Stop guessing what′s working and start seeing it for yourself.
Login or register
Q&A
Question Center →

Geri bağlantı profilinizi tanıtmak için ne kadar arka bağlantı verisi yeterli olacak?

Son zamanlarda, Google, web sitesi sıralamaları için geri bağlantı rolü hakkında çeşitli karışık mesajlar verdi. Bununla birlikte, geri bağlantı verileri, arama motorlarının web sayfasının alaka ve otoritesini belirlemek için kullandığı önemli bir sinyal olmaya devam etmektedir.

Potansiyel müşterilerinizin sitenizi arama sonuçlarında kolayca bulmasını isterseniz, sitenize yeni geri dönüşler almak için birçok tartışma var ancak var olanları izlemek ve iyileştirmek zorunludur.

backlink data

Bu makalede, tarama verilerinin ve geri bağlantı verisinin sitenizdeki sayfalarında nasıl bir araya getirileceğine ilişkin bazı pratik yollar bulacaksınız.

Tarama verilerinizi karıştırmaya ekleyin

Sitenizin bağlantı profilini TOP'da tutmak için geri bağlantılarınızı ve web sitenizin metriklerini izlemeniz ve bu verileri tarama verileriyle birleştirmeniz gerekir. Bu veri karışımından bir avantaj elde etmek için, bağlantı izleme araçlarınızdan geri bağlantı verileri içeren sayfalarınızı dışa aktarmanız gerekir. Semalt, MOZ, Ahrefs veya diğer popüler analitik araçlardan bağlantı verilerini gönderiyorsanız, yükleme işleminin bir parçası olarak CSV'yi yeniden biçimlendirmeniz gerekir.

Bir tarama yaptıktan sonra, hedef web sayfalarınızla ilgili bilgiler sağlayarak, bağlantı verilerinizi zenginleştirecek rapor sayısını uygulayabilirsiniz. Ayrıca, hedef sayfalarınızın arama sonuçlarında ve sitenize trafik çekip çıkmadığını kontrol ederek, sayfalarınızın değerini geri bağlantılarıyla incelemek için taramalarınıza Google Analytics ve Search Console verilerini eklemenin avantajlarından yararlanabilirsiniz.

backlinks seo

Geri bağlantı ve tarama verilerini birleştirmenin yolları

  • Arızalı kırık sayfalar

Sitenizi kontrol edin bağlantılar kesildi, Semalt Web Analyzer'ı veya DeepCrawler araçlarını kullanabilirsiniz. Kırık sayfalara işaret eden geri bağlantıların olmasını önlemek için hangi sayfaların artık kullanılmadığını bilmeniz gerekir. Kırık linklerden kazanılan herhangi bir bağlantı suyu kaybedilecek. Kırık bağlantılar, ziyaretçilerin sitenizle olan deneyimini de olumsuz bir şekilde etkiler ve aradıkları sayfalar yerine kırık sayfalara gelir. Sonuç olarak, Google sitenizin sıralamasını düşürecektir.

Bu durumu iyileştirmek için kırık sayfaları 200 durumuna geri yüklemeniz veya kullanıcıları başka bir ilgili sayfaya yönlendirmek için 301 yönlendirmesini gerçekleştirmeniz gerekir.

  • Dizinsiz sayfalar

Dizinlenemez sayfalar, noindex etiketine veya başka bir sayfaya işaret eden kanoniklere sahip olan sayfalardır. 200 yanıtı döndürdükleri için bu sayfaları bulup ortadan kaldırmanız gerekir, ancak bunlar dizine eklenebilir değildir. Bu tür sayfalar sizi değerli kılacak veya sıralamaların düşmesine yol açacaktır.

Bu sayfanın arama motorları tarafından keşfedilmesini isteyip istemediğinize karar vermeniz gerekiyor. Sitenize trafik almak istiyorsanız o zaman neden bu sayfanın dizine eklenemediğini öğrenip düzeltin. Dizin etiketini kaldıramaz veya kendinden referanslı kanonik olarak değiştirebilirsiniz.

Bu sayfanın arama botları tarafından ayrıştırılmasını istemiyorsan, bağlantı alanına ulaşabilir ve web sitenizdeki başka bir ilgili sayfanın bağlantısını değiştirmesini isteyebilirsiniz.

View more on these topics

Post a comment

Post Your Comment
© 2013 - 2024, Semalt.com. All rights reserved

Skype

semaltcompany

WhatsApp

16468937756

Telegram

Semaltsupport