Stop guessing what′s working and start seeing it for yourself.
Login or register
Q&A
Question Center →

Sosyal medya kanalları aracılığıyla web sitesi SEO'su geliştirmek mümkün müdür?

Günümüzde, tüm web yöneticileri ve SEO uzmanları, arama motoru optimizasyonunun ve sosyal medya pazarlamasının birbiriyle ve karşılıklı olarak avantajlı tanıtım özellikleriyle olduğunu biliyor. SEO, dijital pazarlamanın temelleri olarak hizmet ederken SMM, bir marka etrafında hedef kitleyi toplamak üzere tasarlanmıştır. Bu sosyal medyanın web sitesi sıralamalarını doğrudan etkilemediğini, ancak bir web sitesinin SEO başarısına katkıda bulunduğunu söylemeye değer.

Sosyal sinyalleriniz sizin için çalışırken SEO çabalarını artırabilir. Bu makalede, sosyal içeriğinizi daha SEO dostu hale getirmenin ve doğru bir şekilde yürütülen bir sosyal medya pazarlama kampanyasının avantajlarından yararlanmanın bazı değerli bilgileri bulacaksınız.

Sosyal paylaşım sıralamalarımı nasıl etkiler?

  •  İçerik görünürlüğünü geliştirme 

Sosyal paylaşımın bağlantı kurma işlemiyle aynı şekilde yürüdüğü ve sayfanın görünürlüğünü etkileyebileceğinin kanıtlanmış bir ifadesi. İçeriğiniz arama üzerinde görünüyorsa, bu içerik değerli bulabilir ve kaynaklarına bir bağlantı koyabilen farklı blog yazarları, gazeteciler ve ilgili niş alan sahipleri tarafından fark edilebilir. Sonuç olarak, bu sayfanın sıralaması daha olası olacaktır. Dolayısıyla, sosyal paylaşım, bir içerik konusuyla ilgilenen insanlar arasında görünürlüğü artırırsa ve yalnızca bir içerik konusuyla ilgilenen ve ona bir bağlantı koyan çok değerli buluyorsa sıralamayı etkiler. Sonuç olarak, içerik oluşturucunun gösterimlerini en üst düzeye çıkarmak, bağlantı grafiğini güçlendiren kullanıcılardan alakalı bağlantılar elde etme şansını artırır.

Site sıralamalarınıza bir miktar değer katmak için içeriğiniz dört aşamalı geçmelidir - sosyal paylaşımlar, sosyal gösterimler, içerik oluşturucu gösterimleri ve son olarak bağlantılar ve ek açıklamalar. İçerik yaratıcıları ve kanaat önderleriyle işbirliği yaparak bu süreci hızlandırabilirsiniz. Sosyal medya platformlarındaki düşünce liderleri, kullanıcı gösterimlerini abartır; içerik oluşturan kullanıcılar size bir sıralama getirisi sağlar.

seo media

  •  Geri kaliteli geri dönüş 

Geri sayım web sitenize yönlendiren sayısı ve kalitesi arama motorları için önemli sıralama faktörüdür. Sosyal medya platformları, bu bağlantıları ücretsiz hale getirmek için mükemmel bir kaynak oluşturmaktadır. Bağlantıları cazip hale getirmek için onları hazırlama zemini olarak kullanmak için SEO ile uyumlu ve alakalı içeriği sosyal medya sayfalarınızda yayınlamanız gerekir. Kaliteli kurulmuş sosyal medya pazarlama kampanyası, kullanıcıları sayfanızı takip etmeye teşvik etmek ve içeriğinizle aktif olarak etkileşim kurmak için çalışır (sevdikleri koyun, yorumları bırakın ve yayınları yapın). SMM'nin birincil amacı, paylaşım sayısını ve daha sonra geri bağlantı sayısını artırmak için içeriğin etrafında angajmanı sağlamaktır..Dolayısıyla, kalite içeriği kazanan bir sosyal medya pazarlama kampanyasıyla birlikte, kaliteli geri bağlantılarla sitenize daha fazla hedef trafik getirir.  

  • Marka bilincini geliştirme 

Sosyal medya platformları, potansiyel müşterilerinizin markanızı bulabileceği ve daha fazla bilgi edinebileceği başka bir dijital alan olarak hizmet etmektedir. Sosyal medya aracılığıyla, hedef kitlenizle sadık ve sıcak ilişki kurabilir ve markanızın bilinirliğini artırabilirsiniz. Sosyal medya SEO promosyonunun bir sonucu olarak, kullanıcılar sizi aramada daha kolay tanıyacak ve sitenizi daha çok eğittiniz. Ayrıca, sosyal medya kanalları aracılığıyla artırdığınız bir marka bilinirliği, sitenize daha fazla markalı organik arama trafiği getirebilir.

Sosyal medya hesabımı SEO nasıl yaparım?

