Stop guessing what′s working and start seeing it for yourself.
Login or register
Q&A
Question Center →

Semalt: Web Kazıma Ve Veri Madenciliği Arasındaki Fark. Veri Madenciliği ve Web Kazıma için İki En İyi Araçlar

Veri madenciliği, farklı makine öğrenme teknolojilerini içeren veri kümelerindeki kalıpları keşfetme sürecidir. Bu teknikte, veriler farklı formatlarda çıkarılır ve çeşitli amaçlarla kullanılır. Veri madenciliğinin amacı, istenen web sitelerinden bilgi edinmek ve daha sonraki kullanımlar için anlaşılabilir yapılara dönüştürmektir. Bu tekniğin, ön işleme, çıkarım dikkate, karmaşıklık dikkate, ilginçlik ölçütleri ve veri yönetimi gibi farklı yönleri vardır.

Web kazıma, istenilen web sayfalarından veri çıkarma işlemidir. Ayrıca veri çıkarma ve web hasat olarak da bilinir. Araçları ve yazılımları kazıma, Köprü Metni Aktarım Protokolü ile World Wide Web'e erişir, yararlı veriler toplar ve gereksinimlerinize göre ayıklanır. Bilgiler merkezi bir veritabanına kaydedilir veya daha fazla kullanım için sabit diskinize indirilir. Veri madenciliği ve  web kazıma  arasındaki en büyük farklardan biri de bu tekniklerin günlük yaşamda nasıl kullanıldığı ve uygulandığıdır.

Veri Kullanımı:

Örneğin, veri madenciliği, farklı web sitelerinin birbirleriyle nasıl bağlantılı olduklarını görmek için kullanılır. Uber ve Careem, ETA'ları sürüşleri için hesaplamak için makine öğrenme teknolojisini kullanır ve doğru sonuçlar ortaya çıkarır..Web kazıma, mali ve akademik araştırma gibi çeşitli amaçlar için kullanılır. Bir şirket veya kuruluş, rakipleriyle ilgili verileri toplamak ve satışlarını artırmak için bu teknikleri kullanabilir. Ayrıca, internet üzerinden potansiyel müşteriler üretmek ve çok sayıda müşteriyi hedeflemek için hayati bir rol oynamaktadırlar.

Bu tekniğin temelleri:

Hem web kazıma hem de veri madenciliği aynı temelden gelir, ancak bu metodolojiler farklı yaşam alanlarında uygulanabilir. Örneğin, veri madenciliği mevcut web sitelerinden bilgi çekmek ve okunabilir ve ölçeklenebilir bir biçime dönüştürmek için kullanılır. Bununla birlikte, web kazıma, web içeriğini ve bilgilerini PDF dosyaları, HTML belgeleri ve dinamik sitelerden ayıklamak için kullanılır. Bu metodolojileri pazarlama, reklamlar ve markalarımızın tanıtımı için kullanabiliriz ve sosyal medyanız, ürünlerinizi ve hizmetlerinizi tanıtmak için en iyi yerdir. Birkaç dakika içinde 15.000'e kadar potansiyel satış oluşturabiliriz.

Web sayfaları çok miktarda bilgi içerir ve veriler sadece Import.io ve Kimono Labs gibi güvenilir araçlar ile kazınabilir.

1. Import.io:

En iyi içerik madenciliği veya web kazıma programlarından biridir. Import.io şimdiye kadar altı milyon web sayfasını kaldırdığını iddia etti ve sayı her geçen gün artıyor. Bu araçla, çeşitli sitelerden yararlı bilgiler toplayabilir, istenilen biçimde sıyırıp doğrudan sabit disklerimizde indirebiliriz. Amazon ve Google gibi şirketler, her gün çok sayıda web sayfası ayıklamak için Import.io'yu kullanıyor.

2. Kimono Labs:

Kimono Labs, güvenilir bir veri madenciliği ve web kazıma programıdır. Bu yazılım kullanıcı dostu bir arayüze sahiptir ve verilerinizi CSV ve JSON formlarına dönüştürür. Bu hizmetle PDF dosyalarını ve HTML belgelerini de çizebilirsiniz. Makine öğrenme teknolojisi, Kimono'yu işletmeler ve programcılar için mükemmel bir tercih yapar.

Post a comment

Post Your Comment
© 2013 - 2024, Semalt.com. All rights reserved

Skype

semaltcompany

WhatsApp

16468937756

Telegram

Semaltsupport