğimiz ve en iyi arama motoru sonuçlarını nasıl alacağınız tartışacağız.

Site sıralama iyileştirmeleri için SEO yönergeleri

  •  Anahtar sözcük Teklif 

Biraz zaman ayırın Pazar nişinizle en alakalı olan ve hedef kitlenizin arama yapmayı kullanabileceği kelimelerin listesini oluşturmak. Çok rekabetçi olmayan uzun vadeli anahtar cümleleri aramanız önerilir. Bir anahtar kelime önerisi sürecini iyileştirmek ve çok fazla zaman kazandırmak için, Semalt Auto SEO gibi çevrimiçi anahtar kelime araştırma araçlarını kullanmanızı öneririm. En alakalı arama terimlerinin bir listesini hazırlar yapmaz, web sitenizin sayfalarında mükemmel bir şekilde sunmak için uygun bir içerik oluşturmanız gerekir. Google botlara sitenizin neyle ilgili olduğunu anlamalarını sağlamak için sayfa başlığınızın ilk birkaç sözcüğünde olduğu kadar meta etiketleri ve başlıklarında anahtar ifadeler ekleyin. Üstelik, URL'lerde ve resim ALT'lerde ve Başlıklarda anahtar kelimeler ekleyebilirsiniz..

  •  Web üzerindeki kaliteli bilgiye ulaşabilmeli 

Günümüzde neredeyse herkes arama motoru optimizasyonu hakkında yazmaktadır; İnternet. Bununla birlikte, tüm bu yazarlar bu alanda bir tecrübeye sahip değildirler ve gerçeklerden uzaktırlar. Dolayısıyla, kalite ve alakasız bilgileri yayınlayan çok fazla forum ve web sitesi bulunmaktadır. Bu tavsiye parçalarının bir kısmı herhangi bir değere sahip değilken, bazıları arama motorunuzun sonuçlarına zarar verebilir. Bu nedenle kaynaklarınızı iyi seçmeniz gerekiyor. Semalt, Moz ve Search Engine Journal gibi endüstri uzmanlarının sağladığı bilgileri okumanızı öneririm.

  •  HTML kodunuzu geliştirin

Arama motorlarının sitenizi kolayca anlayabileceğinden emin olmak için, sitenizin HTML koduna bakmalısınız. Sitenizin teknik bölümünü iyileştirmek için Cascading Style Sheets gibi güncel teknolojileri kullanmalısınız. Üstelik, sitenizi WordPress, Joomla veya Magento gibi en kullanıcı dostu içerik yönetim sistemlerinden birinde oluşturmanız gerekir. Bu sistemler web sitenize ihtiyaç duyduğunuz her an gerekli düzeltmeleri yapmanızı sağlar.

  • Sitenizin gezinmeyi basitleştirin

Sitenizle olan kullanıcı deneyimini iyileştirmek için sitenizin gezinmesini basitleştirmeniz gerekir. Site gezintinizi kolaylaştırmak için, tüm site bölümlerine açık metin bağlantıları oluşturabilirsiniz. Arama tarayıcılarının sitenizi zorluk çekmeden ayrıştırmasına izin vermek için animasyonlu Flash bağlantıları ve aşırı yüklü karmaşık menüleri kullanmaktan kaçınmanız gerekiyor. Potansiyel müşterilerinize ihtiyaç duydukları şeyi ilk bakışta bulmalarını sağlamak için basit ve düz gezinti oluşturun.

Post a comment

Post Your Comment
© 2013 - 2024, Semalt.com. All rights reserved

Skype

semaltcompany

WhatsApp

16468937756

Telegram

Semaltsupport