Stop guessing what′s working and start seeing it for yourself.
Login or register
Q&A
Question Center →

Öğretici Semalt From Vikipedi'nden En Ünlü Websitelerini Nasıl Kazımak Üzerine

Dinamik web siteleri kazıma aktivitelerini kontrol etmek ve kontrol etmek için robots.txt dosyalarını kullanıyor. Bu siteler, blog yazarlarının ve pazarlamacılar tarafından sitelerini kazımamalarını önlemek için  web kazıyıcı  kayıt ve politikalarıyla korunmaktadır. Yeni başlayanlar için, web kazıma, web sitelerinden ve web sayfalarından veri toplamak ve daha sonra okunabilir biçimlerde kaydetmek için kullanılan bir işlemdir.

Dinamik web sitelerinden kullanışlı veri alımı, hantal bir görev olabilir. Veri çekme sürecini basitleştirmek için web yöneticileri, gerekli bilgileri mümkün olduğu kadar çabuk almak için robotları kullanır. Dinamik siteler, robotlara kazınmanın nerede ve neresinde izin verilmediğini bildiren 'izin' ve 'izin vermeme' yönergelerinden oluşur.

En ünlü siteleri Viktorya'dan sıyırmak

Bu ders, Brendan Bailey tarafından İnternet'ten kazıma siteleri üzerinde yapılan bir vaka incelemesini kapsamaktadır. Brendan, Wikipedia'daki en güçlü sitelerin bir listesini toplarken başladı. Brendan'ın birincil amacı, robot.txt kurallarına dayalı olarak web veri çıkarımına açık web sitelerini belirlemekti. Bir siteyi kazıyacaksanız, telif hakkı ihlalinden kaçınmak için web sitesinin hizmet şartlarını ziyaret etmeyi düşünün.

Dinamik siteleri kazıma kuralları

Web veri çıkarma araçları ile  yer kazımı  tıklama meselesi. Brendan Bailey'nin Wikipedia sitelerini nasıl sınıflandırdığı ve hangi kriterleri kullandığına ilişkin detaylı analiz aşağıda açıklanmaktadır:

Karışık 

Brendan'ın vaka analizine göre, en popüler web siteleri Karışık olarak gruplandırılabilir. Pasta grafikte, kuralların karışımı olan web siteleri% 69'u temsil eder. Google'ın robots.txt, karışık robots.txt'ye mükemmel bir örnektir.


İzin Verin

Komple İzin ver, Öte yandan, % 8 işaret eder.Bu bağlamda Complete Allow, site robots.txt dosyasının otomatik programların tüm siteyi sıyırmak için erişim hakkı sağladığı anlamına gelir SoundCloud en iyi örnektir Complete Allowed sitelerinin diğer örnekleri şunlardır:

  • livejasmin.com
  • 360.cn
  • popcadde.com

Not Set

Grafikte gösterilen toplam sayısının% 11'ini "Not Set" olan web siteleri oluşturuyor Not Set, aşağıdaki iki şeyi ifade eder: siteler robots.txt dosyasından yoksun veya siteler "User-Agent" için kurallar yok. robots.txt dosyasının "Ayarlanmadığı" web sitelerine örnekler şunları içeriyor:

  • Live.com
  • Jd.com
  • Cnzz.com

Complete Disallow

Complete Disallow siteleri otomatik programların kazınmasına izin vermiyor siteleri. Bağlı In Complete Disallow sitelerinin mükemmel bir örneğidir. Tam İzin Verilmeyen Siteler'in diğer örnekleri arasında şunlar bulunmaktadır:

  • Naver.com
  • Facebook.com
  • Soso.com
  • Taobao.com
  • T.co

Web sürtünme verileri ayıklamak için en iyi çözümdür. Bununla birlikte, bazı dinamik web siteleri kazıma yapmak sizi büyük bir zora sokabilir. Bu eğitim robots.txt dosyası hakkında daha fazla bilgi edinmenize ve gelecekte oluşabilecek sorunları önlemenize yardımcı olacaktır.

Post a comment

Post Your Comment
© 2013 - 2024, Semalt.com. All rights reserved

Skype

semaltcompany

WhatsApp

16468937756

Telegram

Semaltsupport