Stop guessing what′s working and start seeing it for yourself.
Login or register
Q&A
Question Center →

Semalt: Siteleri Nasıl Kazıyabilirim? - En iyi ipuçları

 Sıyırma, web kullanıcıları tarafından büyük miktarda bir web sitesindeki veriler. Birçoğu için web hasadı olarak bilinen web kazıma, verileri ve içeriği tek tek sayfalardan veya sitenin tamamından indirmeyi içerir. Bu teknik, blog yazarları, web sitesi sahipleri ve pazarlama danışmanları tarafından insan tarafından okunabilen protokollere içerik üretmek ve kaydetmek için yaygın bir şekilde kullanılır.

Kopyala yapıştırma içeriği

Çoğu durumda, web sitelerinden alınan veriler çoğunlukla resim veya HTML protokolleri biçimindedir. Web sayfası sayfalarını manuel olarak indirmek, bir sıyırıcı sitesinden görüntüleri ve metinleri çıkarmak için yaygın olarak kullanılan yöntemdir. Web yöneticileri, bir tarama istemini kullanarak tarayıcılara bir kazıma sitesinden sayfaları kaydetmeyi emreder. İçeriği metin düzenleyicinize kopyala yapıştırarak bir web sitesindeki verileri ayıklayabilirsiniz.

Web kazıma programını kullanma

Bir siteden büyük miktarda veri çıkarmaya çalışıyorsanız, web kazıma yazılımına bir göz atmayı düşünün. Web kazıma yazılımı, web sitelerinden büyük miktarda veri indirerek çalışır. Yazılım, ayrıca, çıkarılan verileri, potansiyel ziyaretçileriniz tarafından kolaylıkla okunabilecek biçimler ve protokollerde de kaydeder.

Sitelerden düzenli aralıklarla veri çıkarmak için çalışan web yöneticileri için botlar ve örümcekler kullanmak için en iyi araçlardır. Botlar, kazıntı sitesinden verileri verimli bir şekilde türetir ve bilgileri veri sayfalarında saklar.

Neden veriler kazımak?

Web kazıma çeşitli amaçlarla kullanılan bir tekniktir. Dijital pazarlamada, son kullanıcıların ilgisini artırmak son derece önemlidir. Blogcular, kullanıcılarla etkileşimli bir görüşme yapmak için, kullanıcılarını güncel tutmak için kazıma sitelerindeki verileri silmeye çalışırlar. İşte web kazımaya katkıda bulunan sıradan amaçlar.

Çevrimdışı amaçlar için veri kazıma

Bazı web yöneticileri ve blogcular verileri daha sonra incelemek üzere bilgisayarlarına indirir. Bu şekilde, web yöneticileri çıkarılmış verileri İnternet'e bağlı olmadan hızlı bir şekilde analiz edebilir ve kaydedebilir.

Kırık bağlantıları test etme

Bir web geliştiricisi olarak, web sitenizde gömülü bağlantıları ve görüntüleri kontrol etmeniz gerekir. Bu nedenle, web geliştiricileri görüntüleri, içeriği test etmek ve sitelerinin sayfalarına bağlantı vermek için web sitelerinin kazımasını gerçekleştirir. Bu şekilde, geliştiriciler hızlı bir şekilde görüntü ekleyebilir ve kırık linkleri kendi web sitelerinde yeniden düzenleyebilir.

İçeriği yeniden yayınlama

Google'ın yayınlanan içeriği tanımlama yöntemi vardır. Kazıma web sitesindeki içeriği sitenize yayınlamak için içeriği kopyalayıp yapıştırmak yasa dışıdır ve web sitenizin kapanmasına neden olabilir. İçeriğin farklı bir marka adına yeniden yayınlanması, sitelerin nasıl çalıştığıyla ilgili koşulların ve yönergelerin ihlali olarak görülüyor.

Şartları ihlal blogcuların, webmasterların ve pazarlamacıların kovuşturmasına neden olabilir. Bir siteden içerik ve resim çıkarmadan ve çıkartmadan önce, yasal olarak cezalandırılmamak ve kovuşturulmaktan kaçınmak için sitenin şartlarını okumanız ve anlamanız önerilir.

Web kazıma veya web hasat, pazarlamacılar tarafından bir kazıma alanından büyük miktarda veri çıkarmak için yaygın olarak kullanılan bir tekniktir. Kazıma, tüm siteyi veya belirli web sayfalarını indirmeyi gerektirir. Günümüzde web kazıma, web geliştiricileri tarafından sitelerindeki kırık bağlantıları test etmek için yaygın bir şekilde kullanılmaktadır.

Post a comment

Post Your Comment
© 2013 - 2024, Semalt.com. All rights reserved

Skype

semaltcompany

WhatsApp

16468937756

Telegram

Semaltsupport