Stop guessing what′s working and start seeing it for yourself.
Login or register
Q&A
Question Center →

Amazon com ürün için yeni bir arama motoru olduğu doğru mu?

Bazen insanlar Amazon com'nun, e-ticaret ve damla nakliye online iş dünyasında dünyanın önde gelen koruyucusu olarak varsayılan tanımı yerine, özel olarak ürün için tasarlanmış yeni bir arama motoru olduğunu söylerken duydum. Peki, Amazon com'un ürünler için arama motoruna dönüştüğü bu moda varsayım ne kadar doğrudur - düşünebildiğimizden daha gerçekçi mi? Şansıma, çevrimiçi pazarlama teknolojileri ile ilgili en yeni çalışmadan makul olarak ikna edici ifadeler aldım. Bu araştırmanın dört farklı ülke vasıtasıyla yapıldığı ve mağaza içi kullanımını aynı anda kapsadığı söyleniyor. Aşağıda sana bazı ilginç sonuçlar göstereceğim ve bu hikayenin başlık sorusunu cevaplamaya çalışacağım.

Daha fazla ve daha fazla insan Amazon.com ürün bilgisi için arama motoru olarak kullanıyor. Ankete göre, pazarlama araştırması, her bir ülke için (2017 Ağustos tarihli) yaklaşık yedi yüz katılımcı ile ABD'den bin tüketicinin yanı sıra Almanya, Birleşik Krallık ve Fransa'dan ilgili alışveriş yapanları içeriyordu:

  • Çevrimiçi alışveriş yapanların% 70'inden fazlası Amazon'u en başta ziyaret ederler; en önemlisi, belirli bir ürün hakkında daha fazla bilgi edinmek (gerçek fiyatlandırma, müşteri yorumları, ürün detayları, mermi puanları vb. satın alma kararı.
  • Çevrimiçi perakendecilik alanında dolaşan aktif kullanıcıların yaklaşık% 25'i Amazon'u tercih ettikleri ürün hakkında daha fazla bilgi edinmek, özelliklerini öğrenmek, ortak fiyatlama ve diğer tüm özellikleri - sanki Amazon'u tercih ettiklerini tekrar teyit etti. gerçek tuğla-harç deposundaydılar.
  • Amazon'daki aktif alışveriş yapanların yaklaşık% 55'i, satışa sunulan hemen hemen her ürünle ilgili olarak, ilk ürün araştırmalarının doğrudan üstünde olması için kullanıldıklarını itiraf etti.
  • Google'ın hala ürünle ilgili müşteri araştırmalarının yaklaşık% 85'ini aldığını göz önüne alırsak, bu boşluk beklenen oldukça hızlı bir tempoyla birlikte potansiyel olarak da kapanabilir.

E-ticaret ve damla nakliye ürün mağazaları ile açıklanan perakende satışların yeni bir yanı var. Amazon kendisi için, gerçekten kalabalık dünyanın en popüler dijital pazarı, akıllı telefonların satın alma şeklimizi değiştirdiğini gösteriyor. Bu, gittikçe daha aktif olan alışveriş yapanların çabucak mobil uyumlu aramadaki mevcut ilerlemeye uyum sağlaması anlamına geliyor. Amazon com, arama motoru ve ürün odaklı algoritma modelleriyle bu kuralın dışında değildir. Bu, tüm modern kavramların veya perakendeciliğin ve çevrimiçi tanıtımın kaçınılmaz olarak değişmeye eğilimi gösterdiği anlamına gelir.

Şuna bakalım - genel tüketici davranış kalıpları belli bir derecede değişti. Demek istediğim, her müşterinin şimdi, canlı satış ekiplerine güvenmek yerine, ürün incelemeleri ve çevrimiçi olarak mevcut diğer bilgilerin kalmasıyla birlikte düşüncelerini oluşturma ve güven inşa etme olasılığı artmaktadır. Ve bu çalışanlar ne kadar bilgili olursa olsun, modern perakende endüstrisi hala fiziksel konumlarının, alanlarının ve satış noktalarının tamamen ölçülebilir bir erozyona uğramaktadır.

Post a comment

Post Your Comment
© 2013 - 2024, Semalt.com. All rights reserved

Skype

semaltcompany

WhatsApp

16468937756

Telegram

Semaltsupport