Stop guessing what′s working and start seeing it for yourself.
Login or register
Q&A
Question Center →

Semalt: Gazeteciler İçin Beş Güzel Metin Silme Uygulaması

Bir gazeteci, içeriği düzenli olarak toplar, yazar ve dağıtılır. Genellikle genel konular, siyasi konular veya doğal felaketler üzerine yoğunlaşmaktadır. Çoğu gazeteci, eğlence dünyasındaki haberlerde yer alırken, diğerleri oyun ve spor hakkında konuşuyor. Bir gazetecinin aynı anda birden fazla metin kazıma görevi üstlenmesi gerekiyor; o sadece veri çıkarmakla kalmaz aynı zamanda doğruluğunu ve meşruiyetini bir ölçüde sağlar. Gazeteciler bazen kendilerini tehlikeye atmakta ve giderek daha fazla okuyucuya üye olmak için haber makaleleri hazırlamaktadır. Bir gazeteci olmak ve temel programlama becerilerinden yoksun iseniz, çalışmalarınızı tamamlamak için aşağıdaki uygulamaları kullanabilirsiniz.

1. Kazıyıcı:

Kazıyıcı en iyi ve en kullanışlı metin ve resim sıyırma hizmetlerinden biridir. Kullanımı kolaydır ve kullanıcı dostu bir arayüz ile birlikte gelir. Kazıyıcı ile, gazeteciler aynı anda birden çok web sayfasını hedefleyebilir ve tüm veya kısmi sitelerden veri çıkarabilirler. Kazıyıcı makine öğrenme teknolojisi ile en iyi bilinir ve CNN, BBC ve benzeri diğer haber sitelerinden düz metin çıkarır. Ardından, bu verileri Google Dokümanlar'a, CSV'ye veya JSON dosyalarına dışa aktarabilirsiniz. Metinlerin kalitesini değerlendirmek için XPath kullanır.

2. Outwit Hub:

Outwit Hub, hem gazeteciler hem de programcı olmayan kişiler için uygundur. Bu uygulamadan faydalanabilmek için Python, C ++ veya Ruby öğrenmeniz gerekmez. Çoğunlukla bir Firefox eklentisidir ve sizin için metin dosyaları, PDF'ler, HTML belgeleri ve resimler sıyırır. Outwit Hub doğru sonuçlar verir ve farklı web sitelerini rahatlıkla dizine ekleyebilecek.

3. Scraperwiki:

Wikipedia sayfalarından, çevrimiçi dergilerden, haber web sitelerinden ve e-ticaret sitelerinden veri ayıklamak için Scraperwiki'yi kullanabilirsiniz. Anında hatasız sonuçlar sağlayan tarayıcı tabanlı bir uygulamadır. Herhangi bir kodlama bilgisine sahip değilseniz, Scraperwiki sizin için doğru seçenektir. Bu hizmetle, gazeteciler tüm siteyi kazıyıp verileri birkaç saniyeler içinde kendi sabit disklerine indirebilirler. Scraperwiki'nin klasik sürümü uygulama geliştiricileri, serbest çalışanlar ve webmasterlar için uygundur.

4. Import.io:

Import.io internetteki en iyi ve en iyi metin kazıma hizmetlerinden biridir. Gazetecilere eğilim içinde olan konuları araştırabilir, verileri doğru bir şekilde çıkarabilir ve birkaç dakika içinde kendi haber web sitelerinde yayınlayabilir. Import.io ile hem metin hem de JPG dosyalarını kazıyabilirsiniz. Kurulduktan ve etkinleştirildikten sonra, bu araç aynı anda iki bin'e kadar metin kazıma projesi üstlenecektir. Verilen URL'lerden içerik getirme konusunda oldukça başarılı bir iş çıkarıyor ve verileri herhangi bir sorun olmadan ayrıştırmanıza olanak tanır.

5. Kimono Labs:

Import.io gibi, Kimono Labs da çok sayıda siteyi hedef alıyor. İnternette tam ölçekli bir metin kazıyıcı ve web tarayıcısı olarak işlev görür. Sadece bilgiyi çıkarmak istediğiniz URL'den bahsetmek zorundasınız ve Kimono Labs istenen sonuçları birkaç dakika içinde alacaktır. En iyi makine öğrenme teknolojisi ve internetteki kazılar ile gazetecilere uygun konuları bulmaktır. Resim ve metin dosyalarını Google Dokümanlar'a kaydedebilir veya doğrudan bilgisayarınıza indirebilirsiniz.

View more on these topics

Post a comment

Post Your Comment
© 2013 - 2024, Semalt.com. All rights reserved

Skype

semaltcompany

WhatsApp

16468937756

Telegram

Semaltsupport