Stop guessing what′s working and start seeing it for yourself.
Login or register
Q&A
Question Center →

Tıklama Başı Ödeme yatırıma değer Amazon reklamı mı?

Online satışlarını artırmak isteyen tüccarların Amazon PPC reklam kampanyasını kullanması yararlanabilir. Bu Amazon programı doğru şekilde oluşturulmuş ve daha fazla fırsat yaratmak ve organik sıralamalarınızı artırmak için tüm fırsatları çevrimiçi tüccarlara sunmayı başarmıştır.

Bu yazıda, ürününüzün kategorisi için mümkün olduğunca kârınızı artırmak için kullanabileceğiniz PPC optimizasyon taktikleri üzerinde duracağız.

Amazon arama çalışmalarını nasıl ödemektedir?

En başından itibaren Amazon'un ödenen aramanın ne olduğunu tartışalım.

Amazon her ay milyonlarca arama alır. Çoğu, ihtiyaç duydukları şeyi satın almak niyetinde olan biriyle Amazon'a gelen satın alımı kolay alışveriş yapanlar. Amazon arama kutusuna arzularını yazarlar ve arama sistemi, kullanıcıların arzularını karşılamaya en çok benzeyen sorgu ürünleriyle en alakalı olanı sağlar. Bu sonuç organik olarak kabul edilebilir. Bununla birlikte, alışveriş yapanların sağ sütunda veya organik sonuçların altında görebileceği ücretli arama sonuçları da vardır. Bu sponsor Amazon ürünleri, satın alma niyetinde olan hedef kitleye görünür oldukları için iyi satın alınma şansına sahiptirler.

Bu kampanyaya göre, reklamınızı her kullanıcının tıklaması karşılığında ödemek zorundasınız. Google'da olduğu gibi. Tıklama başı maliyet, bir pazar nişinden diğerine farklılık gösterebilir. Bununla birlikte, Amazon tıklama başı ödeme kampanyanızı yürütmek için akıllı bir yaklaşımınız varsa, yüksek bir yatırım getirisi elde edersiniz.

Her şeyi doğru yapmak için, reklam vermeye başlamadan önce reklam stratejinizi geliştirmeniz ve tüm sıkıntılardan geçmeniz gerekmektedir.

Kural olarak, kazanan bir optimizasyon kampanyası aşağıdaki aşamalardan oluşmalıdır:

  • satışa dönük hedef arama terimlerini bulmak için bir pazar araştırması yapmak;
  • arama terimlerinizin listesini daraltarak tüm dönüşüm sağlamayan anahtar kelimeleri ortadan kaldırarak;
  • iyi dönüşüm sağlayan arama terimleri için teklifleri artırır.

Temel Amazon reklamcılık metrikleri

Satışların reklam maliyeti - reklamcılık için harcanan atfedilen satışların yüzdesi. Satışların reklam maliyetlerini, toplam reklam harcamalarının ilişkili satışlara bölünerek hesaplayabilirsiniz.

Atfedilen satışlar - reklamlarınızın bir hafta içinde üretilen toplam ürün satışlarının sayısı. Reklamı yapılan ürünler ve diğer şeyler için bireysel satış toplamlarınızı Kampanya Performansı raporunda kontrol edebilirsiniz.

Gösterim sayısı - Bu metrik, reklamlarınızın Amazon aramasında kaç kez görüntülendiğini gösterir. Son dönemdeki tüm kullanıcı tıklamaları, tıklamanın geçersiz kılınması nedeniyle düzeltilebilir.

Tıklamalar - reklamlarınızın kaç kez tıklandığını. Geçersiz tıklamaları reklamcılık raporunuzdan kaldırmak oldukça zor. 

Amazon PPC kampanyası nasıl oluşturulur

  •  Listelemeyi hazırla

Amazon'un tıklama başı ödeme reklam kampanyasını başlatmadan önce yapmanız gereken ilk şey, Amazon'un temel gereksinimlerine göre listelemenizi optimize etmenizdir. Düşük kaliteli ürpertici görünümlü bir listede trafik oluşturmak mantıklı değil. Bu nedenle, girişinizin her bir alanında çalışmalı, tüm alanları doldurmalı ve hedeflenen arama terimleriyle zenginleştirmelisiniz. Girişiniz üzerinde bir yere hedefleyeceğiniz tüm ilgili arama terimlerini çektiğinizden emin olun (başlık, madde işaretleri, ürün açıklaması vb.) .

