Stop guessing what′s working and start seeing it for yourself.
Login or register
Q&A
Question Center →

Google AdWords versus SEO: wat is beter?

Het antwoord hangt in grote mate af van de aard van uw bedrijf. Voordat we analyseren welk marketingkanaal beter is voor het genereren van waarde en verkeer voor uw bedrijf - SEO of Google AdWords, laten we eerst de volgende termen definiëren. Dit zal u helpen een beter inzicht te krijgen in welke aanpak het beste werkt voor uw marketing.

google adwords vs seo

Wat is het verschil tussen Google AdWords en SEO?

  • Zoekmachineoptimalisatie is een methodologie van strategieën en tactieken die worden gebruikt om het aantal bezoekers van een site te vergroten. SEO maakt gebruik van technieken die bedoeld zijn om het Google-algoritme zo aan te passen dat de resource van een persoon een hoge positie in de zoekmachine heeft. Deze methoden omvatten het gebruik van waardevolle zoekwoorden, het koppelen van inhoud aan betrouwbare websites of andere gerelateerde sites en het gebruik van relevante metabeschrijvingen.
  • Google AdWords maakt op zijn beurt gebruik van betaalde advertenties. Op deze manier moeten website-eigenaren een zoekmachine betalen (ongeacht of het Google, Yahoo of Bing is) om hun bron boven aan de zoekresultaten van Google te plaatsen. Het moet ook worden opgemerkt dat de site-eigenaar moet betalen elke keer dat een gebruiker op zijn advertentie klikt.

Laten we Google AdWords en SEO vergelijken

 Prijs 

We beginnen met de prijsvergelijking. Het mooie aan SEO is dat het in eerste instantie gratis kan zijn, omdat je niet hoeft te betalen voor de meeste programma's die je helpen met SEO-technieken. Het enige dat u hoeft te doen, is weten welke SEO-methodieken het beste werken voor uw hulpmiddel en deze toepassen.

Zodra uw bedrijf zich ontwikkelt, moet u misschien kiezen voor professionele SEO-services, zoals Semalt, om uw webpagina's verder te verbeteren, zodat u in een spel kunt blijven en de concurrentie kunt verslaan. Bedrijven die zich specialiseren in het SEO-gebied en inzichten hebben dat ze al jaren in dezelfde sfeer werken, kunnen uw bedrijf de aandacht en inspanningen bieden die het nodig heeft.

Google AdWords heeft een betaalsysteem per klik. Met dit schema krijgt degene een bepaald budget dat hij zal betalen telkens wanneer een gebruiker op de advertentie klikt. Hoe meer gebruikers u kunt krijgen, hoe meer u zult moeten betalen. Hoewel het in eerste instantie een beetje duur voor je lijkt, is het niet als je het vergelijkt met advertenties in gedrukte en tijdschriften.

 Aantal kijkers en leads 

Als je kijkt naar de return on investment, moet je kijken naar het mogelijke aantal leads dat Google AdWords en SEO kunnen geven. Beide methoden kunnen een opmerkelijk aantal kijkers bieden. Het voordeel van AdWords is in dit geval dat het in korte tijd meer leads kan krijgen. Als we ons echter op de lange termijn houden, ziet u dat mensen meer naar organische zoekresultaten gaan. De simpele verklaring van het feit is dat organisch zoeken is waar gebruikers naar op zoek zijn. Kortom, AdWords geeft u meteen leads of kijkers, maar het is niet zo duurzaam als SEO, waardoor u meer kijkers kunt krijgen in een geaccumuleerde periode.

adwords vs seo

 Snelheid 

Voor snelheid is AdWords een betere keuze. Voor SEO zou het enige tijd duren voordat gebruikers uw website kunnen bekijken via organische zoekresultaten. Voor de AdWords kunt u vrijwel meteen leads krijgen, omdat Google AdWords zich kan richten op de door u gekozen doelgroep. SEO is niet gericht op demografische gegevens. Wat SEO kan doen, is ervoor zorgen dat uw website relevant is en dat uw gewenste doelgroep deze vindt.

Wat moet ik kiezen: Google AdWords of SEO?

Nu u de voordelen van elk marketingkanaal kent, zou het gemakkelijker voor u zijn om te bepalen welke het beste is voor uw bedrijf. Als u snel leads wilt genereren, is AdWords de perfecte keuze voor u. Als u echter wilt dat uw bedrijf gestaag groeit, moet u investeren in het gebruik van SEO-technieken. Merk op dat beide marketingkanalen voordelig kunnen zijn zolang u uw belangrijkste prestatie-indicatoren bepaalt en het succes van elk marketingkanaal blijft meten.

View more on these topics

Post a comment

Post Your Comment
© 2013 - 2024, Semalt.com. All rights reserved

Skype

semaltcompany

WhatsApp

16468937756

Telegram

Semaltsupport