Stop guessing what′s working and start seeing it for yourself.
Login or register
Q&A
Question Center →

Semalt İşinizi Kolaylaştırmak İçin Otomatik İçerik Kazıma Teknikleri Sunuyor

İçerik sıyırma yararlı bilgileri internetten ayıklamak ve kendi websitesi. Çeşitli web yöneticileri ve yazarlar, kendi işletmelerini büyütmek için kurulmuş bloglardan ve web sitelerinden makaleler alırlar. İşletmeler, programcılar ve web geliştiricileri, çalışmalarını tamamlamak için farklı  web hurda  ing veya içerik madenciliği araçları da kullanıyor. En belirgin içerik sıyırma teknikleri aşağıda belirtilmiştir.

1: DOM Ayrıştırma

DOM veya Belge Nesnesi Modeli, HTML ve XML dosyalarındaki içeriğin stilini ve yapısını tanımlar. DOM ayrıştırıcıları, programcılar ve geliştiriciler tarafından farklı web sayfalarının ayrıntılı görünümlerini almak için kullanılır. Kolayca web içeriğini ayıklamak için DOM ayrıştırıcı kullanabilirsiniz. XPath, istenilen web sitelerini ve blogları sıyırmak için kapsamlı bir araçtır ve Mozilla, Internet Explorer ve Google Chrome ile uyumludur. XPath ile, programlama becerilerine ihtiyaç duymadan kısmen veya tamamen bir sitenin içeriğini sıyırabilirsin.

2: HTML Ayrıştırma

HTML ayrıştırması JavaScript ile yapılır. Bu içerik kazıma tekniği, metin belgelerinden ve PDF dosyalarından bilgi çıkarmak için kullanılır. Ayrıca e-posta adreslerinden, iç içe geçmiş bağlantılardan veya benzeri diğer kaynaklardan veri alır..HTML süpürgesi işletmeler için iyi bir seçenektir, çünkü sizin için HTML belgelerini kolaylıkla ve yüksek hızda ayrıştırabilirsiniz.

3: Dikey Toplama

Dikey toplama platformu, mükemmel bilgi işlem becerisine sahip geliştiriciler tarafından oluşturulur. Farklı tabloları ve listeleri hedefler ve ihtiyaçlarına göre anlamlı içeriği toplarlar. Bazıları, çalışmalarını tamamlamak için Kimono Labs'a ve benzeri diğer araçlara güveniyor. Bu teknik, yalnızca bir takım tarayıcılar ve botlar kullanmanız halinde fayda sağlayacaktır ve içerik kalitesi, bu botların ve tarayıcıların verimliliğini ölçer.

4: Google Dokümanlar

Google e-tablolar güçlü bir içerik kazıma hizmeti olarak kullanılır. Bu teknik sıyırıcılar arasında ünlüdür. Google Dokümanlar'dan, istediğiniz dosyaları içe aktarabilir ve gereksinimlerinize göre kazınabilirsiniz. Ayrıca, kazınırken içeriğin kalitesini düzenli olarak kontrol edebilir ve izleyebilirsiniz.

5: XPath

XPath veya XML Path Language, HTML ve XML belgelerinde çalışan sorgu dilidir. Bu belgeler bir ağaç yapısına dayandığından, XPath seçilen web sayfalarında gezinmek için kullanılabilir ve içeriğin kalitesini kontrol etmeye yardımcı olur. Web yöneticilerine HTML ve DOM ayrıştırma ile birlikte birçok avantaj sağlar ve içerik anında web sitenizde yayınlanabilir.

6: Text Pattern Matching

Geliştiriciler ve programcılar tarafından kullanılan ve Ruby, Python ve Perl gibi dillerle birlikte kullanılan bir ifade eşleme tekniği. Çok sayıda siteyi tamamen veya kısmen sıyırmak için bu içerik kazıma yöntemini uygulayabilirsiniz.

Tüm bu içerik kazıma teknikleri kaliteli sonuçlar sağlar ve çalışmalarınızı kolaylaştırmak için oluşturulan cURL, HTTrack, Node.js ve Wget gibi araçlar bulunur. İstediğiniz kadar çok veya az sayıda site ayıklayabilirsiniz.

View more on these topics

Post a comment

Post Your Comment
© 2013 - 2024, Semalt.com. All rights reserved

Skype

semaltcompany

WhatsApp

16468937756

Telegram

Semaltsupport