Resimlerinizin kalitesine özellikle dikkat etmelisiniz. Profesyonel bir fotoğrafçının eşyalarınızın fotoğraflarını çekmesini ve onları Amazon talimatlarını izleyerek tasarlamasını isteyin (beyaz arka plan, resmin% 85'i ürüne ayrılmış, yüksek çözünürlüklü, yakınlaştırma yeteneği). Üstelik, ürününüzün yararları ve birincil özellikleri üzerinde bir vurgu yapmak için mükemmel bir ürün açıklaması hazırlamanız gerekir. Ve son olarak, olumlu eleştiriler almanız gerekiyor. İncelemeler, Amazon'da satın alan kişilerin satın alma kararlarını vermesine yardımcı olan önemli bir faktör oluşturmaktadır. Amazon'da, ürünlerin dönüşüm oranını doğrudan etkileyebilen "güven faktörü" adı verilir.

  •  Doğru tür reklamları seçin 

Amazon'da iki tür reklamcılık vardır; biri web sitenize ziyaretçi gönderir (Amazon Ürün Reklamları ); ve bunları Amazon (Amazon Sponsorlu Ürünler) içindeki ürününüze gönderen bir tane.

Ürünlerinizi Amazon'da görünür hale getirmek isterseniz, Amazon Sponsorlu Ürünler reklamını kullanmak makul olur. Bu yazıda sadece bu tür bir Amazon reklamı hakkında konuşacağız.

Bu reklam kampanyasına göre, ürünlerinizin sıralamamayabileceği arama terimleri için Amazon'un dahili arama sonuçlarında vurgulayabilirsiniz. Ancak, tüm bu kelimeler için halihazırda yüksek organik saflarınız varsa, pozlamayı iki katına çıkarırsınız.

Amazon platformunda yeniyseniz Amazon Sponsorlu Ürünler kampanyanız, ürünlerinizi potansiyel müşterilerinizin önünde gösteren önemli bir gelişme sağlayacaktır..Ayrıca, ürün sayfalarınıza daha fazla hedef trafik çeken Amazon SERP'deki organik sıralamanızı artırmanıza yardımcı olabilir.

  •  Reklam kampanyanızı oluşturun 

Amazon'un Sponsorlu Ürünler reklam kampanyasının nasıl çalıştığını biliyorsunuz, Amazon'daki ilk kampanyanızı oluşturmanın zamanı geldi. Bu bölümde, bunu nasıl kolayca ve hızlı bir şekilde yapacağımı açıklayacağım.

Reklam kampanyanızı ayarlamak için Amazon Satıcı Merkezi'ne gidip Kampanya Yöneticisi seçeneğini seçmeniz gerekir. Burada "Kampanya Yarat" düğmesini göreceksiniz. Başlamak için tıklamanız gerekir. Burada, reklam kampanyanızın adını oluşturmanız ve alabileceğiniz bir günlük bütçe belirlemeniz gerekir. Kampanyanızın adına özellikle dikkat etmeniz gerekir çünkü daha sonra bir hesapta birden fazla kampanyaya sahip olduğunuzda onunla karışıklığa 할abilirsiniz.

Kural olarak, ürünlerle ilgili dönüşümleriniz düşük bir seviyede başlar. Bununla birlikte, zaman akışı ile bu oran artıyor. Bu olduğunda, tıklama başına maliyet başlangıçta olduğundan daha düşük olur. Bu nedenle, ani yükseklikte ayarlamak çok az dezavantaj.

  •  Hedefleme türü seç 

Amazon reklamcılık kampanyasında otomatik ve manuel olarak iki tür hedefleme vardır. Manuel hedeflemeyi, reklam kampanyanızın altında tam bir denetim sağladığı ve işletmenizle alakalı olduğunu düşündüğünüz anahtar kelimeleri hedefleme fırsatını sunduğu için kullanmanızı öneririm.

Zamanınızı ve çabalarınızı Amazon reklamlarınıza yatırmak istemiyorsanız, otomatik hedefleme de mantıklıdır. Bu durumda, tamamen Amazon araştırma sistemine güvenebilirsiniz. Ek araçlar uygulamadan yeni anahtar kelime önerileri bulmak harika bir yol olabilir. Burada, hiç hedef almayı düşünmediğiniz bazı arama terimlerini görebilirsiniz.

View more on these topics

Post a comment

Post Your Comment
© 2013 - 2024, Semalt.com. All rights reserved

Skype

semaltcompany

WhatsApp

16468937756

Telegram

Semaltsupport