Stop guessing what′s working and start seeing it for yourself.
Login or register
Q&A
Question Center →

Amazon üzerinde kapsamlı bir anahtar kelime araştırması nasıl gerçekleştirilir?

Anahtar kelime araştırması Amazon optimizasyon kampanyasının ayrılmaz bir parçasıdır ve ürünün Amazon'da piyasaya sürülmesinin ilk aşamasında yapılmalıdır. Bu işlem, satışlarınızı artırabilecek tüm ilgili ve yüksek hacimli arama terimlerini aramayı gerektirir. Potansiyel müşterilerinizin ürünlerinizi veya ilgili öğeleri bulmak için kullanabilecekleri tüm uygun kelime çiftlerini seçmek önemlidir. Ürünün kullanıcının arama sorgusuyla alaka düzeyi, girişi temel alan arama terimlerinin alaka düzeyi tarafından belirleneceği için başarının anahtarıdır. En az bir hedefli arama terimine göz yummuşsanız, kullanıcıların sorgularından birinin arama sonuçlarında görünme şansınız düşer. Satışları kaçırmaktan kaçınmak için Amazon arama eğilimlerini analiz etmeniz ve en alakalı arama terimlerinin bir listesini oluşturmanız gerekir. Bu makalede, bir Amazon gibi bir Amazon anahtar kelime araştırması yapma yollarını tartışacağız. Bütün bu ipuçları kişisel deneyimlerimize dayanmaktadır. Dolayısıyla bunları pratik ve etkili olarak adlandırabiliriz.

Kaliteyi sürdürmenize yardımcı olacak ipuçları ve araçlar Amazon araştırması

  • Kişisel deneyim

Bulmak için en ispatlanmış teknik Amazon'daki en alakalı arama terimleri kendinizi müşterinizin ayakkabılarına yerleştirmektir. Bu nedenle, potansiyel müşterilerinizin eşyalarınızı bulmak için hangi sözcükleri kullanabileceğini düşünerek araştırma kampanyanıza başlayın. Ürünlerinizi ne zaman satın alacakları, ne gibi sorular soracakları ve ürününüzün yerine hangi tür ürünleri alabilecekleri gibi faktörleri dikkate almalısınız.

Aklınıza gelecek tüm arama terimlerini toplayın ve insanlarla ilgili ürününüzle ilgili ne hakkında konuştuğunu görmek için sosyal paylaşım kanallarından kontrol edin. Girişinizde bazı değişiklikler yapmanız ve tamamlamanız için size yardımcı olacaktır. Burada toplulukta yaygın olarak kullanılan bazı eşanlamlıları, kısaltmaları ve kısaltmaları bulabilirsiniz.  

  • Amazon otomatik tamamlama 

Amazon anahtar kelime araştırma amacıyla nasıl kullanacağınızı merak ettiniz mi? Oldukça basit çalışıyor. Arama kutusundaki birkaç harfe dokunmanız yeterlidir; ürünler otomatik olarak öneriler olarak görünür. Bu otomatik Tamamlama işlevi, en çok arama terimlerini görüntülediğinden, size en doğru veriyi sağlamaz. Bununla birlikte, ürün listelemenize entegre olabilecek yasal arama terimlerinin sunulacağından emin olabilirsiniz.

Bu otomatik tamamlama işlevini kullanarak hassas ve sabırlı olmanız gerekir. Ürününüzün adını alfabenin harfleriyle takip etmeniz ve neyin geldiğine dikkat etmeniz gerekiyor. Çoğunlukla perakende öğelerle eşleşen en alakalı ve güçlü arama terimlerini bulmalısınız. Ayrıca, önerilen kategoriler, ürünlerinizi listelemek için diğer grupları bulmanıza yardımcı olabilir. 

