Stop guessing what′s working and start seeing it for yourself.
Login or register
Q&A
Question Center →

Semalt Uzmanı Güzel Çorba ile Bir Websiteyi Nasıl Kazıyacaklarını Açıklıyor

Genel olarak diğer tarafta çok miktarda veri var bir HTML. Bir bilgisayar makinesine ait bir web sayfası, sembollerin, metin karakterlerinin ve boşlukların sadece bir karışımıdır. Bir web sayfasına girmeye çalıştığımız gerçek şey, bize okunabilecek bir şekilde içeriktir. Bir bilgisayar bu öğeleri HTML etiketleri olarak tanımlar. Ham kodu, gördüğümüz verilerden ayıran faktör yazılım, bu durumda tarayıcılarımızdır. Kazıyıcılar gibi diğer web siteleri, bir web sitesi içeriğini sıyırmak ve daha sonra kullanmak üzere kaydetmek için bu konsepti kullanabilir.

Düz bir dille, belirli bir web sayfası için bir HTML belgesi veya kaynak dosyası açarsanız, söz konusu web sitesinde bulunan içeriği almak mümkün olacaktır. Bu bilgi, çok sayıda kodla birlikte düz bir manzara üzerinde olacaktır. Tüm süreç, içeriği yapılandırılmamış bir şekilde ele almayı içerir. Bununla birlikte, bu bilgiyi yapısal bir şekilde organize edebilmek ve tüm koddan yararlı parçaları almak mümkün.

Çoğu durumda sıyırıcılar bir HTML dizisine ulaşmak için etkinliklerini gerçekleştirmez. Genellikle herkesin ulaşmaya çalıştığı bir nihai fayda vardır. Örneğin, bazı internet pazarlama faaliyetleri gerçekleştiren kişilerin, bir web sayfasından bilgi almak için komut-f gibi benzersiz dizeleri içermeleri gerekebilir. Bu görevi birden fazla sayfada tamamlamak için yalnızca insan yeteneklerine değil de yardıma ihtiyacınız olabilir. Web sitesi kazıyıcılar, birkaç saat içinde bir milyon sayfanın üzerinde bir web sitesini kazıyabilen bu robotlardır. Bütün süreç basit bir program odaklı yaklaşım gerektirir. Python gibi bazı programlama dilleri ile kullanıcılar, bir web sitesi verilerini kazıyıp belirli bir yere dökebilecek bazı tarayıcı kodlayabilir.

Hurdaya çıkarma bazı web siteleri için riskli bir prosedür olabilir. Kazıma yasallığı etrafında dönen bir çok endişe var. Her şeyden önce, bazı insanlar verilerini gizli ve gizli olarak değerlendirir. Bu olgu, hurdaya çıkarma durumunda telif hakkı ihlallerinin yanı sıra olağanüstü içeriğin sızması anlamına gelebilir. Bazı durumlarda, kullanıcılar çevrimdışı kullanmak için bir web sitesinin tamamını indirir. Örneğin, yakın geçmişte, 3Tap adlı bir web sitesi için bir Craigslist davası vardı. Bu site web sitesi içeriğini kazıyarak ve konut listelerini sınıflandırılmış bölümlere yeniden yayınlıyordu. Daha sonra, eski sitelerine 1.000.000 dolar ödemen 3Top ile anlaşmaya vardı.

BS, bir modül veya paket gibi bir takım araçlar (Python Dili) 'dir. Bir web sitesini web'deki veri sayfalarından sıyırmak için Güzel Çorba'yı kullanabilirsiniz. Bir siteyi kazıyıp verilerinizi çıkışınızla eşleşen yapısal bir formda elde etmek mümkündür. Bir URL'yi ayrıştırıp ardından verme biçimimizi de içeren belirli bir desen ayarlayabilirsiniz. BS'de, XML gibi çeşitli biçimlerde dışa aktarabilirsiniz. Başlamak için, BS'nin uygun bir sürümünü kurmanız ve birkaç Python temeliyle başlamanız gerekir. Programlama bilgisi burada çok önemlidir.

Post a comment

Post Your Comment
© 2013 - 2024, Semalt.com. All rights reserved

Skype

semaltcompany

WhatsApp

16468937756

Telegram

Semaltsupport