Stop guessing what′s working and start seeing it for yourself.
Login or register
Q&A
Question Center →

Amazon en çok satanlar sıralaması nedir?

Amazon, her ürün sayfasının bir arama sonuçları sayfasında yer aldığı en büyük küresel online perakende platformudur. Amazon, bu veya o ürünün neden belirli bir arama sayfasına yerleştirildiğini belirlemek için çeşitli sıralama algoritmaları kullanmaktadır. En tanınmış Amazon sıralama algoritmalarından biri Satışı Sıralaması (En Çok Satanlar Sıralaması).

Bu yazıda Amazon Satma Sıralamasının nasıl işlediğini tartışacağız. Size etkili bir pazarlama kampanyası inşa etme ve rakiplerinizi zekice bir fırsatlandırma fırsatını verecektir.

Amazon en çok satanlar sıralamasının özüne geçmeden önce, Amazon'un En Çok Satanlar Sıralamasının nasıl hesaplandığını bir gizli açıklamadığını belirtmek isterim. Bu nedenle, bu kısa mesajda sunulan tüm bilgiler araştırma ve tecrübelerime dayanmaktadır.

Amazon nasıl rütbeli iş satıyor?

Amazon ürün sayfasını aşağı doğru kaydırdığınızda "Ürün Ayrıntıları" bölümünü görebilirsiniz. Bu bölüm Amazon En Çok Satanlar Sıralamasını gösterir. Bu rütbe saatlik olarak güncellenir ve bu kategorideki diğer ürünlere göre ürünün son satış sayısına bağlıdır. Amazon En Çok Satanlar Sıralaması aynı zamanda geçmiş satış verilerini ve çeşitli davranışsal faktörleri dikkate alır.

Genel olarak, birinci derece, bir ürünün yakın bir tarihte belirli bir kategorideki diğer herhangi bir üründen daha fazla sattığı anlamına gelir.

Amazon satış sıralamasının satışlara dayalı olduğu, ancak incelemelerin veya derecelendirmelerin sayısı ve kalitesi üzerinde yaygın bir yanlış anlaması var. Gerçekte, yalnızca satışları (güncel ve son) dikkate alır. Bu nedenle, özellikle de doğal olmayan olarak alınan tüm incelemelerin derhal kaldırılması gereken son Amazon algoritması güncellemesinden sonra, ürün sayfanıza çok sayıda sahte veya ücretli inceleme üretmek mantıklı değil. Yani, Amazon En Çok Satanlar Sıralamasının, aynı kategorideki diğer ürünlerle karşılaştırıldığında belirli bir ürünün son zamanlarda nasıl sattığını gösterdiğini söyleyebiliriz.

Ürünlerin satış sıralamasında ani bir etkisi bulunmaması. Daha önce de belirttiğim gibi, Amazon algoritmalarını saatte bir günceller. Bununla birlikte, bazen satışlardaki artış ve sıralama iyileştirmesi arasında daha uzun bir zaman alabilir. Kural olarak, bu zaman 3 saati aşmamaktadır. Bunların hepsi aynı kategorideki diğer ürünlere göre satışların sayısıdır.

Ayrıca, satış artışının mutlaka gelişmiş bir sıralama anlamına gelmediğini belirtmek gerekir. Muhtemelen Amazon sıralamaları ile ilgili en tartışmalı konulardan biridir. Amazon satış rütbesi doğrudan bir kategorideki diğer ürünlere bağlıdır. Bu, yalnızca satışlardaki bir artışın sıralamalarını iyileştirmek için yeterli olmadığı anlamına geliyor. Satış sayısındaki belirgin artış, En Çok Satanlar Sıralamasını getirebilir. Kategorinizdeki diğer perakendecilerden daha fazla perakende satış yapmalısınız. Dolayısıyla, nişinizdeki satışlarda bir artış ve ürününüz için yüksek bir talep gözlemlerseniz, bu kategorinizdeki en iyi satıcı olduğunuz anlamına gelmez. Rakiplerinizden bazılarının daha fazla satış yapmaya başladığını da gösterebilir.

Post a comment

Post Your Comment
© 2013 - 2024, Semalt.com. All rights reserved

Skype

semaltcompany

WhatsApp

16468937756

Telegram

Semaltsupport