Stop guessing what′s working and start seeing it for yourself.
Login or register
Q&A
Question Center →

Semalt: Kazıma Web Veri İpuçları - Kaçırmayın!

Web'de gerekli olan veriyi elde edemediğinizde, ihtiyaç duyulan konuları elde etmek için kullanabilecekleri başka yöntemlerdir. Örneğin, verileri web tabanlı API'lerden alabilir, çeşitli PDF'lerden veya ekran kazıma web sitelerinden veri çıkarabilir. PDF'ler genellikle birinin gerektirebileceği kesin bilgileri içermediğinden, PDF'lerden veri ayıklamak zor bir iştir. Öte yandan, ekran sıyırma işlemi sırasında, çıkartılan içerik bir kod ya da kazıma programı kullanılarak yapılandırılmıştır. Hurda web verilerini almak zor bir görev olabilir ancak bir kere yapılması gereken şey hakkında bir fikriniz varsa, o zaman kolaylaşır.

Makine tarafından okunabilir veriler

Web kazımanın asıl amaçlarından biri, makine tarafından okunabilen verilere erişebilmektir. Bu veriler, işlem için bilgisayar tarafından oluşturulur ve biçim örneklerinden bazıları XML, CSV, Excel dosyaları ve Json'u içerir. Makine tarafından okunabilen veriler, basit bir yöntem olduğu için kazıma web verileri elde etmek için kullanabileceği çeşitli yollardan biridir ve onu ele alabilmek için yüksek düzeyde bir teknik gerektirmez.

Kazıma web siteleri

Web siteleri kazıma, gerekli bilgiyi elde etmek için en sık kullanılan yöntemlerden biridir. Web sitelerinin düzgün çalışmadığı bazı durumlar vardır.

Web kazıması en çok tercih edilse de, kazıma işlemini daha karmaşık hale getiren çeşitli faktörler vardır. Bazıları, kötü biçimlendirilmiş ve toplu erişim tıkanıklığı olan HTML kodunu içeriyor. Lisans kullanımını gözardı eden bazı kişiler olduğu için, hurda web verilerini işleme konusunda yasal engeller de bir sorun oluşturabilir. Bazı ülkelerde bunun sabotaj olduğu düşünülmektedir. Bilgi sürtme veya çıkarma konusunda yardımcı olabilecek araçlar, kullanılan tarayıcı aracına bağlı olarak web hizmetleri ve bazı tarayıcı uzantılarını içerir. Kazıma web verileri Python'da hatta PHP'de bulunabilir. Süreç bir sürü beceri gerektirse de, biri tarafından kullanılan web sitesi doğruysa, kolay olabilir.

View more on these topics

Post a comment

Post Your Comment
© 2013 - 2024, Semalt.com. All rights reserved

Skype

semaltcompany

WhatsApp

16468937756

Telegram

Semaltsupport