Stop guessing what′s working and start seeing it for yourself.
Login or register
Q&A
Question Center →

Hangi tür geri bağlantı kodu ve yapısı SEO için en iyisidir?

Standart geri bağlantı kodunu ve SEO amaçlı yaygın olarak kullanılan yapı incelemeye geçmeden önce, bazı temel tanımlarla başlayalım. Basitçe belirtmek gerekirse, her geri dönüş bağlantısı (başka bir deyişle, gelen web bağlantısı), bir web sitesinin, başka bir üçüncü parti kaynağına Internet'te başka yere yönlendiren bir URL'ye sahip olması durumunda ortaya çıkar; referans yapmak ya da bu URL'yi ekleme yoluyla. Ve web sitesi için oluşturulan gelen link seti bağlantı profilini yapar. Bu şekilde, Google ve Bing gibi büyük arama motorları, her bir web sitesinin veya blogun ölçekte gerçek değerini, popülerliğini ve önemini belirlemek için kullanıyor. Bunların hepsinin eşit yaratılmadığını düşünerek, azami sayım uğruna geri dönüşleri rastgele üretmek asla mümkün olmayacaktır. Ne zaman SEO amacıyla organik bağlantı kurma söz konusu olduğunda, sadece bağlantı kalitesini önemli değil, kendi miktarından olmasıdır.


Daha önce de söylediğim gibi hepsi eşit doğmamıştır. Bu nedenle, her şeyden önce, aşağıdaki iki ana web bağlantısı türü arasında bir fark yaratalım. Aslında, backlink kodundaki HTML özellikleriyle, ayrıca SEO açısından her web sitesindeki standart etkileri ile ayırt edilirler.

  • DoFollow geri bağlantıları, sadece iki ayrı web sayfasını bağlamak ve bunları "çekerken" değil, iki taraflı kalite ölçümlerini aktarmak ve yeniden dağıtmak için kullanılmaktadır. Genel terimlerle konuşursak, arama sıralaması pozisyonları verirken, DoFollow ile olan bağlantıların çoğu en belirleyici unsurlar arasında görülür. Bu türden web bağlantıları, PA'ya (sayfa yetkilisi), DA (alan adı yetkilisine), PR'ye (PageRank) ve kullanıcı güveniyle ilgili metriklerin geri kalanına standart bir değerlendirme yapmak için kullanılır. Çoğu zaman, arka bağlantı kodlarında bir DoFollow özelliği olan bu tür web bağlantıları, haber bültenlerinin yanı sıra blog veya makale yayınlarına eklenir. Bazen forum yazıları ve yorum bölümlerinde bulunurlar.
  • NoFollow geri bağlantıları, iki ayrı web sayfasını, diğer bir deyişle esas itibariyle yalnızca navigasyon amaçlı olarak bağlamak için tasarlanmıştır. Bu, NoFollow geri bağlantı kod özniteliğinin sayfa veya etki alanı yetkilisi aktarımına (bağlantı noktası suyu) izin vermediği anlamına gelir. Bu görünüşte yetersiz farkın, tarama ve dizin oluşturma açısından ve ayrıca metrik ölçümü açısından daha mantıklı olduğunu unutmayın.

Backlink Code Structure in SEO

SEO'da geri bağlantıların temel yapısını nedir? Aslında, gelen her bağlantı, aşağıdaki temel öğelerden oluşur: köprü metni referans etiketi, bağlantı etiketi metni, bağlantı başvurusu ve kapanış etiketi.  

  •  İle gelecektir link gövde metni, backlink bağlantı etiketiyle başlar o arama motorlarına web'i söyler bağlantıyı takip etmek üzeredir, ayrıca tıklanabilir özelliktedir ve sayfa içi metin içeriğinin geri kalanından uzak durmak için özel bir renk göstergesi vardır.
  • Her köprü, yalnızca arama motorlarına tüm köprü etiketinin kapanmasını söyleyen kapatma etiketi ile biter.
View more on these topics

Post a comment

Post Your Comment
© 2013 - 2024, Semalt.com. All rights reserved

Skype

semaltcompany

WhatsApp

16468937756

Telegram

Semaltsupport