Stop guessing what′s working and start seeing it for yourself.
Login or register
Q&A
Question Center →

Başarılı bir satıcı olmak için Amazon A9 sıralama algoritması hakkında ne bilmeliyim?

Sonuçta, Amazon'da başarılı bir satıcı olarak küresel hedefiniz, Satın Al Kutusu'nu kazanıyor. Tanım gereği alınıyorsa, Satın Alma Kutusu, her bir ziyaretçinin alışveriş yapmaya başlaması için Amazon listeleme sayfasında belirli bir konumdadır - sadece öğeleri bir müşterinin arabasına götürerek.

İşte Amazon A9 arama sıralama algoritması devreye giriyor. Yani, haklı Satın Alma Kutusu içindeki ürün tekliflerinizi bulmak için, Amazon A9 sıralama algoritmasının dikkat çektiği bazı ana SEO yönlerini kontrol etmeniz gerekecek. Tabii ki, Amazon A9 tarafından satılık her ürün için arama sıralamasını belirlemek için kullanılan bu özel faktörler en azından resmen açıklanmamıştır. Fakat en son yapılan zorlu pratik testlere göre, biz şunları düşünüyorduk.

Burada Amazon'daki her başarılı satıcı için Buy Box'u kazanmak için gereken belirli hedefler var. Bir kez daha söyleyeyim - onlara Amazon A9 sıralama algoritması ile kesin onay veya garantili sıralama promosyonunu sunacak resmi bir kanıt bulunmamaktadır. Bununla birlikte, burada yapmamız gereken şey, en azından aranan üst öğeler arasında görüntülenme şansımızı artırmaktır. Bu yolla, ürün listelemelerinizi aşağıdaki ana performans alanlarında optimize etmeye odaklanın:

  •  Rekabetçi Fiyatlandırma  - başka herhangi bir şeyden önce rakiplerinizin fiyatlamasına dikkat edin. Sadece kendi fiyat etiketlerinizin pazardaki rekabetin yeterli seviyesini koruduğundan emin olmak için. Önemli olan, en yaygın olarak, Satın Alma Kutusu listeleri mevcut en düşük fiyatlı fırsatları (yani, gönderim bedeli dahil makbuz üzerine müşterinin ödemesi gereken toplam tutarı) gösteriyor olmasıdır. Camelcamelcamel veya Keepa gibi, özel olarak uyarlanmış Amazon fiyat izleme araçlarını, fiyatlandırma ile her şeyi yerine getirmek ve en yakın piyasa muhalefetçileriniz tarafından sunulan tüm ayarlamalara derhal yanıt vermek için kullanmanızı öneriyorum.

  •  Yeterli Stok Kullanılabilirlik  - zahmetsiz gibi gözükebilir, ancak envanter planlaması çok önemli bir şey değildir potansiyel alıcı çekmek için, ancak Amazon A9 sıralama algoritması açısından da! Stok numaralarınızı zamanında güncelleyeceğinizden (Satıcı Merkezi Portalı) emin olun ve ürün stokunuzun yeterli bir seviyede kalmasını sağlamayı unutmayın. Unutmayın, anların gerçek stok durumu ile desteklenmeyen listeleriniz için Satın Alma Kutusu'na hakim olmak imkansızdır.
  •  Gerçekleştirme  - ayrıca Amazon A9 arama sıralama algoritması tarafından da dikkate alınan çok önemli bir satış metrikidir. Rekabet gücünüzü korumak için ihtiyaç duyduğunuz tek şey, gönderim seçeneklerinizi (Satıcı Merkezi) güncellemek ve mümkün olduğunca çok nakliye şart ve koşulunu sunmaktır. Tabii ki, ideal olarak, mümkünse ücretsiz nakliye teklifi almalısınız. Sonuçta, sevkıyatları için ücret talep eden Amazon satıcıları (fiyatı toplamına dahil etmemeliler), Alım Kutusunda gösterilme şansını kesinlikle düşük buluyorlar.
View more on these topics

Post a comment

Post Your Comment
© 2013 - 2024, Semalt.com. All rights reserved

Skype

semaltcompany

WhatsApp

16468937756

Telegram

Semaltsupport