Böylece, sosyal medya sinyallerinin site optimizasyonunuza ve sıralamalarınıza getirdiği avantajlardan öğrendiniz. Şimdi, sosyal medya hesabınızın varlığını artırabilecek bazı SEO ipuçlarını tartışmanın zamanı geldi.

  • Yayınlar ve profil optimizasyonu

Sosyal medya platformları, kullanıcıların en alakalı arama terimlerine dayanan sorgusuna uygun cevap veren arama motorları ile aynı şekilde çalışır. Bu nedenle, tüm yayınlarınızın yüksek hacimli anahtar kelimeleri içerdiğinden, doğru yapıya sahip olduğundan ve işletmenizle ilgili konulara bakın emin olmalısınız. Profil optimizasyonu hakkında ne dersiniz, aynı mantıkla hareket etmeli, hedeflenen anahtar kelimeleri başlıklara, başlığa ve metnin başına koymalısın.

  • Hashtag'leri doğru şekilde uygulayın

Sosyal medya platformlarında, hashtags arama motorlarında arama soruları ile aynı rolü oynamakta ve kullanıcıların aradığı içeriği bulmasına yardımcı olmaktadır. Her bir medya platformu için nasıl çalıştığını ve bunları nasıl doğru bir şekilde uygulayacağınızı anlamak için bir hashtag araştırması yapmanız gerekir. Üstelik, hashtag'ın doğru amaçlarla kullanılması için ne vasıta olduğunu anlamış olduğunuzdan emin olmalısınız. Karma etiketleri doğru şekilde kullanmak için, sosyal arama platformlarında yerel arama kutusunu kullanabilirsiniz.

  • Sitenizdeki her içerik güncellemesini sosyal ağlar vasıtasıyla duyurun

Yeni içeriği blogunuzda veya web sitenizde yayınladığınız her sefer, hedef kitlenize bununla ilgili bilgi verin. Bunu yapmanın en iyi yolu Facebook, Twitter, Instagram ve diğer sosyal medya platformları için optimize edilmiş sosyal yayınlar oluşturmaktır. Yerli aramada bulunabilen alakalı mesajlar oluşturmanıza ve alanınıza daha fazla ilgi gösteren kullanıcıları çekmenize yardımcı olacaktır.

seo and media

  • Etiketleme uygulamak ve sosyal medya hesabınıza söz etmek

Mesajınızı arama motorlarında görünür kılmak için içeriğinizdeki diğer kişileri belirtmeniz ve etiketmeniz gerekir. Bir yararı, etiketlerinizin bu kullanıcılar tarafından bilgilendirilmesidir. Başka bir avantaj da, yayınınıza girmek veya içeriğinizde bahsettiğiniz bir kitleyle paylaşmak için daha fazla mecbur olacak olmasıdır. Sonuç olarak, size daha fazla satış ve sıralama artışı sağlayacak sitenize sürüş kalitesi ve trafik kazandırma potansiyeli kazandırır.

Takipçinizin sosyal içeriğinizle etkileşimini nasıl artırabileceğinizin başka yolları da vardır. Çoğu durumda, bunlar içerik kalitesi ile ilgilidir. Bazılarından bahsedelim.

Her şeyden önce, yayınlarınızın biçimini düşünün. Bilgilerle aşırı yüklenmiş çok uzun ve biçimlendirilmemiş yayınlardan kaçınmalısınız. Kullanıcılar, özellikle sosyal medya platformlarında 200-300 kelime uzunluğundaki alakalı ve kesin içeriği okumayı tercih ederler.

İkincisi, görsel içeriğe bakın; kullanıcılar metinlerden çok daha iyi görsel bilgiyi algılarlar. Bu nedenle, takipçilerinizin ilgisini çekebilecek birden fazla resim, video, grafik ve diğer görsel öğeleri eklemenizi tavsiye ediyorum.

Üçüncü olarak, sürekli olarak yorumları teşvik etmeli ve kitlenizle etkileşime girmelisiniz. Pazarlamacılar, izleyicilerinizle sadık ilişkiler kurmanıza yardımcı olacak yarışma, hediye çeki ve diğer tanıtım kampanyaları hazırlamanızı önerir. Ayrıca, yorumlarda takipçilerinizle aktif olarak iletişim kurmanız gerekir - farklı talep edilen konularda sohbetleri artırın, sorular sorun ve cevapları teşvik edin. Yorumlar, kullanıcı etkileşimi sinyallerini doğrudan etkileyen bir sosyal etkinlik türü olarak kullanılır.

Ve son olarak, sosyal medya pazarlaması için bazı özel SEO sırları olmadığını unutmamak isterim. İnsanların sevdikleri ve okumak için zevklerinden dolayı okumaları gereken sayfalar oluşturmanız yeterlidir. Takipçilerinize odaklanmanız ve onlara mükemmel bir deneyim sunmanız gerekir. Başarının başlıca anahtarıdır.

View more on these topics

Post a comment

Post Your Comment
© 2013 - 2024, Semalt.com. All rights reserved

Skype

semaltcompany

WhatsApp

16468937756

Telegram

Semaltsupport