Stop guessing what′s working and start seeing it for yourself.
Login or register
Q&A
Question Center →

Bana geri bağlantıların SEO avantajlarını öğrenmemde yardımcı olabilir misiniz?

Başkasından önce, SEO'taki geri bağlantılarla ilgili ana sözlüğe bir göz atalım. Web linkleri ve bağlantı kurma süreciyle ilgili bu normal şartları bilmelisiniz. Temel tanımlarla açıklanan geri bağlantılarla ilgili temel bilgileri inceleyelim. 


Backlink Hakkında Çok Temel Bilgiler Açıklandı

Link Juice

Link Juice - kesin bir ölçüm yerine genel bir tahmini ifade eder. Bağlantı suyu, bir web sayfasından diğerine geçilen bir bağın "gücü", "değeri" ve "yetkisi" olacaktır. Bu terim, HTML koduna eklenen DoFollow özelliği ile kalite geri bağlantılarına atıfta bulunmak için kullanılır. Bu tür geri bağlantıların, genellikle, PageRank puanı olarak bilinen en önemli web bağlantısı ölçümlerinden birini geçmesi veya yeniden dağıtması amaçlanmıştır.

DoFollow ile geri bağlantılar

DoFollow bağlantıları - SEO amaçları için kullanılacak geri bağlantıların tek türü. Basitçe söylemek gerekirse, DoFollow ile geri güçlü bir güç esas olarak Link Juice'ı geçme yetenekleri etrafında döner. Bu bağlantılar dizine ekleme amacıyla kullanılır - yani tarama robotlarının sitenizdeki veya blogunuzun farklı bölümleri ve sayfalarında dolaşmalarına yardımcı olurlar. Aynı zamanda, DoFollow ile geri bağlantı, hedef sayfaya Web üzerinde başka bir yere işaret eden harici bir yol öneriyor. Bu, her canlı kullanıcının bağlantılı bağlantı yolunu "takip etmesine" izin verildiği anlamına gelir.

NoFollow ile geri

NoFollow geri bağlantıları SEO'nun neredeyse sıfır ağırlık ve etkisi olan diğer tür bağlantılar açıklanabilir. NoFollow etiketi ile gömülü olan bu bağlantılar Link Juice'ı geçemez. Dolayısıyla, sayfa sıralamasında doğrudan bir etkisi yoktur. Örneğin, NoFollow bağlantıları, tamamen güvenilir olmayan bir web sitesi veya blog ile harici bir bağlantı kurmanız gerektiğinde kullanılabilir. Bununla birlikte, daha iyi dizin oluşturma için hala yararlıdırlar ve eşit olmayan güç ve amaçla çeşitli bağlantılardan oluşan çeşitli bir portföy oluşturmanıza yardımcı olabilirler. Özellikle çeşitlilik, bağlantı profilinizin en yararlı özelliğidür. Yani bu işaret, arama sıralaması pozisyonları verirken Google'ın dikkate alınması için kritik önem taşır.

Düşük Kalite Backlinks

Bu geri bağlantı kategorisi genellikle düşük maliyetli arama yaparak, mevcut arama sıralamasındaki pozisyonları yükseltmek için umutsuz bir girişimde bulunan düşük kaliteli bağlantılar olarak açıklanabilir. Yani spam, ilgisiz veya hatta yasadışı yerlerde bahis oynuyorsanız, bu bağlantıların gerçek bir gelişme göstermek yerine genel SEO eforunuza zarar vermesi daha muhtemeldir. Bu yüzden uyarı yapılmalı ve bağlantı tekerlerinden (bağlantılar değiş tokuşları), PBN'lerden (özel blog ağları) ya da görünüşte doğal olarak ücretli satış bağlantıları sunan vicdansız sağlayıcılardan çok miktarda üretilen düşük kaliteli bağlantılardan uzak durmalısınız.

Dahili Linkler

Bu bağlantı binası, web sitesi mimarisine sağlam bir temel oluşturmakta, daha iyi ve kullanıcı dostu tarama deneyimine katkıda bulunmak için kullanılmaktadır. Dahili bağlantılar, bir web sitesi veya blog içindeki farklı bölümler ve ilgili sayfalar arasında dolaşmayı kolaylaştıran aynı alan içindeki geçişi sağlar. Bununla birlikte, iyi bir mantıksal yapının hala oldukça ölçülebilir bir sinyal olduğuna dikkat edin, bu da eninde sonunda dolaylı olarak uzun vadede potansiyel olarak daha yüksek bir arama sıralamasına katkıda bulunabilir.

Post a comment

Post Your Comment
© 2013 - 2024, Semalt.com. All rights reserved

Skype

semaltcompany

WhatsApp

16468937756

Telegram

Semaltsupport