Stop guessing what′s working and start seeing it for yourself.
Login or register
Q&A
Question Center →

Wat zijn de principes van kosteneffectieve SEO-lokalisatie?

Op zoek naar een eenvoudige manier om de juiste zoekwoorden in gelokaliseerde inhoud te krijgen? Zoek niet verder dan dit artikel! Vandaag zullen we u vertellen hoe u kosteneffectieve SEO-lokalisatie kunt uitvoeren door een paar nuttige SEO-gegevenstools toe te passen.

Als het u lukt om de basisbeginselen uit te voeren, kunt u dezelfde workflow behouden voor de resterende taal of de gewenste landversie. Dus laten we beginnen.

cost effective seo

7-stappengids voor kosteneffectieve SEO-lokalisatie:

 Optimaliseer de brontekst voor SEO-lokalisatie 

Experts van Semalt bevelen aan dat u deze stappen volgt bij het opstellen van de brontekst voor SEO-lokalisatie:

  • Ervoor zorgen dat de keyworddichtheid minder dan 2,5% is;
  • Een breed scala aan sleutelwoorden en onderwerpen in de kopie opnemen;
  • Als u in uw kopie alle voor uw bedrijf relevante zoekwoorden opneemt.

 Overweeg een brontaal te maken Termbase 

Voor deze stap moet u uw brontekst doornemen en sleutelbegrippen uitpakken, waaronder:

  • Merkwoorden;
  • Product/dienst-sleutelwoorden met alle bestaande equivalenten;
  • Informatieve sleutelwoorden, waaronder productkenmerken, problemen, oplossingen en veelgestelde vragen;
  • werkwoorden, bijvoeglijke naamwoorden en bijwoorden die kenmerkend zijn voor uw bedrijf;
  • Transactionele zoekwoorden.

Als je daarmee klaar bent, maak je een lijst van alle uitgepakte termen en maak je een termbase. Sorteer vervolgens de trefwoorden die je hebt gevonden, zodat je ze later met de exacte equivalenten kunt verbinden.

 Voer complexe zoekwoordonderzoek uit 

Deze wordt meestal gedaan door relevante onderwerpen in de doeltaal toe te voegen aan de termen van de brontaal. U kunt nog meer onderwerpen toevoegen die zijn verbonden aan uw service, evenals trefwoorden voor transcripties en vaak voorkomende spelfouten. Na het toevoegen, voltooit u uw lijst met aanbevelingen. Specialisten van Semalt stellen voor om ClickStream te gebruiken om de zoekvolumes te analyseren.

 Vergelijk uw zoekwoorden 

Nog een ding dat u moet doen, is een moedertaalspreker vragen om u te helpen bij het vinden van een overeenkomst tussen het hoogste aantal brontermen en de nieuw gevonden bronnen. Vertel de native om de meest gezochte term te selecteren als er verschillende opties zijn. In het geval dat er een gedeeltelijke overeenkomst is, vraag de native om het doelzoekwoord te verdelen in meerdere woorden en vervolgens overeen te komen.

 Zoeken naar een vertaler met CAT-tools 

Met CAT-tools kunnen vertalers tijdens de vertaling een termbase in realtime gebruiken. Ze bieden de juiste term uit de termbase telkens wanneer deze voorkomt in de brontekst. Wat meer is, deze tools hebben een ingebouwde vragen en antwoorden sectie die het mogelijk maakt om te controleren of het gebruik van de term goed of fout is.

Proz.com wordt vandaag beschouwd als een van de grootste vertaalmappen voor vertalers. Hiermee kunnen gebruikers hun vereisten voor CAT-hulpprogramma's in de aanvraag opgeven. Het specificeren van het bestandsformaat van de termbase is ook zeer aan te raden, aangezien de meeste vertalers kunnen beoordelen hoe gemakkelijk of moeilijk het is om het gekozen bestand te importeren in het CAT-hulpmiddel dat ze gebruiken.

effective local seo

 Een opdracht voor de proeflezer schrijven 

Zodra u de vertaling met de belangrijkste termen en zinsdelen hebt ontvangen, is deze hoog tijd om een opdracht voor een proeflezer te maken. Het doel van de opdracht is ervoor te zorgen dat de stijl van de doeltekst natuurlijk is en dat alle belangrijke termen in de vertaling correct worden geschreven en op elkaar worden afgestemd.

 Laatste SEO-optimalisatie 

De laatste stap heeft alles te maken met het bewerken van de doeltekst en het toevoegen van ongepaarde trefwoorden uit het bestand, waar nodig. Lokaliseer ook de NAP-informatie en de schema-opmaak. Dat is het.

Hebt u nog andere ideeën over hoe u SEO-lokalisatie kosteneffectief kunt maken? Wees welkom om ze te delen met het Semalt-team. We horen altijd graag van onze lezers!

View more on these topics

Post a comment

Post Your Comment
© 2013 - 2024, Semalt.com. All rights reserved

Skype

semaltcompany

WhatsApp

16468937756

Telegram

Semaltsupport