Stop guessing what′s working and start seeing it for yourself.
Login or register
Q&A
Question Center →

Amazon arama sıralama sistemine hakim olmak için?

Amazon'daki yüksek ürün sıralaması, çoğu kullanıcı Amazon SERP'nin en iyi kalite ürünlerine yanıt verdiğinde gördükleri ilk sonuçlara tıklaması nedeniyle yüksek miktarda satışa eşittir. Ürünlerinizi arama sonucu sayfasında görünür kılmak için, Amazon'un A9 arama sıralama algoritmasının nasıl çalıştığını anlamanız gerekir.

Bu makalede, Amazon sıralama algoritmasının bazı temel çalışma prensiplerini tartışacağız ve her bir sıralama faktörüne özellikle dikkat edeceğiz.

A9 veya Amazon arama sıralaması algoritması

PowerReviews tarafından yapılan son ankete göre 1 milyondan fazla ABD müşterisi Amazon'la ürün aramaya başlıyor. Google birazcık popüler e-ticaret pazarlarının ardından ikinci sırada geliyor. Mevcut ürün seçimi, incelemeler, ücretsiz gönderim ve fırsatlar ile ürünlerini Amazon'da araştırmaya başlayan kişiler, seçimlerini Amazon'da açıklıyor.

Bu anket, bu ticaret platformunun web üzerinde ne kadar güçlü olduğunu göstermektedir. Perakendeciler için çok sayıda fırsat ve avantajlar sağlar. Bununla birlikte, Amazon SERP'de eşyalarını görünür hale getirmek için endüstri rakiplerinizle mücadele etmeniz gerekiyor.

Rekabetçi olmak için, Amazon A9 algoritmasının nasıl çalıştığını bilmeniz gerekir. Öncelikle, A9'un tamamen Google'ınkinden farklı olduğu unutulmamalıdır. Bir müşteri Amazon'da istenen bir ürün ararken, arama sonuçları iki adımlı bir süreçle iletilir. İlk aşamada kullanıcılar, kataloglardan gelen sorgu sonuçlarına en uygun olanı alıyor. İkinci aşamada, tüm bu sonuçlar, alaka düzeyine ve popülerliğe göre sıralanır. Amazon'un birincil amacı, her müşteri için şirketin genel gelirini en üst düzeye çıkarmaktır. Çevrimiçi mağazanız Amazon'a daha fazla gelir getirirse, arama sonucu sayfasının en üstünde yer alacaktır. Amazon sürekli sıralama algoritması iyileştirmesi altında çalışır. Şu anda, kullanıcı geribildirimleri, programlı analiz, temel iş ölçütleri ve performans metrikleri gibi faktörleri hesaba katıyorlar. Amazon arama sıralaması algoritmasının temel unsurları Amazon, arama sonucu sayfasındaki Amazon ürünleri sıralamasında dikkate alan üç önemli sıralama faktörüne sahiptir:

Amazon arama sıralaması algoritmasının temel unsurları

  • Dönüşüm oranı

Dönüşüm oranını etkileyebilecek faktörler incelemeleri, görüntülerin kalitesini ve boyutunu ve fiyatlandırma politikasını içerir. Yüksek bir dönüşüm oranına sahip olmak istiyorsanız, fiyatlarınızı rekabetçi tutmanız gerekir. Ayrıca, marka saygınlığınız hakkında potansiyel müşteriler için bir fikir verdiği için, ürünleriniz hakkında olumlu geribildirim oluşturmak önemlidir.

  • Alaka Algısı

Amazon'a ürün sayfanızı bir arama sonucu için ne zaman düşünmesi gerektiğini söyleyen birincil faktör, alakalılıktır. Bu nedenle ürünlerinizin tamamı kullanıcının sorgusuyla en iyi şekilde ilişkilendirilmelidir. Bu faktörü iyileştirmek için, listenizin yanında başlık ve açıklama altında çalışmanız gerekir. Tüm bu bölümlerin iyi optimize edilmiş olması ve hedeflenen arama terimlerinizi içermesi gerekir.

  • Müşteri memnuniyeti

Bu unsurlar, satıcı geribildirimi ve sipariş hatası oranı da dahil olmak üzere müşteri sadakatine yardımcı olur. Yani, sır oldukça basittir. Müşteri ihtiyaçlarınızı karşılamanız gerekir ve size geri dönecektir. Sayfanıza topladığınız olumlu eleştiriler ne kadar yüksekse, potansiyel müşterileri sayfanıza daha fazla ilgi gösterecektir.

View more on these topics

Post a comment

Post Your Comment
© 2013 - 2024, Semalt.com. All rights reserved

Skype

semaltcompany

WhatsApp

16468937756

Telegram

Semaltsupport