Stop guessing what′s working and start seeing it for yourself.
Login or register
Q&A
Question Center →

Google Analytics'te geri bağlantı büyümesini nasıl görebilirsiniz?

Google Analytics, web yöneticilerine web sitesi ölçümleri ve SERP'deki konumuyla ilgili gerekli tüm verileri sağlayan en iyi profesyonel analitik araçlardan biridir. Arama motoru optimizasyonu kampanyalarının başarısını izlemek ve elde edilen bilgilere karşılık gelen sonuçlara ulaşmak için bir fırsat verir. Bu Google Analytics yazılımının bir başka belirgin yararı, web sitesi geri bağlantılarını izleyebilmesidir. GA'da harici linklere referanslar denir. İşte bu yüzden analitik raporlarınızda aramanız gereken şey budur.

how to see backlinks

Bu makale, Google Analytics'te geri bağlantıların nasıl görüleceği ve bunları kalite ve kaynağa göre nasıl ayırt edileceği konularına ayrılmıştır. İşte başlıyoruz.

Google Analytics raporlarında geri bağlantıları görmek ve denetlemek için verilen adımlar

  • Doğru Google profilini seçti

GA ile yaptığınız işbirliğinin ilk aşamasında, burada birkaç profiliniz olabileceği ve gerçek karmaşaya neden olabilecek çok sayıda farklı projeye sahip olabileceğinden doğru hesabı, profili ve görünümü kullandığınızdan emin olmanız gerekir. Şu anda birlikte çalıştığınız site, sayfanın sağ üst köşesine yerleştirilecektir. Üzerine tıklamanız ve uygun olanı seçmeniz gerekir.

  • Edinme raporları

Buradaki trafik geri dönüşleri, edinim verileri ile kategorize edilir. Aşağıdaki adımlar, geri bağlantı raporunuzda doğru şekilde gezinmenize yardımcı olacaktır:

  1. Tüm edinme raporlarını kontrol etmek için soldaki menüde "Edinme" yi tıklayın;
  2. "Tüm Trafik" açılır menüsünü seçin;
  3. "Tavsiyeler" düğmesine tıklayın.
  • Yönlendirme raporu, size geri bağlantı verileri sağlayacaktır

Yönlendiren trafik kaynakları, "Yönlendirme Raporu" olarak adlandırılan Google Analytics bölümünde bulunabilir.."Burada, geri bağlantılarınız ve yerleştirdikleri kaynaklar hakkında gerekli tüm verileri göreceksiniz.

  • GA'da geri bağlantıları kontrol etmek için pratik teknikler

GA'da geri bağlantı raporlarınızı okumak için uygulayabileceğiniz bazı gelişmiş kalite teknikleri vardır.

  • Yeni kitle segmentleri ekleyin

Arka plan araştırmalarınızı daraltmak ve daha kesin bilgiler elde etmek için kitle segmentasyonunu uygulayın. Bu Google Analytics tekniği, sitenize geri dönüş yoluyla gelen farklı ziyaretçiler türlerini parçalamanıza yardımcı olacaktır.

Geri bağlantılarınızı bölümlemek için şu adımları izleyin:

  1. "Segment Ekle" düğmesini tıklayın;
  2. Arama kutusunu kullanın;
  3. Sonra onaylamak için "Uygula" düğmesine tıklayın;
  4. Bundan sonra, yeni segment kullanıcılarının ve karşılaştırmalı verilerin bir yüzdesini gözlemleyeceksiniz.

seo backlinks

  • Birincil boyutlar

Geri bağlantı kaynaklarınızı kontrol etmek için GA'da "Birincil Boyutlar" işlevini kullanabilirsiniz. Varsayılan birincil boyut bir kaynaktır. Bu sekmede, geri bağlantı veren alan adlarını izleyebilirsiniz. Geri bağlantı sayfasını gözlemlemek için alanlardan birine tıklamanız yeterlidir. Böylece, dış bağlantılarınızın yönlendirme yolunu görebilirsiniz.

Geri gelen tüm geri bağlantı kaynaklarını kontrol ettikten sonra referansları hangi açılış sayfalarına göre aldığınızı da görebilirsiniz. Bu adımları izleyerek yapabilirsiniz:

  1. "Açılış Sayfası" na tıklayın;
  2. Daha sonra gözlemlenen atıfta bulunulan sayfalar;
  3. Edinme, davranış ve dönüşüm verilerinizi kontrol edin; (bu verileri yukarı doğru eğilimli olarak kontrol edebilirsiniz).

Post a comment

Post Your Comment
© 2013 - 2024, Semalt.com. All rights reserved

Skype

semaltcompany

WhatsApp

16468937756

Telegram

Semaltsupport