Stop guessing what′s working and start seeing it for yourself.
Login or register
Q&A
Question Center →

Semalt: Bir Web Sitesinden İçerik Kazımanın En Etkili Yolu Nedir?

Veri kazıma, web sitelerinden özel uygulamalar kullanarak içerik çıkarma işlemidir. Veri sıyırma teknik bir terim gibi gelse de, kullanışlı bir araç veya uygulama ile kolayca gerçekleştirilebilir.

Bu araçlar, mümkün olan en kısa sürede belirli web sayfalarından ihtiyaç duyduğunuz verileri ayıklamak için kullanılır. Bilgisayarınız, çalışmalarını daha hızlı ve daha iyi bir şekilde gerçekleştirecektir; çünkü bilgisayarlar, veritabanlarının ne kadar büyük olursa olsun, birkaç dakika içinde birbirlerini tanıyabilir.

Hiç bir web sitesini içeriğini kaybetmeden yenilemek zorunda kaldınız mı? En iyi bahis, tüm içeriği sıyırıp belirli bir klasöre kaydetmektir. Belki de tek ihtiyacınız olan şey bir web sitesinin URL'sini alan, tüm içeriği sıyıran ve önceden belirlenmiş bir klasöre kaydeden bir uygulama veya yazılımdır.

Aşağıda, tüm ihtiyaçlarınıza uygun olanı bulmaya çalışacağınız araçların listesi verilmiştir:

1. HTTrack

Bu, çevrimdışı bir tarayıcı yardımcı programıdır. web sitelerini aşağı çekebilir. Bir web sitesini çekip içeriğini koruyacağınız bir şekilde yapılandırabilirsiniz. HTTrack, bir sunucu tarafı kodu olduğu için PHP'yi indiremeyeceğini belirtmek önemlidir. Bununla birlikte, resimler, HTML ve JavaScript ile başa çıkabilir.

2. "Farklı Kaydet" kullanın

Herhangi bir web sitesi sayfası için "Farklı Kaydet" seçeneğini kullanabilirsiniz. Neredeyse tüm medya içeriğiyle sayfaları kurtaracaktır. Bir Firefox tarayıcısından Aracı'ya gidin ve ardından Sayfa Bilgileri'ni seçin ve Medya'yı tıklayın. Karşıdan yükleyebileceğiniz tüm medyaların bir listesi hazırlanacaktır. Onu kontrol etmeniz ve ayıklamak istediğinizleri seçmeniz gerekiyor.

3. GNU Wget

GNU Wget'ı tüm web sitesini bir göz kırparak kapmak için kullanabilirsiniz. Bununla birlikte, bu aracın küçük bir dezavantajı var. CSS dosyalarını ayrıştıramaz. Bunun dışında, başka dosyalarla başa çıkabilir. FTP, HTTP ve HTTPS yoluyla dosyaları indirir.

4. Basit HTML DOM Ayrıştırıcı

HTML DOM Ayrıştırıcı, web sitenizdeki tüm içeriği sıyırmanıza yardımcı olabilecek etkili bir kazıma aracıdır. FluentDom, QueryPath, Zend_Dom ve phpQuery gibi bazı yakın üçüncü parti alternatifleri vardır ve bunlar String Ayrıştırma yerine DOM'yı kullanır.

5. Scrapy

Bu çerçeve web sitenizin tüm içeriğini sıyırmak için kullanılabilir. Otomatik skorlama, izleme, veri madenciliği ve web taraması için kullanılabilir olduğu için, içerik kazımanın tek işlevi olmadığını unutmayın.

6. Aşağıda verilen komutu kullanarak web sitenizi içeri almadan önce kazınınız:

 file_put_contents ('/ some / directory / scrape_content.html', file_get_contents ( 'https://google.com')); 

Sonuç

Yukarıdaki numaralardan her birini denemelisin, çünkü hepsinin güçlü ve zayıf noktaları var. Bununla birlikte, çok sayıda web sitesini sıyırmanız gerekiyorsa, bu araçlar bu tür ciltlerle baş edemeyebileceğinden, web kazıma uzmanlarına atıfta bulunmak daha iyidir.

Post a comment

Post Your Comment
© 2013 - 2024, Semalt.com. All rights reserved

Skype

semaltcompany

WhatsApp

16468937756

Telegram

Semaltsupport