Stop guessing what′s working and start seeing it for yourself.
Login or register
Q&A
Question Center →

MySQL TokuDB: Kazınmış Verilerin Depolanması İçin En İyi Depolama Motoru - Semalt Expert

Kazınmış veriler, pazarlama ve fiyat analizi de dahil olmak üzere çeşitli amaçlar için kullanılabilir. Web hurdasında  ing, web'den veri almak, verilerin kolayca okunabilen ve işlenebilen biçimlerde depolanması kadar önemlidir. Bu kazıma öğreticisinde, alınan veriler için en iyi depolama çözümü seçilirken kullanılacak ölçütleri öğreneceksiniz.

Web kazıma nedir?

Web kazıma, web sitelerinden ve web sayfalarından büyük miktarda veri getiren bir tekniktir. Web kazıma süreci, okunabilir biçimlerdeki web sitelerinden bilgi almak için bir kazıyıcı (hedef sitelerdeki verileri taramak ve çıkarmak için kullanılan küçük otomatik bir komut dosyası) kullanımını içerir.

Depolama gereksinimleri

  •  Disk alanı 

Disk alanınız depolama altyapınızın etkinliğini belirler. Teknoloji değişiyor ve yakında kazınmış verileri depolamak için bir Katı Hal Sürücü (SSD) gerekecek. SSD diski sadece hızlı değil, aynı zamanda çok güvenilir. Web sitelerinden alınan verilerin Sabit Disk Sürücünüze (HDD) kilitlenmesine, SSD diskine gitmesine ve kalıcı veri depolama alanının keyfini çıkarmasına izin vermeyin.

  •  Ölçeklenebilirlik faktörü 

Binlerce terabayt'a kadar olan verilerin kaydedilmesi can sıkıcı olabilir. Kazıma projelerinizi başarmak için verimli bir saklama motoruna ihtiyacınız var bu yüzden. Depolama limitlerinin web kazıma projelerini tehlikeye atmasına izin verme..Depolama altyapınızın büyük veri kümelerini barındırma potansiyeline sahip olması gerekir.

  •  İşleme çerçevesi 

Web kazıma işleminin en önemli yönü, size büyük veri setlerini harika hız. Mükemmel bir saklama motoru, işlemciye büyük miktarda veri aktarabilmelidir.

  •  Büyük masalarla başa çıkma yeteneği 

Kazıma yaparken işleme kolaylaştırmak ve hızlandırmak için ayrı masalarla çalışılması önerilir. Sürdürülebilir sonuçlar için kazıma sürecini anlamalısınız.

Dikkate değer depolama motorları

 MyISAM  - MyISAM, küçük ölçekli sıyırma projelerinde kullanılan bir depolama motorudur. Aslında milyonlarca kaydı işleyebilir. Bununla birlikte, MyISAM'ın "Limit" ve "Sil" işlevlerini desteklemediğine dikkat edin. Ayrıca, kazınmış veriler üzerinde kullanılması gereken bir işlevi olan "Sıkıştır" işlevini desteklemez. 

InnoDB - InnoDB, yerleşik sıkıştırma özelliğini içeren bir depolama motorudur. Bu saklama motoru, küçük ölçekli  web kazıyıcı  için en iyi çalışır.

 TokuDB  - TokuDB bugüne kadar kullanılacak en iyi depolama motorudur. Motor, bir veritabanında kullanılan yapıları hızla tanımlayan Tarih Tanımlama Dili (DDL) sorgularından oluşur. Tabla seviyesinde kompresyon kullanan bir hayranınızysanız, TokuDB göz önünde bulundurmanız gereken depolama motorudur.

Statik sitelerden büyük miktarda bilgi almaya çalışıyorsanız, MySQL TokuDB kullanmak için en iyi depolama çözümüdür. Bu depolama motoru ölçeklenebilirlik, hız ve işleme yeteneklerinin bir birleşimidir, bu nedenle kazınmış verilerinizi depolamak için en iyi depolama çözümü!

View more on these topics

Post a comment

Post Your Comment
© 2013 - 2024, Semalt.com. All rights reserved

Skype

semaltcompany

WhatsApp

16468937756

Telegram

Semaltsupport