Stop guessing what′s working and start seeing it for yourself.
Login or register
Q&A
Question Center →

Bana Amazon sıralama algoritmasını anlamamda yardımcı olur musun?

Ürün araması için Amazon sıralama algoritması (A9 olarak da bilinir), farklı ürünler sıralamak için tasarlanmıştır, böylece müşteri belirli bir ürün satışı yaptığında ilgili arama sonuçları bir araya getirilir ve sadece iki adımda sağlanır. Basitçe, potansiyel bir alıcı ürün araması yürüdüğünde, Amazon sıralama algoritması, müşteri isteğiyle eşleşen en iyi sonuçları sunmaya çalışarak en iyi sonucu verir. Google, kullanıcı tarafından girilen arama sorgusu üzerine en iyi sonucu veren sonuçları gösteriyor olsa da, Amazon sıralama algoritması, alışveriş yapan kişinin satın alacağı ürünün ne olduğunu tam olarak göstermek üzerine odaklanmıştır. Bu, Amazon'taki ürünlerin sıralamasının, Google'ın kendisi gibi büyük arama motorlarının yanı sıra Yahoo, Bing, vb. Gibi benzer prosedürlere kıyasla karşılaştırıldığında daha basit bir işlem olduğu anlamına geliyor.

Amazon Sıralaması Algoritması için Ana Faktörler

Genel olarak, Amazon sıralama algoritmasının birincil amacı, her müşterinin orada alışveriş yaptığı maksimum kazanç sağlamaktır. Diğerleri arasında, Amazon arama motoru optimizasyonu farklı iç faktörlere bahis oynuyor. Yani Amazon'da sayfa dışı optimizasyon yapılmadığı anlamına geliyor - sosyal medya, bağlantı kurma, alan adı yetkilileri gibi unsurlar dışındaki sayfa SEO faktörlerinin aslan payına hiç dikkat etmiyor. Daha önce de söylediğim gibi, Amazon sıralama algoritmasının temel amacı, maksimum Müşteri Başına Gelir (RPC) değerinden en iyi şekilde yararlanmaktır. Sonuç olarak, A9 tarafından dikkate alınan çekirdek faktörler şunlardır:

  • Dönüşüm Oranı - genelde müşteri yorumlarını, rekabetçi fiyatlandırma ve ürün resim kalitesini esas alır.
  • Alaka ve Müşteri Memnuniyeti - Alakalı faktörler esas olarak ürünün başlığı ve ürün tanımı ile belirlenirken, orada en önemli önemi olan alakalı faktörler arasında iyi bir müşteri memnuniyeti seviyesi bulunur.
  • Dayanıklılık - Bu faktörler esas olarak ODR seviyesinde (sipariş hatası oranı) ve satıcıdan gelen geri bildirimlerin etrafında dönmektedir.

A9 Amazon sıralama algoritmasına göre, maksimum kazanç ancak daha fazla müşteriyi mutlu etmek ve tekrar tekrar bir başka yere alışveriş yapmak için geri gelmek suretiyle elde edilebilir. Bununla birlikte, Amazon azami RPC dışında ayrı olarak müşteri sadakatini de göz önüne alır. Bu, belirli bir ürünün sıralamasında Amazon'nın yalnızca gerçek dönüştürme oranlarını değil, aynı zamanda beklenen değerlerini kullandığı anlamına geliyor. Basitçe söylemek gerekirse, Amazon belirli bir ürüne ilişkin fiyat etiketinin pazarda görülen benzer ürün tekliflerinin kalanından kesinlikle daha yüksek olması nedeniyle makul bir şekilde düşürmesini bekleyebilir. Unutmayın, dolu olan her ana bölüm ile ürün sayfanızın eksiksizliği Amazon sıralama algoritması için çok önemlidir. Bu nedenle, herhangi bir alanı boş bırakmaktan veya tam olarak doldurmamaktan kaçınmalısınız. Böylelikle, alışverişten gelen ilgili öğe talebi üzerine SERP'nin üstünde her zaman daha iyi görüntülenme şansınız olacaktır.

View more on these topics

Post a comment

Post Your Comment
© 2013 - 2024, Semalt.com. All rights reserved

Skype

semaltcompany

WhatsApp

16468937756

Telegram

Semaltsupport