Stop guessing what′s working and start seeing it for yourself.
Login or register
Q&A
Question Center →

Etiketler SEO'ya yardımcı olur mu?

SEO yardımı mı yapıyor? Evet, tartışmasız olarak yapıyorlar. Aşağıda hangi meta etiketlerin (doğru kullanıldığında) SEO'nuzu artırabileceğini ve web sitenizin Google'ın SERP'ler listesinde daha yüksek bir konuma sahip daha büyük trafik sağlayabileceğini açıklayacağım.

Her şeyden önce, bakalım - meta etiketleri nedir? Meta etiketleri, sayfa içeriğindeki farklı bir içeriğe alternatif bir açıklama yapmak için kullanılan metin içeriğinin küçük parçacıklarıdır (aksi halde snippet'ler). Web sayfasında görünmezler ancak her sayfanın kodunda kontrol edilebilirler (diğer bir deyişle yalnızca HTML biçiminde, en yaygın olarak web sayfası başlıklarında bulunur).

do tags help seo

Çeşitli meta etiketleri zaten modern blog yazarı topluluğundan tanınmaktadır. Aslında, meta etiketleri, arama motorlarının indeksleme amaçlarıyla her sayfa içeriği hakkında "okumak" ve "anlamak" için kısa içerik açıklamalarıdır. Genel olarak ele alındığında, meta veriler (aksi halde meta), web sayfasındaki tüm verilerle ilgili bilgidir. Peki, etiketler SEO'ya yardımcı olur mu? Daha kesin olmak için ne şekilde? En alakalı anahtar kelimelerle gömülmüş sağ meta etiketlerin en güçlü yanları, arama tarama botları onları tanımlamak için okurken yaygın olarak gösterilir - görünür sayfanızın içeriği ana anahtar kelimelerle ve meta açıklama verileriyle tam uyumluysa.

Bununla birlikte, itiraf etmeliyiz - arama sıralamasında önemli bir etkisi yoktur. Ancak, metadata hala arama motorları için belirli bir ağırlık var. Peki, etiketler sonuçta SEO'ya yardımcı oluyor mu? Evet, meta üzerinde iyi çalışmak, web sitenize Google'ın SERP'ler listesinde daha üst sıralarda yer alması için biraz daha gelişmiş bir potansiyel verme anlamına geliyor. Bu meta etiketleri muhtemelen her SEO strateji önemli bir parçası olarak kabul edilmektedir nedenidir. Dahası, optimizasyona yeni başlayanların Arama Motoru Optimizasyonu'nun geniş dünyasını keşfetmeye başlamaları için özellikle yararlı olabilir.

seo tags

Temel olarak, kolaylıkla web sitenizin SEO'yu iyileştirmek için kullanabileceğiniz 3 temel meta etiketi türü vardır - başlık etiketleri, meta açıklama etiketleri ve anahtar kelimeler meta etiketi. Onlara tek tek kısa bir gözden geçelim:

  • Başlık etiketleri doğrudan arama listelerinde gösterilen başlık sayfası bölümünde bulunabilir. Tabii ki, bazen başlık etiketleri kendiliğinden bir meta veri olarak tanınmaz. Her neyse, meta başlıkları, meta etiketlerinin geri kalanıyla mantıklı bir şekilde benzer olan benzer işlevlere sahiptir.
  • Açıklama meta etiketleri web sitesinin bir "özet" olarak bilinir. Meta tanımlamaları uzun kuyruklu anahtar kelimelerle ve anahtar sözcüklerle zenginleştirmek arama motorlarına canlı kullanıcılara ne tür ve ne kadar değer verdiğinizi anlamanıza yardımcı olacaktır. Bununla birlikte, meta açıklamaları mümkün olduğunca çok anahtar kelime ile doldurulmaya çalışılmamalıdır. Onların çok uzun sürmesi arama motorları için kısmen "okunabilirlik" ile sonuçlanacağını unutmayın.
  • Meta anahtar kelime etiketleri, SEO'yu iki farklı yoldan etkileyen organik reklam metni olarak kullanılabilir. Bir yandan, web sitenizin genelinde bir araya getirilen alakalı anahtar kelimeleri çekerek, kullanıcıların web sayfalarınızın neye benzediğini anlamalarına yardımcı olursunuz. Öte yandan, yeterince ilgi çekici meta anahtar kelime etiketlerine sahip olmak, web sitenizi doğrudan Google'ın SERP'leri listesinden tıklamak için daha fazla kullanıcıyı teşvik edebilir.
View more on these topics

Post a comment

Post Your Comment
© 2013 - 2024, Semalt.com. All rights reserved

Skype

semaltcompany

WhatsApp

16468937756

Telegram

Semaltsupport