  • Amazon'un önerdiği

Amazon sıralama kurallarına göre, ürünleriniz yalnızca girişinize ve backend'ınıza eklediğiniz arama terimleri tarafından görülecektir. Bu, girişinizde yalnızca yüksek hacimli arama terimlerini değil, potansiyel müşterilerinizi hedefleme şansınızı maksimuma çıkaracak ilgili uzun kuyruk anahtar kelimeler içermeniz gerektiği anlamına gelir. Bununla birlikte, bir durumda, anahtar kelimeler için biraz fazladan alanınız varsa bunu yapmalısınız. Birincil strateji, ürününüzü açıklayan arama terimlerini kapsamanızdır.

  •  Rakip ürünleri 

Çok fazla zaman ve çabayla uğraşmadan en alakalı arama terimlerini bulmak isterseniz, rekabet Analizi. Bu anahtar kelime ilham kaynağı küçümsenemez. Bu kelimeleri rakibin ürün başlıklarında, mermilerinde ve açıklamalarda arayın. Burada, düşünmediğiniz değerli anahtar kelimeleri bulabilirsiniz. Ürünün başlıkta yer aldığından emin olun (ör. yağlı cilt için; kuru ciltler için; kadınlar için vb.)

  •  Thesaurus 

Her zaman bu eşanlamlıcının gücünün gerçek değere göre değerlendirilmez. Bu araç yalnızca dilbilimciler için değil, Amazon tüccarları için de yararlı olabilir. Birden fazla adı taşıyan veya farklı bağlamlarda kullanılabilen ürünler söz konusu olduğunda özellikle yararlıdır. Eş Anlamlılar, çeşitli kelime formları ve eş anlamlı kelimeleri size sağlayabilir.

Anahtar kelime araştırma için bu aracı kullanarak, aşağıdaki yönleri aklınızda tutmalısınız:

  1. çoğul ve tekil kelime formları kullanın;
  2. sattığınız eşyayı tanımlayan kelimeleri arayın;
  3. ortak yazım hatalarını yapma unutmayın;
  4. orada marka isimleriyle eş anlamlı bulmaya çalışmayın.
  •  Anahtar kelime araştırma araçları 

Daha önce bahsedilen tüm anahtar kelime araştırma teknikleri, yalnızca bir ürün grubunuz ve çok sayıda boş zaman. Bununla birlikte, size anahtar kelime araştırma araçları ile aynı sonuçları sağlayabilirler. Cevabınızda bir sürü ürününüz varsa ve satışlarınızı artırmak istiyorsanız, profesyonel Amazon arama yazılımı işletmeniz için son derece verimli olacaktır.  

  • Google Anahtar Kelime Planlayıcı 

Google, dünyanın en büyük arama motorudur; Ürünler araştırma için en büyük. Bu, Google'daki en çok arama verisinin Amazon'a benzeyeceği anlamına gelir. Bu aracı kullanarak, potansiyel müşterilerinizin neler aradığını bir fikir edinebilir ve Amazon tıklama başına ödeme yapma kampanyanız için hedefleyecek arama terimlerini bulabilirsiniz. Bu araç kullanmakta özgürdür ve size web üzerinde en doğru verileri verebilir. GKP'yi kullanarak, hedeflenen arama terimlerinizin arama hacmini kontrol edebildiğiniz gibi rakip sıralamadaki konumlarınızı analiz edebileceksiniz. Bununla birlikte, GKP verilerinin Amazon için biraz farklı olabileceğini bilmenize gerek var, bu yüzden onu ayarlamanız gerekecek.

Yani, Google Kelime Planlayıcı hile yapar ancak kullanmak zor olabilir. Ayrıca, bir AdWords hesabı gerekir. SEMRush SEMRush uzun kuyruk elde etmenize yardımcı olacak profesyonel bir anahtar kelime araştırma aracıdır. SEMRush

  •  SEMRush  

Birçok analiz ve araştırmacıya dayalı arama terimleri. Bu araçla, rakiplerinizi casusluk yapabilir ve hangi arama terimlerinin en fazla trafiği getirdiğini görebilirsiniz. En iyi yanı, anahtar kelimelerinizin sıralamadaki konumlarını gösterebilmesidir.

Post a comment

Post Your Comment
© 2013 - 2024, Semalt.com. All rights reserved

Skype

semaltcompany

WhatsApp

16468937756

Telegram

Semaltsupport